Shoppande start på veckan!

Det blev både IKEA och b-plan idag...i regnet. Jag (mitt pucko) tog inte med mig någon jacka så lite småblöt blev man allt...eller ganska pisseblöt rättare sagt. Aldig glömma jackan igen! Köpte lite kitty...bunkrar upp i st 62 serrö.




På IKEA fick jag äntligen köpt mitt lilla bord under trappen. Lite ramar, lådor, 2st hyllor (sånna man ställer talvlor på) 2st växter och 2st krukor blev det oxå.


Nu fattas bara 2st stolar, men tyckte inte riktigt om dom som fanns på IKEA. Ska spana vidare...



Här är det tomma rummet jag prata om. Så jäkla meningslöst...inget fönster heller.



Nya krukor och fräcka växter i Alissas rum.



Flyttade in lissens säng i hennes rum nu ikväll. Vårat rum ligger bredvid så vi hör henne ifall det skulle vara något. Får la se om det funkar annars får hon väl flytta in till oss igen.



Efter att min lilla sessa hade somnat passade jag på att pimpa hennes tält. MOHA!

Nu kom Jimpa hem från träningen så vi ska mysa lite med salami *mums*

Ikea...IGEN!

Igår var jag, mamma och lissen en sväng på Ikea. Det märks juh att det var lönehelg, sååå knökat med folk. Jag får panik på sånt, så jag fick inte kollat på allt jag ville. Funderar därför på att kanske åka dit idag igen. Köpte iaf en liten låda till Jimmys strumpor, så jag kan skilja av hans vita och svarta. Dom lådorna passade väldigt bra i både våran och Alissas byrå. Så lite mer lådor hade inte skadat.
Satt på lissen mysiga matta i hennes rum igår kväll, säkert över en timme och fundera på vad man kan göra här hemma. Jimpas "garderob-rum" t.e.x! (han har ett litet rum som ska föreställa ett förråd på undervåningen med sin garderob i), och det är det ända som finns där inne. Lite tråkigt. Jag ska lägga upp kort lite senare idag på det.
Man kanske skulle anlita en inredare som kan fixa till något snyggt...jag är helt torr på ideér!



 Visst är den rosa vattenkannan söt?!
Har en i svart oxå, 9 spänn liksom...som hittat!

LACK Sidobord
Ett vitt LACK bord kanske skulle passa under våran trapp, det är helt tomt där.
Jag har ingen aning om vad man kan hitta på heller, som sagt...helt torr!
Men man kan ju testa hur det ser ut...
Får hoppas på att det har kommit in fler idag, igår lyste dom med sin frånvaro :(

Nu somnade lisenfisen här, då ska jag passa på och klä på mig!
Tjing så länge!

Alissa <3 Oliwer?

Joda, dom kan allt bli ett sött litet par. Min prinsessa måste juh självfallet ha en prins ;)

Nu såhär på kvällskvisten kom grannen Emma & lille Oliwer över och lämna en present till lissen.



Alissa tackar så mycke för den söta bodyn och det fina kortet ♥

Alissa 

Rena rama julafton

Idag var jag och Lissen uppe med tuppen, gick upp vid 8. Lite småtrött sådär eftersom jag gick och la mig strax efter 04 :-/ Skärpning Jessica! Vi gick iaf upp och bada, strök massa sängkläder (finns det något tråkigare?) och fixa lite. Jimpa låg och nana till närmare 12. Men det fick han oxå eftersom han var uppe på Landvetter och hämta min föräldrar mitt i natten. Dom har vart iväg en vecka i turklandet, gottegrisarna. Så vid 13 snåret gick vi hem till dom och fika. Lissen har saknar mommo och moffa juh.


Detta fick dom med sig hem till Alissa...





Och detta till mig och Jimpa...



Tack mamma & pappa! ♥


Grattis ALISSA <3

För det är ingen vanlig dag, för det är lissens 2 månaders dag, HURRA HURRA HURRA!


Lilla monken i v13

OCH NU...

redan 2 månader utanför mammas mage, tiden går tok för fort!


Ligger och gosar i sin säng på söndagsmorgonen!





Så här fint har Emma gjort i sin blogg...


Jag ska oxå lära mig och göra collage en vacker dag ;D

Alissa 

Fotobok från Fuji

Fotoböcker är ett smidigt och snyggt sätt att samla sina bilder. Jag hittade nu på www.fujidirekt.se/blogga/ att man kunde få en gratis fotobok från fujifilm (värde 344:-) om man skrev med 100 ord i bloggen om den. Perfekt! Jag har länge funderat på att göra en, så detta erbjudandet kunde inte komma mer lägligt.
Man kan göra vilken typ av fotobok man vill. Jag skulle vilja göra en om våran resa till Rhodos -07. Dom korten har jag fortfarande inte framkallat. Det fräcka med en fotobok är att man kan välja bakgrund och design på boken helt själv, den finns också i alla storlekar från A4 till A6. Detta ska jag helt klart testa!

Fönsterhängen...

Shit, jag har verkligen varit igång heeeela dagen. Men jisses vad rent det är nu. Har precis tagit ett bad och då är det så skönt att krypa ner i en renbäddad säng i ett nystädat hem. Gud vad jag är duktig!

Fick äntligen tummen ur och bytt gardiner i lissens rum idag också. Köpte ett par på IKEA för några veckor sedan, och först idag åkte dom upp.
Snokade runt lite på någon sida om inredning och såg att en tjej hade knytit gardinerna där nere istället för i mitten som dom flesta gör. Jag testade men vet inte riktigt om det blev så bra. Ser det bara konstigt ut kanske?




Ge mig TID

Idag är det mycke jag vill få gjort. Det är så svårt på vardagarna när man har Alissa, men under helgen är Jimpa ledig och kan ta henne. Jag måste städa, tvätta och renbädda. Vissa tycker jag renbäddar väldigt ofta. Jag gör det en gång i veckan. Har väl sett allt för många program på tv om hur alla kvalster lever loppan i lakanen annars. Sen har hon i "rent hus" sagt att man ska göra det en gång i veckan så jag litar på det. Tvätten bara växer, inte den smutsiga utan den rena som väntar på att få strykas. Det är oxå något jag har fått för mig som måste göras. Skulle även behöva låsa in mig på lilla kontoret här i några timmar och fixa med alla kort som ska läggas i mappar. Rensa lite viktiga papper, skriva i Alissas bok och fortsätta planera hennes namnsermoni. Hur ska jag hinna med allt?! En sak i taget Jessica, en sak i taget!

Igår kväll när lissen hade somnat gick vi igenom lite hur vi vill göra på sermonin. Men eftersom jag har en "dop" familj/släkt så har jag aldrig varit på något sånt här innan. Har fått söka lite på nätet om hur andra har gjort. Kanske har du varit eller haft en namnsermoni och kan dela med dig av lite erfarenheter?

 

Besök...

Idag fick vi besök av Johanna, Britt och lilla Liv. Det var väldigt trevligt. Liv har blivit sååå stor sen jag såg henne senast. Helt otroligt vad dom växer fort. Längtar lite till när lissen oxå kan sitta och krypa runt. Men som Johanna sa, man får allt vara på sin vakt. Så jag får vara nöjd ett tag till med att hon inte kan ta sig någonstans.
Alissa fick en jättefin present också, rosa mini converse. Så himla söta.
Pratade även lite med Britt om att börja jobba igen. Hade vart skönt och kanske jobba varannan helg. Så tror jag Jimmy hade tyckt om att vara ensam med lissen lite.


Lissens nya dojjer!







Öppna Förskolan

Yes, idag var det dags. Öppna förskolan slog upp portarna och vi var självklart på plats. Första gången för mig och Carloline. Det var mycke mysigare än jag hade föreställt mig. Vi var med på samlingen och sjung, tråkigt att man inte kan texten bara...fick nynna lite istället. Gjorde även gipsavgjutning av fossing och hand på lissen. Perfekt julklapp ;)

Nu framåt kvällen har jag och Jimpa käkat tacos *mums* Och för en liten stund sedan knackade det på dörren, utanför stog Marcus (förra ägaren av huset) Han hade med sig en liten present till Alissa, gulligt =)



Alissa 

Tummbarn

För ett tag sen upptäckte Alissa sin tumme och hur gott det är att suga på den. AJABAJA! Jag föredrar faktiskt att hon suger på nappen istället för tummen. Nappen kan man avvänja men inte tummen...den finns alltid där. Hon tror inte man ser när hon spottar ut nappen och tar tummen istället, lilla busungen.
Är det nån som har tips på hur man får henne att sluta?



Alltid en tumme i munnen och andra handen bakom huvudet eller över öronen. Det är lissen i ett nötskal det...


 


Mammas älskling ♥

Alissa 

Första läkarbesöket

Imorse var Alissa på sitt första läkarbesök, och det gick jättebra. Hon var så duktig när farbron kände och klämde. Nu väger hon 4910g och är 58 cm lång. Min lilla flicka växer så det knakar. Nästa gång ska det vaccineras.
Efter BVC åkte vi till b-plan och strosa runt. Fick köpt ett linne och en tröja till mig samt en liten body till Alissas granne Oliwer. Lissen ville verkligen köpa den till honom så jag tror hon har läst Oliwers mammas blogg serrö...har mina misstankar ;D
Fick ett hett tips om var man kan köpa tårtdekorationer av en tjej för ett tag sen, så när jag fyller år nu i september kommer jag bjuda på världens finaste kitty tårta. Jaaaaa, jag vet. 24 bast och gillar Hello Kitty. Ibland får man faktiskt vara lite barnslig, alla som känner mig är vana. Men det fick jag iaf inhandlat idag oxå.

Nu tänkte jag försöka natta min överpigga dotter här. Hon sov middag lite försent idag tyvärr :-/
Imon ska vi upp tidigt och bege oss till Öppna förskolan, det ska bli kul det.




Alissa 

Allum

Idag var det återträff i f-gruppen, men tyvärr var det inte så många som kom. Synd! Våran grupp var lite knepig från första början så det kunde man väl räkna ut med stortån att det skulle bli så här. Jaja...
Vid 17 tiden tog jag med mig lissen till Allum och beställde tid hos frissan. Har dratt på det ganska länge nu...men nästa fredag smäller det. Då blir det klippning och lite slingor, härligt. Shoppades även lite smått när man ändå var där. Det är väl tur att det är löning på torsdag, för nu är det inte många kronor kvar på kontot :-/



Kort med kuvert. Jag ska nämligen göra ett tackkort för kläder vi fick av en tant. Jag har aldrig träffat henne, därför känns det lite konstigt att ringa, så det får bli ett kort istället.



Hittade en liten krona till mitt halsband som jag bara var tvungen att köpa. Jag och mina kronor...



Monkey pyjamasen var bara ett måste! Alissa är våran lilla apa. Varför vi kallade henne "monken" i magen var för att hon såg ut som en apa på UL-kortet, sötisen!



Nu är amningstiden över för min del och då kan det vara skönt med en ny BH. Denna hittade jag på Evanette för endast 299:- Perfekt juh!


Är det någon mer än jag som följer danska Paradise Hotel? Guuud, jag är helt besatt. Missade gårdagens avsnitt så jag ska in och kolla det nu... TV6 Play är världens grejj ;)

By the way! Idag är Alissa 8 veckor


Myspys-dag!

När Jimpa hade åkt till jobbet imorse la jag över lissen i våran säng. Där låg vi i flera timmar och pratade...eller snarare AAHHOA:de ;) Sen gick vi hem till grannen Emma och lille Oliwer och slappade på gräset. En riktig myspys-dag med andra ord.
Imorgon är det återträff i f-gruppen, det ska bli spännande.

Det blev juh inga kort tagna idag. Men lägger upp ett på vårat tak i vardagsrummet istället. Lärde mig hur man tar svart/vita kort häromdagen och detta blev första testet...


090823

Idag var det åter igen dags för lite kalas. Puppin fyller 28 imorgon men firades idag. Jag ska lära Alissa att kalla Paul för puppin när hon börjar prata...han kommer döda mig, haha ;) Det var iaf väldans trevligt.
När vi kom hem fick lillpluttan bada lite, hon älskar verkligen det. Jag drog upp videokameran och filma. Vi köpte en dagarna innan hon föddes men den har mest legat och dammat. Det är bara systemkameran som följer med överallt. Ska försöka ändra på det. Man får allt passa på att filma mycket nu när hon är liten, det kommer hon uppskatta sedan när hon blir äldre. Jag själv tycker iaf att det är jättekul och titta på mina gamla filmer.
Efter badet blev det lite mat för lissen och sedan bumms i säng. Hon somna som en stock. Då kom tessan över en sväng. Jimmy åkte in till stan och letade reda på vart Viktoriagatan 19 ligger. Han börjar nämligen med Mixed Martial Arts (MMA) imorgon. Första träning =) Han är allt lite nervös här hemma nu *hihi*


♥ Min prinsessa ♥




Tessan...



Försökte hitta ett kort på födelsedagsbarnet, men så hittade jag detta från 061229
Så fina! Snart blir dom Man och Hustru ♥

Alissa 

Kalas, besök, film och IFK

Idag...fast nu är klockan över midnatt, så igår fyllde min kära svärmor år och vi var självklart över och gratta. Det bjöds på god lunch och trevligt sällskap. Alissa fick träffa sin kusin, som bara växer och lär sig nya saker. Nu kan han sitta helt själv lillkillen. Det var juh inte längesedan han var lika liten som lissen. Tiden går nästa fööör fort när dom är små. Så känner jag iaf redan med våran lilla tjej. Vi kanske inte ser det på samma sätt, men andra märker hur hon växer. Lilla pluttan ♥
Framåt kvällen kom Christoffer och Elin förbi, vi hyrde film och köpte lite gottigott. Gran Torino med Clint Eastwood, en helt sjukt bra film...verkligen i min smak. Helt klart sevärd!
Det var jättetrevligt att ni kom förbi och livade upp våran tråkiga lördagskväll =)


Pluttan med Christoffer & Elin


Nya t-shirten som Alissa fick av Alex och Johanna hemma hos farmor idag!
Synd att det inte står ÖIS på den bara ;)

Alissa 

Träning!

Flummade lite med kameran igår och alla inställningar...





FOTO 

Lunch på Sjömagasinet!

Imorgon åker mamma och pappa till Turkiet och gottar sig, idag bjöd dom ut mig, jimpa, tessan och pirre på lunch. Alissa fick också följa med såklart. Första gången för min del och absolut inte den sista. Det var så mysigt, aningen dyrt men otroligt gott. Det är inte varje dag man går på restaurang så varför inte kosta på sig det bästa ;)




Späckad torsdag!

Imorse när jag och Alissa flydde vårat hem så gick vi upp till mormor och morfar. Dom rensade i garaget och jag fick plocka ut det jag skulle ha. Hittade lite allt möjligt...teckningar från dagis, skolböcker från lågstadiet upp till gymnasiet, gamla kläder och väskor från skoltiden. Det kan vara ganska kul och ha, så jag fyllde 2 kartonger som jag ska upp och hämta hem imorgon. Efter rensandet följde jag och lissen med hem till min farmor och farfar. Mam och pap lämnade av massa leksaker jag och tessan lekte med som små. Men där fanns inget jag vill ge till Alissa, men min gamla gunghäst ska hon allt få ärva...den är riktigt fin =) Efter lite fika hos gamlingarna bar det av mot b-plan och GT. Jag älskar verkligen den affären. Jag är där ganska ofta och hittar alltid något. Så söta kläder för inga pengar alls, det är så det ska vara.
Klockan sprang iväg så vi åkte hem till mina föräldrar (som bor längre upp på gatan) och fick besök av grannpojkarna Oskar och Andreas. Dom hade köpt varsin present till Alissa, sötisar! Sedan bjöds det på hemmagjord langos *mums*
Det var även tänkt att besöka Emma och Oliwer idag men lyckades inte klämma in det, så vi tar det en annan dag. Som mammaledig har vi aaaaall tid i världen *hihi*

Nu har lillan somnat här och jag väntar mer eller mindre på att Jimpa ska ringa. Han är på Lisebeg med jobbet så jag får hämta han där sen. Mamma får komma hit och passa lissen så länge. Perfekt när barnvakten bor 30sek gångväg ifrån ;)


Presenter från Oskis och Andreas!


Andreas fick hålla lissen en stund...


Världens goaste langos!




Min älskling myser på sin favorit plats i soffan ♥

Alissa 

Lite arg? Hmm, JA!

Dom byter tak på alla våra hus här i området och ska även byta garagetaken när hustaken är klara...det kommer se som nytt ut när det är färdigt här. Himlans bra tycker jag...MEN nu är jag lite sne, eller snarare jävligt ARG! Dom började med vårat tak när vi kom hem från BB för ca 7v sedan och är fortfarande inte klara. Det skulle ta ca 4 dagar per huskropp. Visst det har regnat och lite sånt men va fan...7 veckor liksom?? Dom har ställt massa takplattor på våran gräsmatta, så den ser nog inte allt för fin ut under...TACK! Igår ställde sig en gubbe och skärde till lite plattor utanför fönstret här, och vad står mer utanför fönstret...jo min bil. Den var helt täckt med rött damm när han var klar...TACK skitgubbe! Idag hoppas jag dom lägger dom sista plattorna för jag hör dom på taket, det bankas och låter fan så jag flyr nog snart. Men vad ser jag när jag kikar ut genom fönstret mot baksidan....damm såklart, dom sågar på taket så dammet bara öser ner. Jag som städade på altanen och tvättade fönster. Jag hatar dom...jävlar asså. Dom ska få en HATblick sen när jag går.

Nä, nu blir man döv här. Ska klä på Alissa och dra ut på en prommis i det fina vädret!

Baby weight

Det blev allt en promenad idag, en lång sådan. Riktigt skönt var det också. Tyckte vi hade ett ganska bra tempo men blev ändå förbigångna av en annan barnvagn. Den mamman hade musik i öronen och flåsade hysteriskt...hon var ute och brände fett. Något som jag också borde göra. Har fortfarande 10kg kvar innan jag är nere i min normala vikt. Tänka sig att jag gick upp ca 25kg på bara några månader :-/ Dom första 15 ramla av ganska fort men resterande 10 har ättsat sig fast. Känns som att dom aldrig kommer försvinna. Har ett par mjukisbyxor och lite leggins som jag använder. Mina "vanliga" byxor och jeans är jättejätte små. Ska börja med att ge mig ut på en promenad varje dag så får vi se om det hjälper...

Nu ska jag krama kudden!


Göra idag?

Det var den friden. Alissa har börjat somna ganska tidigt och sedan sovit hela natten ett tag nu, men i natt vaknade hon 2ggr så nu kanske det vänder. Frågade Maria på BVC om detta var normalt, det var det naturligtvis inte men kan hända att hon får i sig det hon behöver under dagen och därför inte är i behov av mat under natten. Hon växer hela tiden så det vänder nog snart. Tråkigt om det skulle vara så...det är juh sååå skönt att få sova på nätterna. Senast jag sov en hel natt (förutom dom senaste nätterna) var nog i vintras. Som gravid sprang man ett X antal ggr på toaletten varje natt :(

Idag gick vi upp 07 och nu ligger pluttan och tar en powernap, jag sitter här och funderar på vad man ska hitta på. Ser ut att bli riktigt fint väder så en promenad blir det nog, men sen da? Ibland kan jag önska att hon var lite lite större så att man kan gå till lekplatsen...men det lär väl inte dröja så lång tid innan den dagen är kommen, igår blev hon 7 veckor. Usch vad tiden går fort...



Jag och Jimpa 14/4-07


Alissa 

Som vanligt...

...blir det ingenting gjort! Strax innan vi skulle dra oss ut mot garaget igår ringde mamma och fråga om vi ville komma upp på lite tårta eftersom Therese fyller år. Javisst, vi kommer på studs...en liten fika hinner vi allt med. Men vi blev kvar på middag och även lite vin framåt kvällen. Klockan var nog närmare 22 när jag tog med Alissa och gick hem. Jimpa kom vid midnatt. Så fort man går upp till mina föräldrar så kommer man aldrig därifrån, varför är det alltid så?! Idag fick vi lite besök, så inget garage blev städat denna helgen...vi får hoppas på nästa ;D

Besöket bestog av farmor, farfar, farbror och mina kusiner Angelica & Alexander.






Alissa 

Garagestädar-dag idag!

Igår somnade Alissa strax efter 20 och vaknade 08 imorse...fick en flaska och somnade sedan om igen och vaknade 11.20. Detta kan juh inte vara normalt?! Eller så har hon bara fått sin mors sovgener...haha.

Idag är vi lite sega känner jag, hade en ost & vin kväll här igår...men utan vin för min del. Himmla trevligt och GOTT! Kom i säng ganska sent...ajaj.
Har planer på att städa och rensa lite i garaget, ser ut som fan efter att Jimpa har lekt moppemekaniker där inne...han och sina motorer. Varför kan han inte bara hålla sig till bilar *morr* Men eftersom tröttheten hänger sig kvar sen igår så får vi väl se om det blir nåt gjort. Ska försöka lägga upp före och efter bilder sen...



See ya later!
CIAO!

279:-

Jag har lätt fräckaste flaskstället ;)



Lite fix sådär...

Dom dagarna det har varit riktigt varmt och man typ bara vill sitta i skuggan är helt meningslösa att spendera på våran baksida...om man inte ska sola då. Men ska man städa lite, tvätta fönster, klippa gräset och kanske fixa lite i rabatterna är det mycket skönare att göra det molniga dagar, som idag. Därför tog jag med mig Alissa ner till plantagen imorse för att köpa lite blommor. När vi väl kom ner, visste jag inte riktigt hur jag skulle göra...tog jag med vagnen, var skulle jag då lägga blommorna?! Kan inte ta både barnvagn och kundvagn, har tyvärr inte 8 armar. Ville inte heller sätta bilbarnstolen i kundvagnen eftersom den kan trilla ur, dom är ju inte som tex coops kundvagnar. Gaaah, varför ska allt vara så omständigt när man har barn. Så jag packade in lilltjejen i bilen igen, åkte hem och lassade av henne hos Therese &  Pierre och åkte sedan ner själv. Så tillslut fick jag köpt mina blommor. Såg även när jag kom in på plantagen att dom naturligtvis har varukorgar, det hade juh funkat med barnvagnen. Jäjä, nu vet jag det till nästa gång...

Under eftermiddagen fick jag iaf gjort lite nytta medans Jimpa skruva på moppen i garaget. Jag sopade altanen, torkade av utemöblerna och planterade lite blommor i dom tidigare tomma krukorna. Här är resultatet...











                 På dagen...                   På kvällen...              


Kom förövrigt ett litet paket i brevlådan till lissen idag =)


 

Bara vi...

Igår började gubben min jobba efter 6 veckors semester, han har alltså vart ledig sen Alissa föddes. Men första ensamma dagen, bara jag och lillpluttan gick jättebra, även denna dag har börjat väldigt bra. Man klarar mer än man tror. Men kan tänka mig att det är jobbigare för Jimpa som får vara utan sin lilla flicka på dagarna nu.

Nu sitter vi här hemma, fortfarande i pyjamas och bara myser. Det regnar ute så nån promenix blir det icke. Skulle behöva städa, tvätta och renbädda men sånt kan bara göras när lillan sover. Lite svårt annars. Eller så placerar man babysittern framför Horton ;) Färgglada barnfilmer brukar göra susen.






Alissa 

My baby <3

Idag tog jag och Alissa sovmorgon och kom inte ur sängen förrän 10, det va skööönt. Min lilla älskling...hon är så duktig, sover hela nätterna nu. Det är inte dåligt för att bara vara 6 veckor gammal ;)
Hade tid hos BVC idag. Väga och mäta gör vi en gång i veckan och visst ökar lillplutten i både vikt och längd. Hon väger nu 4570 och är 56,5cm lång. Drygt 1kg tyngre sen när hon föddes...min lilla pudding, hihi. Hon växer fort och det har hänt mycket sen födseln, det som värmde mest var nog första leéndet. Att få se sitt lilla barn le mot en går inte och beskriva, det måste upplevas. Alla mammor förstår nog vad jag menar ;) Hon har även börjat prata en del...säger man "AOOO" så ler hon först och försöker sedan härmas, så söööt.


♥ Nanar så sött i sin säng


Alissa 

Gårdagens bravader!

Igår spenderades större delen av dagen hemma hos Alissas kusin Wincent med familj. Det blev lite mys i gräset, grillning och Wii. Första gången jag spelade wii by the way och det va skitskoj. Vi hade väldigt trevligt, och kul att kussarna fick umgås, eller ja...dom tittade mest lite konstigt på varann bara, typ "dahhh å vem fan é du?" =) Blev även en hel del skratt under kvällen, syskonen Andersson "släppte loss" och puppin hängde på *haha*


Wincent gottade sig i sin badbalja =)


Myspys på gräset...



Tidigare på förmiddagen var vi nere på coops parkering och tittade på lite raggarbilar och Alissa fick träffa farfar =)


Pappa och farfar är bäst!




Provsitter farfars Buick...

Alissa 

Bästaste leksaken

När Alissa var ganska ny kom grannen Emma och sonen Oliwer över på besök och hade då med sig sin fina kamera, en Sony A350. Jag har länge velat ha en systemkamera, men det har liksom aldrig blivit av att man skaffat någon. Jag har nöjjt mig med lilla digitalkameran, men när jag fick syn på Emmas och t.o.m fick testa den väcktes en liten förälskelse i mig. En sån ska jag ha! Jimmy tyckte att det kanske skulle bli en bra födelsedagspresent eftersom jag snart fyller år...men vafan, jag vill ha en NU, helst idag. Jimpa åkte ner till Media Markt, men där var den slut så vi hittade en Sony A300 för en billigare peng på elgigantens hemsida. A300 har 10,2 mp och A350 14,2 mp men eftersom jag är nybörjare så räcker en A300 alldeles utmärkt för mig, så det fick bli en sån. Jag älskar min nya kamera och den följer med mig överallt. Det dumma är att jag inte riktigt kan den än. Manualen är på engelska :-/ Hade vart så mycket enklare om den var på svenska eller om någon som kan lite mer bara visar hur den fungerar, ska fråga Emma om hon kan lära mig. Är inte så kul att ta alla kort på Auto liksom, då missar man änna poängen med att ha en systemkamera. Hade även velat veta lite mer om hur man tar ett bra, fint och perfekt kort. Man kanske skulle gå en kurs så man lär sig grunderna?!
Än så länge har jag bara ett "tillbehör" och det är ju min fina Golla väska som jag fick av Jimpa, men kanske skulle behöva ett större objektiv framöver. Den som sitter på nu är bara 70, en 200 som Emma har hade juh inte vart helt fel ;) Hoppas Jimpa läser detta *haha*

FOTO 

En mysig dag i Smögen

Imorse väckte jag Alissa vid 08.00, det tar juh ändå sin lilla tid att komma iväg när man har en bebis, sen är det några mil upp oxå. Själv gick jag upp 07.30, men blev lite överraskad när klockan ringde och insåg att lilltjejen inte vaknat inatt, utan sovit från 21.30 och sedan hela natten utan att vakna. Helt otroligt. Det får hon gärna fortsätta med ;D
Efter lite coop-besök och tankande kom vi iaf iväg och var nog framme närmare 12. Tog en paus på vägen så att A inte satt i bilstolen för länge. Väl framme körde vi runt runt runt innan man fick en parkering som förövrigt kostade 25kr/h *morr*. En sån här fin dag var det utan tvekan poppis att åka till Smögen.




PSS, målaren tackade så mycket för att jag gick förbi sakta...HAHA!

Nu under kvällen har vi haft Christoffer och Elin på besök, det var himmla trevligt.
Tack för den fina presenten till Alissa och bullarna =)


Ett "måste ha" tält!

Titta vad brevbäraren hade med sig imorse ;)  Har länge gått och spanat på ett Hello Kitty tält men så hittade jag ett prinsesstält på www.o-rasa.se. Det är egentligen från 3 år men jag kunde bara inte låta bli. Visst är det sött?!

Våran prinsessa ska självklart ha ett slott!





Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan är det sängdags.
Imorgon drar vi upp till Smögen.
Ciao!

Alissa 

En liten utflykt

Underbara dag...helt fantastiska onsdag!
Idag packade vi in lilltjejen, mormor och allt vad en bebis kan tänkas behöva i bilen och åkte in till slottskogen. Det blev en lång och härlig promenix, supermysigt! Det är inte ofta man åker dit så man får väl passa på när solen kikar fram och gubben fortfarande har semester.




















Alissa