Trött...

Jag är trött, mycket trött. Men först avokado med citronpeppar, sedan dusch...and then hoppar jag i säng.

Dagis, jobb...nu väntar allvaret!

Helgen i sin helhet har varit händelserik. Mycket har blivit gjort och batterierna är laddade inför morgondagen, då väntas Alissas första riktiga dagis-dag och min första RIKTIGA arbetsdag. Nu är mammaledigheten SLUT! Tänk att jag har varit ledig så länge, från mars 2009 till nu. Visst har jag jobbat en del under tiden, men nu är det på riktigt igen :)

Måste berätta om en rolig tillställning vi var på igår. Elins systers kille Christian driver en verksamhet tillsammans med en kollega, Jonas. Gourmand, forum för mat och dryck intresserade. Deras blogg hittar du HÄR! Igår firade dom iaf sin 1års dag och det var första gången jag och Jimmy hakade på. Vi är nu medlemmar och för ett år kostar det 200:-/pers. Vi var på Amerikabaren, en himla mysig bar med himla trevligt folk. Där drack vi Göteborgs-öl som hette GLENN No5 och sjöng med till 1kg bruna bönor. Lyckad kväll!


Från min och Elins fotografering med tema "höst" tidigare idag.

Nu måste jag i säng, sååå god natt!
P U S S

Mera macro!

Så var det fredag och helg IGEN. Den här sista inskolningsdagen gick utmärkt och Alissa fick även sova middag på dagis. Det har verkligen gått jättebra dessa 2 veckor och hon anpassar sig väldigt bra. Nu får vi hoppas på att det fortsätter så.
Och medans lissen lekte av sig med sina kompisar passade jag på att plocka fram myrorna som jag köpte på tradera för snart 1 år sedan. Det blev inte av att dom åkte upp på väggen i Alissas gamla rum, därför fick dom flytta in nu istället. Äsch, det kanske inte blev så bra men lite mer "liv" och "barnrum" var nog tanken. Tur det är väggdekor och går att ta bort så fort man tröttnar. 10 myror kom iaf upp på väggen, 5st som syns på bilderna och 5st längs golvlisten.


Vad tycks?

Fick även några minuter över till att testa på macro lite mer, denna gång under vattenkranen...



Att det kan vara så skoj :)

Efter att Jimpa kom hem idag åkte vi ner till Ikea med mina föräldrar, dom köpte sig ett vitrinskåp och vi fick med oss en spegel till våran walk in closet. Troligtvis åker den upp på väggen imorgon. ÄNTLIGEN en helkropps-spegel säger jag då, haha.
Men nu GOD NATT!

Testar MACRO!

Jag har inte riktigt fått någon chans till att få testa mitt nya objektiv ordentligt. Men nu när plutten sover har jag både hunnit läsa igenom bruksanvisningen och fotat lite på altanen.





Dessa bilder är tagna med MACRO inställningen. Macro kan jag endast använda när zoomringen är mellan 200-300mm (alltså nästan full zoom). Jag står ca 50cm ifrån objektet.

FOTO 

Vilken overall?

Nu är höstmörkret här och snart även den kalla vintern. Då är det åter igen dags för en värmande, slitstark och praktisk overall till lillan. Jag har listat upp mina favoriter...

Lindex Shop Online - OverallVINTEROVERALL

           FIX från Lindex, 699:-                           POP, 1295:-


11491995422782
Jason 620 från RebuzKidz, 899:-    KappAhl, 699:-

Testing testing!

God morgon!
Har precis lämnat av Alissa på dagis och ska hämta igen efter lunch. Inskolningen går riktigt bra och när det väl gäller på måndag känns det än så länge som att det inte kommer bli några problem. När vi kom dit imorse möttes jag av ett paket i Alissas skåp, nämligen blöj-prover från Pampers. Det är våran gamla granne från Fölvägen, Caroline med sin lilla Leo (som föddes dagen efter Alissa) som ville att vi skulle testa på dessa "Active Fit". Detta ska bli väldigt intressant då vi inte använder Pampers utan hela tiden haft Libero.


Onsdag kväll...

God idol-kväll!
Ligger nerbäddad i soffan och kollar på tv, idol såklart. Alissa somnade nyss och Jimpa kommer snart hem från träningen och gör mig sällskap, då blir det nog en kopp te.

Idag har vi haft en riktig lat-dag och gått runt i mjukiskläder ända sedan vi kom hem från dagis, det är så härligt med sådana dagar ibland. Dagis gick förövrigt lika bra som vanligt och idag fick jag lämna henne i ca 1 timme medans jag åkte hem och fika.


Mammas älskling ♥

Alissa 

Gårdagens Gekås-besök!

Nu blev det många inlägg på samma gång, men har juh en del att komma ikapp ;)
Igår följde jag och Alissa med mormor till Ullared för lite shopping. Det var ganska spontant men det är oftast då det blir som bäst. Det ramla ner lite allt möjligt gott och blandat i vagnen.

Enjoy...












 
Allt är från Gekås förutom Kavat skorna som fanns inne på "sko-boo"

Efter en heldag i Ullared släppte jag av både mamma och Alissa och fortsatte sedan mot Allum med Elin. Där fick jag köpt mina nya fina skor från Scorett och en döskalle-halsduk från GT.


Nu säger vi så och hörs imorgon.

K R A M

Fotar Angelica!

När jag fick på mitt nya objektiv började det genast klia i dom små fingrarna och det kunde väl inte passa bättre än att min modell till kusin var här. Hon fick helt enkelt ställa upp på en FOTO-session...





Modell: Angelica Algehov
FOTO: Jessica Eliasson

HAHA, jag var bara tvungen!

FOTO 

100919

I söndags var man inte allt för pigg när det var dags att gå upp, men Jimpavimpa var snäll och lät mig ligga kvar medans han gick upp med Lissen. Vid 11 tiden satte vi (läs Jimmy) igång med att baka cupcakes.




MUMS!

Vid 2 tiden fick vi besök...







TACK ♥

YEEES! Nu har jag mitt nya objektiv, 70-300mm med inbyggd MACRO. Nu kan jag ta kort på både lååångt avstång och mycket nära. Tack bästaste mamma och pappa ♥

Här ska fotas!!!

Senare under kvällen drog vi iväg och rösta RÖTT och käka thaimat samtidigt som vi valvaka resten av kvällen.
Åhh, hade en så mysig dag och tackar alla som närvarade på min födelsedag.

P U S S

Dagen innan...

Hela helgen har varit helt fantastisk. Jag struntade i att bjuda hit någon utan folk fick dyka upp självmant. Dom som står mig närmast vet att jag fyllde 25 och det var också dom som var här. Ni är bäst och betyder väldigt mycket för mig ♥

Redan i lördags började firandet av min födelsedag. På tidiga kvällen kom kussen Wincent med mamma och pappa på fika, dock utan fika-bröd :(

Tack för att ni kom förbi :)

Lite senare kom Kristoffer och Elin. Vi blandade drinkar, spelade sällskaps-spel och tjötade hela natten lång. Först vid 4 tiden rundade vi av, haha.



Hade en jättemysig kväll!

Blomsterbud

Igår klingade det på dörren och utanför stod ett blomsterbud med en jättefin bukett...till MIG. Jag blev så överraskad och otroligt glad.




Tusen TACK snälla arbetsgivare

25 år

För det är ingen vanlig dag, nää...det är ÄSSIKAS födelsedag, HURRA HURRA HURRA!


1 dag kvar...

H E L G!!!
Ja, nu är det inte långt kvar, snart så är man närmare 30 än 20. Det känns så tragiskt att tiden går så fort. Egentligen ska man inte haka upp sig på en siffra, man är så gammal som man känner sig. Men vetskapen att man inte direkt blir yngre utan börjar närma sig den där 3:an känns verkligen inte kul. När folk frågar hur gammal jag är så skämms jag nästan över att säga "snart 25". Det känns verkligen så gammalt. Jag var juh nyss 18-20, hur kunde jag helt plötsligt bli 25?! Jaja, det är väl bara att inse att man inte längre är yngst som man alltid var förr. Men jag ska inte vara ledsen, utan istället glädja mig åt att det är mååånga år kvar till pensionen ;)

Idag fick vi en mysig sovmorgon, har nyss ätit frukost och sitter nu framför nyhetsmorgon.
Igår blev det inte allt för sent men man är allt bra trött på fredagar. Elin och Krilleboy bjöd på en smarrig tomatsoppa och efter det grönsaker med dipp framför idol och Hockeyn. Alissa lekte med Emmy men blev sååå trött tillslut att hon somna som en stock efter en flaska välling i sängen.
Hade iaf en superduper mysig kväll som alltid med våra fina vänner. Ikväll ses vi igen ♥

Nu ska det renbäddas, dammsugas...ja, det mesta som tillhör kategorin STÄDA. Måste även handla, och inte minst TVÄTTA. Jisses, har ingen lust med det idag. 

Nu säger jag HA EN BRA LÖRDAG så kanske vi hörs lite senare!
Kram

Underbara ELIN!

Äntligen F R E D A G!
Än så länge har denna dag bjudit på ett trevligt dagis-besök, mys här hemma, shopping på B-plan och besiktning av V70:n. Allt har gått bra men nu väntar vi bara på det bästa, nämligen Fredags-mys hemma hos underbara faddrarna Elin och Kitoffer (uttalas så). Har jag förresten berättat hur mycket jag tycker om ELIN?! Tycker juh om Krille oxå såklart men det här är en tjejgrej. Hon är bara sååå underbar på alla vis och jag är så glad att hon är MIN vän! Hon är verkligen speciell och på något sätt så förstår hon mig mycket bättre än många andra. 
Jag blev så rörd över ditt inlägg idag ♥

Gästrum

Gästrummet är dock inte så stort och liksom i resten av huset är det fortfarande ganska "tomt". Men behöver man egentligen så mycket mer i ett gästrum? En matta möjligtvis...






Nu är det bara och vänta på övernattande gäster, haha.

Dra på lakan är från H&M och GUD vilket lakan till det priset, Hemtex släng er i väggen.
Påslakan och sängkappa är från Ellos, me LIKE butterflys.
Vita spets-örngott är från Åhlens.
Hjärtan på väggen, rosa hjärta och lampfot är från Blomsterhuset i Bolle.
Och precis som i vårat sovrum är likadana rullgardiner från Inside Home och lampskärm från Gekås.

Dagis-förberedelse!

God Idol-afton mina vänner!
Puh, sitter här och gottar mig i soffan och tittar på bästa idol. Alissa var jättetrött redan vid 18 och somnade nu vid 20 tiden som en stock. Jimmy är iväg hos grannen Niklas (Emilias pappa) och pillar på hans motorcykel.

Idag damp det ner namnlappar i brevlådan som jag beställde häromdagen. Allt på dagis ska namnas och därför gick jag in på NAMNLAPPAR och klickade hem både påstrykbara och klistermärken med Alissa Andersson. Blir nog hur bra som helst. Sedan kommer nog namn-napparna vilken dag som helst oxå.

Alissa 

Galna brudar on visit!

GLAD onsdagskväll!
Idag gjorde Alissa dag 3 på dagis och det gick såklart bra. Imorgon stannar vi något längre och får antagligen även vara med på mellanmålet. Efteråt drar vi raka vägen hem till farmor Annette.

Efter dagis idag gick vi hem till mormor och åt frukost, sedan hem för att sova. Ja, idag var det en lååång tupplur för lisenfisen, i nästan 3 timmar sussa hjärtat. Under eftermiddagen fick vi besök av Theresé, Ida och Karin. Vi käka tacos, lekte med Alissa, spela gitarr och fika. Dessa galna brudar...låter bilderna tala för sig själv ;)





Det var iaf mycket trevligt, kul att ni kom tjejer!

Nu kom Jimmy precis hem från träningen och själv sitter jag och halvlyssnar/tittar på "Utfrågningen" på Tv4. Idag är det dom rödgröna. Gud, jag är verkligen splittrad när det gäller att rösta på söndag. Men tror nog trotts allt att jag har bestämt mig. Har du?

I det röda regnstället!

Nu har vi nyss haft lite fika besök av Kristoffer och Elin, myyys! Dom kommer hit på lördag igen, då blandar vi lite drinkar och umgås ♥

Sitter i detta nu och kikar igenom dagens kort som jag tog på Alissa när vi var ute. Vill ni se?! Hihi, här kommer några...









Att vara ute är det roligaste som finns :)

Och så måste jag juh lägga upp kort på när Emilia var här igår, här inspekterar hon Alissas mage...

Nu säger jag GODNATT!

P U S S

Alissa 

Väggdekoration

Var nyss ute och tömde brevlådan, bland all reklam låg min väggtext jag klicka hem från Tradera i söndags, snacka om snabb leverans.
Har länge funderat på någon slags text ovanför altandörrarna, men det är svårt att ta ett beslut när man inte kan se det framför sig. Tillslut blev det iaf en fransk text, "La maison est ou coeur est" vilket betyder "Hemmet är där hjärtat finns" Den betydelsen är fin och franska passar ganska bra i våran nya "lantliga" inredning.




Perfekt!

Master Bedroom

Efter en lång pause fortsätter rundvandringen hemma hos oss. Här får ni titta in i vårat sovrum...


 MASTER BEDROOM med utgång till balkong och walk in closet.





Säng, gavel och nattduksbord från SOVA
Överkast från Gripsholm
Lakan och påslakan i satin från Hemtex
Hissgardin från Inside Home
Takkrona från IKEA
Lampskärm från Gekås
Hjärta ovanför sängen, bokstäver, lampfot och murgröna i kruka från Blomsterhuset i Bollebygd.

Det var allt för nu. Senare kommer det nog upp lite kort på gästrummet ;)

K R A M

Andra dagen på dagis...

Då var andra dagen på dagis avklarad och idag gick det jättebra. Vi fick vara med på sångstunden och Alissa fick t.om välja en sång, imse vimse spindel blev det. En hel del bus med Emilia blev det dessutom, sedan lyckades dom även samarbeta och spela ett stycke på pianot tillsammans.
När det var dags för att gå hem var det dock inte lika roligt, så känslan säger att lisfis kommer trivas ganska bra på dagis.

Det har juh som säkert ingen har missat ösregnat idag så till dagis blev det bilen, lite löjligt när vi har så nära. Men jag äger fortfarande inga stövlar så en prommis hoppade vi. Väl hemma var det fika dags med leverpastej-smörgås och mjölk och nu SOVA en stund.
Får hoppas på att regnet ger sig så att man kan gå ut en stund lite senare igen...
Alissa 

Ta chansen när den kommer!

I torsdags var Jimmy på intervju, idag löneförhandla och i eftermiddags tog han sitt beslut och gick in till sin chef på Volvo och sa upp sig.

Jag är så otroligt glad och stolt över att han vågar. Man måste som sagt VÅGA för att komma någonstans här i livet.

Ny arbetsgivare...


G R A T T I S älskade Jimmy till ditt nya jobb!

Jobb 

Måndags-MYS!

Sådär, nu har jag precis lagt Alissa. Hon var verkligen trött och det märks när hon inte orkar leka utan bara vill gosa med mamma, då är det dags för sängen. Jimmy är nu iväg och tränar första passat sedan i våras och själv sitter jag i ett nystädat hem med tända ljus och tittar på Biggest Loser. Till det dricker jag turkiskt mango-te och mummsar på en saftig persika som vi köpte med oss därifrån.

Matsedel

Hej MÅNDAG!
Från och med idag börjar vi med matsedel och veckohandling här. Var och varannan familj gör på det sättet så helt fel ute är man nog inte om man hakar efter. Igår satt vi och skrev ihop en middagsrätt för varje dag den här veckan, skrev en lapp på vad som behövs och sedan åkte Jimmy ner och handla. Då slipper man den ständiga frågan "Vad ska vi göra till middag" Idag blir det spagetti med köttfärssås, MUMS!

Förövrigt så ligger plutten nu och sover efter lek utomhus. Imorse var vi på dagis och träffade Alissas nya fröknar och jämnåriga kompisar. En kompis som kom fram med en gång var Emilia. Dom är verkligen så söta ihop, och det är så kul nu när dom går på samma avdelning och även bor grannar ♥

Nu KAFFE!

One Piece

Så var det söndag igen och om EXAKT EN VECKA blir jag 25, fattar ni...25 liksom!!! Det var juh inte längesedan jag hade 20 års fest. Åren springer verkligen iväg och snart är man 30...40...70! Ja, det gäller att ta vara på tiden här och nu man har med sina nära och kära.

Idag har vi tagit det lugnt här hemma, har haft en ganska soft söndag med andra ord. Härligt! Imorgon börjar vardagen igen för Jimmy. Då är han tillbaka på jobbet efter sitt sommarlov på 10 veckor. Men om han blir kvar på Volvo så länge till får vi se, imorgon vid lunch får vi besked, hihi. En alldeles speciell dag är det även för Alissa, nämligen inskolning. Ska bli intressant...

Vill ni se vad jag och Alissa köpte med oss hem från Turkland förresten?! Vi hittade varsin One Piece Jump in dräkt (Alissa fick 2st) Guuud vad jag har velat ha en sådan, men här hemma kostar dom ca 1300:- och det är inga pengar man lägger på en sparkdräkt för vuxna, eller hur!!! Men kostar dom däremot 300:- och 150:- för barn, dock FEJK så går det an. Det är självklart inget vi har på oss utanför hemmet utan endast när vi MYSER här hemma. Åhhh, dom är underbara!



Jimmy ville oxå prova och visst passar han i den ;) Therese ska tillbaka till Turkiet om 1½ vecka och ska be henne köpa med sig en till Jimmy, möjligtvis en grå i större storlek.


Men sötast är väl ändå lisfis ♥

T U R K I E T 2010

Hej GOINGAR!
Nu är vi tillbaka i Sverige efter en helt fantastisk vecka i Turkiet. Vi landade på svensk mark strax efter 01.00 inatt och har precis spenderat våran första dag här hemma i kylan. 

Den 1 sep kl 16.35 lyfte vi från Landvetter. Vi vaknade ganska tidigt den dagen och fixade det sista med packning m.m. innan vi (vid 13.00) drog oss mot flygplatsen. Alissa fick sova i ca 20 min den dagen och var därför inte så jätterolig att ha och göra med på flygresan. Hon var HEMSKT jobbig och gnällig. Men det var juh inte så konstigt eftersom hon var trött, det var trångt och att sitta still i 3½ timme är inte så jättekul för en 1 åring. Men det gick trotts allt bra och på bussresan till hotellet somnade hon gott i mitt knä.
Efter 1 timme var vi framme på hotellet, Cinar Garden i Side. 3 pooler, stor lekpark, sommarvärme (ca 35 grader) och ALL INCLUSIVE.
Äntligen SEMESTER!!!



Här kommer lite bilder...




























Det var ett urplock av alla 600 kort vi knäppte!

Vi har utan tvekan haft en helt underbar semester med god mat, härligt varma och soliga dagar, sköna kvällar, massor av bad, shopping, färgglada drinkar och trevligt sällskap.
TACK snälla mamma och pappa för att ni bjöd oss på den här resan! ♥

Turkiet och Side var fantastiskt fint och jag är positivt överraskad. Turkarna var trevliga och otroligt barnkära, se bara på servitören som snodde Alissa på bilden ovan.
Vi åker garanterat tillbaka i framtiden, men nästa år bilar vi ner till ITALIEN och Rimini.

P U S S