Att tänka på

colorful,difference,friendship,postcards,from,far,away,typography-4ded2378105630a69024e31acf389cab_h
Var nyss inne hos Josefine och hittade den här kloka texten. Jag tänkte med en gång på JOBBET och hur bra den hade passat in hos oss. Nu menar jag inte att vi inte hälsar på varandra, haha...utan mer som en "kom ihåg" på ett positivt sätt :)

Jobb 

Från ostaffären i Linné

Att få umgås med min familj är det absolut bästa jag vet. Vi har haft världens mysigaste fredag (so far) :)
Alissa var inte det minsta jobbig att natta idag utan somnade så fort man la henne på kudden. Strax efter så började IDOL och vi slängde ihop varsin ceasar sallad. Nu sitter vi och tittar på nyheterna med goda ostar, kex och rabarber & vanilj marmelad som Jimpa var och köpte på Linnés ostaffär tidigare idag.




Hoppas ni har en FIN fredags-kväll ♥

Hemsk biverkning!

Vilken fredag, eller snarare natt till fredag. Jag hosta så mycket i går kväll att Jimmy tvinga på mig en stark host-medicin innan jag gick och la mig. Vaknade vid 2 tiden av att jag hade ont under bröstkorgen, det blev bara värre och spelade ingen roll hur jag låg, satt eller stod. Till slut fick jag väcka Jimpa, trodde helt seriöst att jag skulle bli tvungen att åka in till sjukhuset. Jag kan jämnföra det lite med värkarna under en förlossning, det gjorde verkligen så sjukt ont vad jag än gjorde, dock utan pause den här gången och självklart en annan typ av smärta. Vi gick iaf ner till vardagsrummet och Jimmy ringde sjukvårdsupplysningen för info. Där sa dom att detta var en vanlig biverkning av den host-medicinen och att det oftast går över efter ca 1 timme. Jisses, tänkte jag...ska jag ha så här ont i 1 timme?! Vi la oss i soffan och satte på tv:n. Stackars Jimpa som skulle börja jobba 6 :( Efter ett tag började det iaf att avta, sköööönt! Men istället blev jag illamående och på 2 sek satt jag inne vid holken och spydde som en gris. Fyyyy, vad jag hatar att spy! Nu känns allt mycket bättre och det blir nog jobb för mig imorgon. Fredagens storstäd blev tyvärr inställt, orkar inte...vill bara sova.

Nu kommer min älskade man snart hem och då blir det fredagsmys för hela slanten ♥

Min hemma-snickare!

Tittade nyss tillbaka i arkivet och läste att "Jimmy håller på med ett hemligt projekt" som jag såklart lovade att visa i bilder när det var klart. Nu är det klart och har varit det ett tag, hihi.

Jag bad Jimpa bygga ihop ett sko-ställ till mig som vi kan ha i garderoben. Han fick en bild i huvudet, måttade och åkte sedan ner till Byggmax och handlade material. Några timmar senare var det klart och här är resultatet...




Spegeln har åkt upp och här om dagen var jag nere på IKEA och köpte en hållare för mina smycken.

Host host

Det som är mest jobbigt är hostan, jag hostar sådär fjolligt...som om jag låtsas vara sjuk, men det är RET-hosta som jag nu bara vill spy på. Jaja, nog om det!
Idag har vi mestadels varit hemma, var meningen att vi skulle hem till Alissas farmor men jag kände att det inte riktigt var lämpligt för mig att träffa folk med min hosta, dock ville inte Jimmy åka ensam med lissen så vi åker dit på lördag istället :)

Kan passa på och visa min nya jacka...

Inte helt 100 idag!

Hade jag inte varit ledig idag hade jag nog varit hemma ändå. Usch vilken jobbig natt...hosta, tät i näsan och förbaskat ont i halsen. Det blev inte mycket sömn, speciellt inte när Alissa får för sig att gå upp vid 6.
Jaja, nu är vi iaf uppe och gosar i soffan framför nyhetsmorgon. Jimmy slutar 12.30 och då blir det förhoppningsvis lite avlastning. Jag ska försöka få honom att sätta upp våran tavellist i vardagsrummet oxå. Sedan står det thai-gryta på schemat, mums!


Igår gjorde vi pasta med färska körsbärstomater, vitlök, sardeller, oliver och kapris till middag!

Nu är den beställd!

Nu är det klart! Idag efter kursen åkte jag hem och plockade upp Jimmy, sedan åkte vi ner till Toyota och beställde oss en SPLITTER NY AVENSIS. Det blev en kombi Business 2,0 D-4D, och gissa nu vilken färg vi valde, hihi. Hälften av er röstade på en mörk men det blev faktiskt en VIT. För en tid sedan tyckte jag att vita bilar var något av det fulaste som fanns, men idag är det hett på markanden och visst är en vit (och ren) bil läckert!?

Igår sålde vi våran V70 och Magnus var här och hämta den. Den nya hämtar vi ut den 3/1-11 och vi valde att hämta ut den 2011 istället för sent 2010. Anledningen till detta säger sig självt. Tills dess kör vi våran lilla plutt Opel.


Lääängtar!

Istället för en blomma

Ni minns väl att jag fick hjälp med designen här på bloggen, vilket jag är väldigt tacksam över. Jag själv är så kass man kan bli gällande koder och allt därtill. Därför fick jag snällt be Sarina -Familjen Bus hjälpa mig. Även om detta är en lek för henne så kände jag att på något sätt måste jag ge igen, men hur?!
Nu i helgen när jag var på B-plan hittade jag en så himla söt tunika/klänning och matchande strumpor som jag bara var tvungen att köpa. Perfekt som ett "tack" nu när Sia med familj väntar smått. Lilla Maja (så himla fint namn) beräknas anlända inom kort.
Som vanligt på kvällskvisten var jag nyss inne och läste hennes blogg (den uppdateras ofta vilket gör att man ÄLSKAR att läsa och följa med) där läste jag iaf att paketet nu har anlänt och att presenten uppskattas. Så himla kul att överaska och göra någon glad.

Inlägget hittar du HÄR!

En liten del...

Det har shoppats en hel del på sista tiden, finns nog inget roligare, hihi. Tycker dock att det var ett tag sedan jag fotade och delade med mig av något. Orkar inte dra fram allt nu och ta kort, tur nog hade jag ett fåtal i kameran som jag snabbt la över i datorn, här kommer dom...




Strumpor till lissen från H&M
Mössa och vantar från Didriksson
Kofta från GT

Imorgon åker onsdagsgänget på jobbet till Ullared och jag är INTE avis. Jag vill oxå dit, speciellt nu när lönen är kommen. Att få gå där i sina egna små tankar och plocka på sig det man ser, underbart! ;)
Onsdagsgänget på jobbet för er som inte förstår är natt-personalen. Hos oss jobbar man 7 nätter, sedan ledig 7. Varje onsdag går ena gänget av medans andra går på och då passar tjejerna på att umgås.
Själv är jag ledig tor och fre, ingen som är sugen på Gekås då? ;P

PAM -utbildning!

Halloj i stugorna!
I detta nu nattar Jimmy våran lilla tjej. Jag försökte först men så fort jag går ut ur rummet klättrar hon ur sängen och blir hysteriskt ledsen. Det funkar att att lägga sig bredvid henne, då somnar hon ganska fort. Det får man dock inte göra till en vana, bara ibland då det är så himla mysigt, hihi. Jimmy är lite hårdare och fixar det där med nattningen mycket bättre än mig.

Annars har den här dagen spenderats på första långgatan för min del. Jag går nu på en praktisk arbetsmiljöutbildning (PAM) utspritt på 3 veckor och det känns kul att få lära sig mer om något som intresserar mig. Jag har fått så mycket nya ideér och hoppas på att man får tid över att kolla över hur man kan förbättra saker och ting. Men tiiid krävs och jag ska göra mitt yttersta till att försöka klämma in det mellan planen, hihi.
Nu snarast ska jag gå min första skyddsrond på min arbetsplats, ska bli sååå kul :)

Har du erfarenhet av arbetsmiljön/risker på din arbetsplats?

Ett nytt sätt att sova på...

God Morgon!
Den här dagen börjar med att Jimmys väckarklocka ringer strax efter 05, då han börjar 06. Men gissa när han slutar?! 12.30! Härligt att få gjort en arbetsdag men ändå ha hela dagen kvar. Exakt så känner jag med mitt jobb nu oxå när jag jobbar 80%. Strax efter att Jimmy åkte imorse hörde jag små fötter trampa in i vårat sovrum. Vi har nämligen tagit bort ena väggen på spjällsängen så att det är som att sova i en vanlig säng. Vi har testat det i ca en vecka nu och det funkar jättebra.




Nu väntar jobb och dagis för oss så det är dags att göra sig i ordning...

Ha en fantastisk dag mina vänner!
K R A M

Alissa 

Fre, lör och sön!

Så börjar även den här helgen leda mot sitt slut...

Vi började ledigheten efter jobbet i fredags med middag och mys hemma hos mina föräldrar. Det bjöds på en fräsh och god ugnsbakad fisk med Roccola sallad, recept hittar du HÄR. Ja, det är helt klart värt att testa, var verkligen gott. Efter det smaska jag och mamma "vintervit" choklad framför IDOL medans killarna drack öl i köket. Mycket mysig kväll :)

Lördag morgon var vi uppe tidigt, kl 09.00 befann vi oss på kommersen och ängnade förmiddagen åt att sälja av gammal skit. Alissa somnade så gott när vi under fredagskvällen tittade på idol så hon fick stanna kvar över natten och först idag hämtade vi henne. Efter försäljningen och några hundralappar rikare åkte vi till B-plan och fick handlat lite smått på rean innan vi sedan åkte hem, gjorde iordning oss och åkte ner till Elin & Krille på inflyttnings-fest. Hade en grymt trevlig afton med goda vänner ♥

Idag vaknade vi upp ganska sent, ja klockan var närmare 11. Men däremot kom vi hem ganska sent från festen så det var skönt att få sova ut. Efter lite kaffe i magen åkte vi och hämtade upp våran lilla tjej, åhh vad jag hade saknat henne. Även om det bara var 2 nätter så känns det hemskt att vara ifrån henne så länge.
Jimmy tog iaf med sig lissen hem och jag följde med mina päron till B-plan (idag igen) och fick köpt ett regnställ till lisfis. Mamma köpte sig en fräckig vinterjacka.

Det var lite av vad som hänt i helgen det, dock utan bilder :(

Nu ska vi titta på BECK!
P U S S

Ny bil på ingång!

Här behöver det dammas av lite. Var ett tag sedan...

Jag har haft fullt upp med det mesta och känner att jag inte riktigt räcker till. Jag vill så mycket mer HELA TIDEN! Det gäller bara att ta EN sak i taget så blir nog allt bra i slutändan!

En nyhet tänkte jag dela med mig av och det är att våran älskade V70 är SÅLD!!! (I stort sett iaf) När allt är klart åker vi ner till Toyota och beställer oss en HELT NY Avensis. Joo, vi har juh den lilla Corsan oxå, den åker snart ut på annons. Tanken är att endast ha EN bil och att Jimmy ska åka moppe nu när han har så nära till jobbet.

Vi vet redan vilken motor och utrustning vi ska ha men frågan är nu vilken färg?





Vit, mörkgrå eller svart?!
Personligen är jag ganska insnöad på den vita (med svart-tonade rutor) och Jimmy på den grå. Men visst är den svarta ganska snygg oxå!

Nytt på skohyllan

Idag efter jobb och dagis åkte vi ner till nyöppnade skopunkten på Bäckebol. Både jag och Jimmy fick oss ett par nya skor. Jag köpte ett par likadana som jag redan har från förra året och kan nog erkänna att det är dom BÄSTA vinterskor jag haft. Så nu när dom började ge med sig passade jag på att köpa ett till par, fast denna gång en något högre modell.


 Tänka sig att Jimpa nu äger ett par riktiga vinterkängor och inte behöver springa runt i kalla sneakers hela vintern som han brukar.


Mina nya!


Mina gamla!

Och så måste jag juh även visa Alissas fina dojjer i hallen...


Tessans inlägg!



Tessan har tjatat och tjatat om att jag ska lägga upp dessa bilder på henne, fråga mig inte varför, haha. Hon kom iaf hem från Turkiet för andra gången på en månad nyligen och hade med sig en ny tatuering hem.

Skinnhandskar

Fodrade skinnhandskar med dekorativ rosett upptill. Dessa tillhör numer mig och ÄNTLIGEN har jag fått mina handskar. Var dock ca 1 vecka sedan jag köpte dom, men bättre sent än aldrig att blogga om ;)

Lindex Shop Online - Skinnhandskar
Finns på LINDEX för 299:-

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Sarina, roligt! Så jag sätter igång...


4 TV program -  Idol, Halv åtta hos mig, Vänner, Kungarna av Tylösand (Jaaa, jag tittar faktiskt på det, HAHAHA...stört!)

4 saker jag gjort idag - Druckit kaffe, bytt blöja, gjort välling, bäddat sängen. Har inte hunnit så mycket än...

4 saker som jag längtar efter -
Fredagsmys ikväll, julpynta hemma, Italien nästa år, ny bil.

4 saker på önskelistan - Ny jacka, blixt till kameran, vit LED tv till Alissas rum, få klart vårat datarum snart.

4 saker som jag avskyr - Lögner, bilköer, stress på jobbet, regn.

4 saker jag tycker om att göra -
Fotografera, umgås med nära och kära, resa, shoppa.

4 saker jag ätit idag - Kaffe, kaffe, kaffe, kaffe...snart frukost!

4 som jag utmanar: Elin, Therese, Emma och Emelie.

Hello FREDAG!

Morrn!
Här ligger vi och myser i soffan, så mysigt så. svtB går på högvarv och Alissa sitter helt förtrollad. Alla små konstiga färgglada figurer fångar hennes intresse. Hotell Kantarell just nu.

Idag är det FREDAG om ingen har missat det och ikväll väntas TACOS och IDOL här hemma...fredagsMYYS! Innan dess ska Jimpa fixa med lite hemligheter (bilder kommer när det är klart) medans jag och lissen antagligen träffar Johanna och Liv. Vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på :)

Lite bildsnålt på sistonde så slänger in ett kladdigt kort på lissen när hon åt smörgås med nutella häromdagen ♥

Ny design!

Ja, det "nya i bloggen" var naturligtvis den nya designen. Jag fick proffshjälp av Sarina då jag själv är HELT värdelös på sånt där. Jag är sååå nöjd, och det kanske ni förstår efter hur den såg ut innan, haha. 

Tusen tack Sia för hjälpen!  

101005

God Morgon!
Den här veckan börjar bra, riktigt bra. Solen visar sig tydligt och sädär värst mörkt tycker jag inte att vi har haft, härligt! Idag väntar åter igen kvälls-jobb, likaså imorgon sedan är jag ledig i 2 dagar, jihoo! Då ska jag försöka få ordning på våran tvättstuga och självklart umgås med min underbara dotter ♥

Förövrigt så dyker det mycket snart upp något nytt här i bloggen ;)

Kramar till DIG!

9,90:- på RUSTA

God morgon underbara soliga måndag!
Här har vi haft sovmorgon men tyvärr så fick Alissa för sig att vakna 04.50?! Hon var dock ganska ledsen och kanske hade en mardröm. Hon fick iaf flytta över till mig och så somnade vi om till 07. Jimmy är fortfarande sjuk och får sova i gästrummet.

Idag jobbar jag kväll, inte så värst kul eftersom hela dagen försvinner. Men som tur är får man mysa heeela morgonen, det är inte helt fel :)

I helgen blev det som sagt en hel del shoppande för min del, eller snarare Alissas. Vi fick med oss massa fina kläder. B.la ett par leggins med skinn vid knäna. Ni vet sådana som finns för vuxna på GT, såå fräcka. En jättesöt overall, valde en grå då det blir enklare att matcha mössa, vantar och skor. Ja, och massa massa annat. I går kikade jag in på Englas Showroom och hittade dessa underbara glas. Dom finns på Nordik och kostar 99:-/st, men tydligen finns dom även på Rusta för ynka 9,90:-/st. Haha, givet. Jag åkte dit och köpte mig 6st, men blir nog så att jag köper 6 till. Dom är sååå fina och funkar till allt, saft, läsk, vin....vatten. Lovely!

Nu ska Alissa få sig lite frukost.

Ha en jättefin dag! KRAM

Rutinerna går bra!

Första arbetsveckan är gjord och våra rutiner har gått så himla bra. Vi går upp 05.45 ihop och myser med välling och frukost till ca 06.30 då jag och Alissa åker till dagis medans Jimmy åker till jobbet. Jag lämnar av våran lilla flicka och strax innan 07 beger jag mig till Landvetter. På eftermiddagen har vi mat-schema och lagar det som står på dagens meny, allt har vi hemma då vi varje måndag veckohandlar. Jaja, ni hör juh, detta är så bra. Det tråkiga den här veckan är att Jimmy i fredags blev sjuk och fick åka hem från jobbet, han har fortfarande hög feber stackarn.
Igår smet jag iväg till Allum och handlade lite nya kläder till Alissa, hon behövde påfyllning. En overall blev det oxå. Jag själv köpte ingenting, lite oväntat men så kan det bli. Idag blir det mer shopping, jihooo! Jimmy får fortsätta att ligga på soffan och kurera sig.
Lägger in kort lite senare!

Men nu ska jag rå om mina älsklingar och fortsätta mysa framför Bolibompa ♥