Nytt på gång!

Nu händer det grejer och pengarna rullar. Vi börjar med en ny sulky...


Inför Turkiet förra året köpte vi oss en Chicco Liteway, precis likadan som på bilden. Men jag är som jag är och eftersom lillen i magen ska få ta över URBAN så måste Alissa få något bättre/nyare än Chiccon. Jag är lite sugen på dessa två...


 Xtreet som har vunnit designpris och är inte bara snygg utan också otroligt praktiskt och lättstyrd med smarta inlineshjul. Den väger endast 5,5 kg, har stor varukorg, generöst liggläge och 5-punktsbälte. Till vagnen medföljer regnskydd, insektsnät, res/förvaringsväska samt ett underhålls-kit.
VILL HA säger jag bara...! Eller...


 en Babyjogger City Mini...!
Måste testa och känna innan vi bestämmer oss!

Norge ♥

En hel vecka sedan jag skrev senast och det har självklart varit blandade känslor efter det som hände i Norge. Förstår fortfarande inte hur en människa kan åstakomma så mycket skada och dessutom vara nöjd?! Det är en gåta ingen av oss någonsin kommer få svar på tyvärr!!!
I måndags deltog jag och Alissa själklart i en tyst minut trotts att vi just då satt i bilen på motorvägen, det var flera bilar som hade stannat vid vägkanten för att visa sin respekt. Men att just stanna på motorvägen vågar inte jag utan det fick bli en minut utan radio helt enkelt. Hela veckan har nyheterna varit i fokus på våran TV och jag har nog läst allt som finns att läsa på nätet om just själva dådet och allt runt om. Usch, förstår fortfarande inte vad som händer i huvudet när man faktiskt genomför något sådant, han (tänker inte hjälpa till att länka till namn) måste verkligen vara OTROLIGT PSYKISKT SJUK...

Katastrof!

Vad är det som händer i Oslo?! Det är juh helt ofattbart, hur kan något sådant hända...!!! Jag finner inga ord, tycker detta är så otroligt tragiskt...och den enda frågan just nu är varför, varför, varför???

Firar in helgen!

Alissa fick sova över hos mormor och morfar igår medans vi åkte iväg på roligheter. Men att vakna upp utan lisfis imorse kändes ganska konstigt, det var så tyst och tomt. Efter frukost gick jag ner till våran tjej och där lekte hon så glatt med sina leksaker och ville inte alls gå hem. Under morgonen hade hon sprungit runt naken och det är juh såklart en risk med det, men när hon behövde gå på toaletten så ropade hon på mormor. Så nu dröjer det inte länge innan vi har en blöjfri tös. Och målet är väl att när nästa knodd kommer endast ha ett blöjbarn.

Nu sover lilla plutten men när hon har vaknat ska vi gå ut och plocka bär till dagens dessert, blir faktiskt 3 rätters här hemma för att fira in helgen! ;)

Hoppas ni får en trevlig/mysig/fin fredagskväll mina vänner!

Stefan är kung!

WOW vilken show vi fick se igår. Maten, drycken, hela miljön och framför allt STEFAN gjorde ytterligare för oss en oförglömlig kväll. Han är KUNG! Det här faller naturligtvis inte alla i smaken men gillar man den här typen av visor och är intresserad av historien är detta att rekomendera, verkligen värd varenda krona trotts att det är aningen dyrt!

Hönsafest

För 2 veckor sedan gick jag lite bakom ryggen på Jimmy och köpte 2 biljetter till Stefan Andersson. Jag tänkte hålla det hemligt såklart men lyckades bara i några timmar, haha. 
 
Vi var på "Marstransfånge No. 90 Kleist" på Marstrand sommaren 2008 och det var absolut en kväll att minnas. Skådespel och konsert som utspelar sig på Carlstens Fästning i gångna tider. Som tillsammans med mat och dryck blir till en totalupplevelse. 
Ikväll är det alltså dags igen men den här gången på Ostindiefararen och "Hönsafest på skeppet Götheborg" 

Liggdel kirrad!

Vilken otroligt tråkig dag! Att vädret spelar så stor roll är väl helt otroligt...!!! Idag startade vi med pannkakor, american style såklart. Så himla gott och i perfekt storlek för Alissa.
Trillade in på Blocket efter frukost för att leta liggdel till våran Urban, det känns verkligen helt onödigt att köpa en helt ny när den endast kommer användas en kort period. Det har varit lite dött på den marknaden det senaste men idag låg det en ute för halva priset mot vad dom kostar nya. Den här var en dessutom en 2011 års modell + regnskydd och endast använd i ca 2,5 mån, PERFEKT! Den ringde vi på och nu står den och väntar på att få börja användas någon gång i november.

Vrålåket!


Åka biiil, åka biiil! Det får man höra några ggr om dagen. Och inte är det mammas fina kärra hon vill hoppa in i utan nya HUMMER 2:an såklart!

Alissa 

Lördag!

Så var det helg igen och min semester är slut för den här gången. På måndag påbörjas nästa ledighet, nämligen mammaledigt! ;)

Den här lördagen startade med en sovmorgon för min del, mycket skönt. Men nu måste morgonrocken av så att man får gjort något oxå. En dusch, och sedan ett varv med dammsugaren kanske...
Jimmy och Alissa är över hos grannen och leker! :)


Gårdagens cykeltur!

Välkommen!


Ny skylt från Hemma i Kungsbacka!

Picanha

Idag började Jimmy jobba...tråkigt! Så nu är det bara jag och Alissa som får roa oss resterande 4 veckor som vi är hemma. Men vi har haft 2 härliga veckor ihop vilket betyder enormt mycket! ♥

Första dagen utan pappa hemma åkte vi iaf till slottskogen och titta på djuren, det var kuligt. Efter att få träffat grisar, kaniner, hönor m.m. tog vi en fika i solen, underbart! Men dröjde inte länge innan det kom en fågel som fick för sig att baja i Alissas vagn, det skvätte så att jag fick på klänningen, urk! Jaja, det är väl sånt man får räkna med ibland, haha.

Ikväll blir det grill på fölis, PICANHA står på menyn. Det grillade moster Emma på landet första gången vi smakade och OJ VAD GOTT! Har du inte testat?! Gör det!

"Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Styckningen ger oss en mör och fantastiskt smakrik bit kött. För att få en picanha görs ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.

Picanhan är relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en självklarhet och en storfavorit.

Picanha (uttalas: pick-ahn-ja) är ett portugisiskt ord. Ett försök till översättning till svenska är rostbifflock med kappa. Med kappa avses den fettrand som lämnas kvar, i syfte att få en bättre produkt vid tillagningen. Köttbiten blir saftigare och smakar bättre.

Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak.

Picanhan är lätt att hantera, smakar utmärk med bara lite salt, direkt från grillen."

Grillkväll hos familjen Oskarsson

Efter shoppingen i Kungälv åkte vi hem till mina föräldrar där Alissa fick bada i den nya poolen, det var roligt. Några dopp senare åkte vi hem till familjen Oskarsson i Älvängen och grillade. Himla smarrigt och väldigt trevligt, hade en superkväll! Barnen lekte och var busigare än någonsin.

Fick dock inte tummen ur att knäppa några kort, men när Alissa och Wincent åkte ut på en cykeltur kom kameran fram...



Tant Grön

Igår drog jag med lilla familjen till den sötaste barnbutiken i Kungälv, Tant Grön. Ojoj, lika mycket fint som på hemsidan. Tror det är roligare för oss föräldrar att gå omkring därinne än för barnen, hihi. Vi fick iaf med oss det vi sökte och jag är mycket nöjd! :)


På jakt efter en ny BH

Shoppingrundan idag bestod mest av att hitta en ny BH till mig. Jag var lite inne på en amnings-BH och gillade dom jag köpte under senaste graviditeten på Change. Men expediten där tyckte inte alls jag skulle köpa någon nu, utan vänta lite. Men hur länge ska jag vänta?! Mina nuvarande är juh för små...! Jaja, jag väntar väl då tänkte jag. Vi gick istället in på Eurosko där Jimpa hitta ett par AS-SNYGGA svarta tygskor från Sneaky Steve som han plockade med sig hem. Alissa fick sig ett par nya leggins på Lindex, men jag då?! Eftersom jag inte hitta någon BH på B-plan fick det bli Allum och min absoluta favorit Evanette. Fick provat en svart modell utan massa krimskrams och full direkt, den ska jag ha! Wiie, nu fick vi alla köpt något idag. Detta avslutade vi med en lunch på Paprika.


American style!

Idag vaknade jag tidigt tidigt och väldigt trött, borde vara tvärtom. Men upp kom jag och fick för mig att göra amerikanska pannkakor, sagt som gjort. Blev asgött och hela lilla familjen njöt av en härlig fredags-frulle tillsammans. Nu ska vi sega en stund innan vi drar ut på en shoppingrunda. 

Happy Friday på er ♥ 

En dag i Danmark!

Igår gick båten 07.15 och målet var Fredrikshavn i Danmark, sedan vidare därifrån till Lökken. En finfin strand där man kan ta med sig bilen ända fram till vattnet, perfekt. Vi hade fint väder och go värme, kändes nästan som att man var nere vid medelhavet. Efter sol och bad fick det bli en prommis i stan, Alissa köpte sig en klocka (som hon så länge har tjatat om), en solhatt och nya brillor. Jimmy fick sig en ny piké och jag nya skor. Efter några timmar åkte vi tillbaka till Fredrikshavn och strosa runt där innan vi tog båten hem 17.30. Helt lagom lång dag på andra sidan kontinenten! ;)






Lökken it is!


Mina nya skor!


Och Jimpa är såklart glad över sin nya piké!

Tittar in

Hej mina kära!
Idag är solen frånvarande och vårat hem behöver en grundstädning, så gissa vad vi ska göra. Imorgon däremot väntar roligheter, då lämnar vi landet ;)

Hoppas ni får en skööön tisdag!

Med bud

Alissa fick ett fint kalas med fina presenter och massa tårta. Tråkigt nog har mitt objektiv kastat in handuken och "teleskop/macro" objk fick åka på. Därför ganska snålt på kort! :(


Blev inte bättre än såhär, fick stå lååååångt ifrån för att kunna knäppa.
Här har vi iaf den fina PIPPI- tårtan som farmor fixa, himla smarrig var den oxå :)



Senare under kvällen kom det ett blomsterbud, en vacket bukett från kompisen Liv ♥

Alissa 

1 juli

God morgon!
Vi har fått världens mysigaste uppvaknande av en stolt 2-åring. Det är inte klokt vad mycket som har hänt under den här tiden, tänk om man själv kunde utvecklas så mycket ;)

Idag har vi inga vidare planer förutom att jag ska hem till Ida på tjejmiddag lite senare ikväll. Vädret är inget vidare så det lutar åt fix här hemma eller kanske en tripp ut i affärer, vi får se...

Förövrigt är det idag 1 ÅR sedan vi flyttade till vårat fantastiska hus ♥



Då såg det ut såhär, dom gamla bilarna på garageuppfarten, och montering av möbler i oändlighet. Får inte glömma att första veckan spenderades med att måla om samtliga rum...vitt såklart!
Fick otrolig hjälp av vänner och familj med detta och det är vi evigt tacksamma för