Min kofta

Minns ni att jag tipsade om en supersöt kofta från Lindex i romantisk stil för ett tag sedan?! Dagen efter jag skrev det inlägget ringde min svärmor upp mig och sa att hon ville ge mig den i födelsedagspresent. Men det dröjde innan jag fick den, det tog säkert ytterligare 2 veckor efter att den skulle komma in i butik som den faktiskt gick att köpa/beställa. Samma dag som den kom in på Allum var jag där men då fanns den bara i stl M och L, och jag som skulle ha en S, typiskt! Så jag fick besälla den på nätet och sedan hämta ut den i butik när den väl fanns inne i min storlek. Tillslut fick jag hämtat ut min efterlängtade kofta och jag bara älskar den. Tack underbara Annette!


Mysig kofta med tjock mage! ♥

Redo för snö

Nu kommer kylan fort och snart har vi även snö på backen. Våra vinterjackor är inhandlade och väntar på sin premiär. Jag slog till på en SVEA parka under kundkvällen på Allum. Vi har även köpt rejäla rulla-snöbollar-vantar och svarta termobyxor på Stadium. Skorna visade jag för ett tag sedan här. Jimpa har köpt en Adrian Hammond mössa och jag kan nog rota fram någon gammal i byrån. Nu är vi verkligen redo, känns helt grymt bra!
Välkommen kära vinter :)


Min jacka kanske ser lite liten ut på bilden, och det är den. Jag kan inte stänga den och det känns väl lite sisådär att köpa en jacka som inte passar. Men snart försvinner magen och mina nästan 20kg jag har gått upp ska väl oxå trilla av ganska fort.
Jimmy valde en Sail Racing, skitsnygg!


Jimmys mössa kommer från Stayhard

Helgen som gått

Vilken händelserik men ändå slapp helg vi har haft. Igår höll vi oss inne och städade huset (det behövdes), belönade oss själva med thaimat, en långdusch och sedan lördagsgodis framför säsongens första avsnitt av Så mycket bättre. Lovely day!

Idag blev det sovmorgon och morgonmys framför Mysteriet på Greveholm (som förövrigt går varm i DVD:n just nu då Alissa är väldigt förtjust i spöken). Vid lunch åkte vi till B-plan där Jimpa fick köpt sig ett par nya skor till jobbet, lite mat fick vi i magen innan vi sedan åkte hem till min kusin som imorgon fyller 14. Där fick vi ännu mera mat, tårta och även besök av min mosters granne som har tagit över våran gamla orm PY. Det var ett kärt återseende och mamma var helt salig och satt med henne lääänge. Även lilla lisfisen vågade hålla och klappa.
Jepp, vi har haft en mysig helg och det känns tråkigt att det redan är måndag imorgon igen. Tänk om detta var våran sista helg ihop som tre i familjen, vem vet.


Jimmy är tveksam men skorna sitter gött på fötterna så det gör att dom får stanna. ECCO är väl inte kända för något annat. Jag tror dom blir kanon på jobbet!

Gummistövlar

Jag måste verkligen köpa mig ett par gummistövlar. Vi bor i ett regnigt land och det känns inte rätt att springa runt i gummiskor, converse eller skinnboots längre. Jag har i flera års tid varit inne på ett par Hunter och det är jag fortfarande. Dom är väl inte så "inne" längre men gillar modellen på dom så grymt mycket. Häromdagen köpte dessutom syster ett par och nu är jag ännu mer kär efter att ha provat dom.

Hunter Adjustable Gummistövlar SvartHunter Original Short Black
Frågan är nu vilken modell man ska ha?! Svart är givet, men tall eller short?

Dessa kommer från eshoes där dom just nu finns på rea. Tall adjustable 1099:- Short original 979:-

Drömmen om ett barn

Eftersom jag var på Allum igår kväll så missade jag veckans avsnitt av Drömmen om ett barn. Nu sitter jag och tittar på Tv3play och grinar som ett litet barn. Man tar det så förgivet att alla kan skaffa barn, men för vissa går det helt enkelt inte och det är väl då tur att det finns andra vägar att gå. Men usch vad kämpigt och jobbigt det måste vara för dessa par. Det är inte rättvist! Jag får så dåligt samvete när jag själv inte änns kände glädje nu när jag fick reda på att jag var gravid igen. Det första jag kände var "inte nu", hade så gärna velat vänta 1 år till. Men efter att få se dessa människor så känner jag skam över att änns tänkt den tanken. Jag är sååå glad och lyckligt lottad över att vi slipper gå igenom det som dessa par får genomlida.
 Önskar att alla kunde få uppleva lyckan och känslan när man får ett biologiskt barn.

Nova star utförsäljning

Var inne hos Familjen Bus och spana när jag läste i ett inlägg att det var utförsäljning på Nova Star i Sävedalen. Så gasen i botten när Jimpa kom hem för att fynda. Var ganska utplockat på underdelar/jeans när jag kom men överdelar hittades.




Massa lek och bus kläder till Alissa och en ynka bebbemössa till skrutt i magen. Typiskt att man inte vet kön ännu, annars fanns det massa sött i dom mindre storlekarna.

Utförsäljningen fortsätter även imorgon 27 oktober mellan 18-21 på Industrivägen 39 i Sävedalen, så skynda och fynda! :)

Tusen och en natt

Torsdagen den 27 oktober har ALLUM kvällsöppet mellan 20-22 med massor av specialerbjudanden. Charlotte Perelli på scen och 20% i de flesta butiker.


Jag ska dit och jag ska SHOPPA!

Kärlek från GT

Igår var jag ute och svängde på B-plan, ja mycket längre än så orkar jag inte åka. Syftet med besöket var iaf att köpa mig den fina blusen som GT gör reklam för just nu, den är ju skitsnygg! Blev även ett basic linne och fräcka strumpor. Till Jimpa hitta jag nya kallingar på MQ och Alissa fick sig ett par nya mjukisar.
Det roligaste av allt var att jag även tog en sväng in på systemet, höggravid och handlar vin, haha. Det såg nog ut. Men gårdagens lyx-middag (Lövbiff, potatisgratäng, beasås och feta-sallad) krävde en flaska rött (till Jimpa såklart) Jag själv och Alissa fick smaska på julmust istället.

 

Alissas Vinter-outfit

Regn och rusk, det gör mig trött och den här dagen spenderas inne i värmen (förutom när jag ska hämta Alissa på dagis lite senare såklart) Men det är sååå skönt att bara rå om sig själv i några timmar.

Just nu är det väldigt mycket prat om barnens vinteroutfit i mammabloggarna. Jag ska väl inte vara sämre inte, utan tänkte visa er vad Alissa ska ha på sig det närmaste kalla och mörka månaderna.




Overall, vantar och mössa från Didriksson
Fuskpolo från Kappahl
Skor från Sorel

Inget rosa här inte, haha. Jag har varit alldeles för generös när det gäller rosa åt våran lilla dam så i år kör vi på rött och svart!

Vecka 39

Idag är det 2 veckor kvar till BF och nervösiteten tränger sig på mer och mer. Snart är det dags att sära på benen och krysta ut den lill*. Blandade känslor men jag kan inte göra mer än att ta det som det kommer. Det är väl nästan tur att man är gravid sähär länge och verkligen får känna tröttnad av graviditeten, då vill man bara få det gjort.


Snart snart snart är jag tvåbarnsmamma!

23 Oktober 2011

GOD SÖNDAG!
Idag fick jag glatt vakna upp 04.30 då Alissa kom in till oss. Hon lyckades aldrig somna om utan var istället väldigt ledsen. Så efter två timmar av tröstande så gick vi tillslut upp. Satte oss i soffan och kollade på barnprogram, det hjälpte. Somnade till på soffan men kan inte säga att jag är sådär värst pigg just nu...
Hoppas ni fick en bättre start på dagen!

Igår åkte vi iväg en sväng till B-plan så jag äntligen fick köpt min amnings-BH. Är inte övertygad om att amningen kommer fungera den här gången heller men jag tänker ge det ett försök, eller iaf amma ca 2ggr om dagen och resten ersättning. Vi får se hur det går. Just nu har dom 30% på hela sortimentet på Change så därför kändes det värt att vänta tills nu. Mormor och morfar var med och av dom fick Alissa en PIPPI-klänning.  


18 dagar kvar...

Dagarna ser mer eller mindre ganska långrandiga och tråkiga ut för min del. Jag har absolut NOLL ork och energin är borta. Ytterligare ett BM besök idag och ännu ett besked om (extremt) låga värden och den som ger mig en konstig min för att jag i stort sett sover bort mina dagar ska ha stryk, haha. Annars så bonkar lilla bebis hjärtat på och SF måttet låg på 36. Har ett nytt besök om 2 veckor men hon önskade mig lycka till på förlossningen om det skulle ske innan. Jisses...det gjorde mig lite nervös.

Imon ska jag åka till Jollyroom och hämta upp lite bebbe-saker som jag har beställt och efter det ska BB väskan packas. Det kan ju faktiskt ske när som helst och eftersom det till 99,9% kommer gå fortare den här gången vill jag vara väl förberedd.

93,6% av graviditeten har passerat (262 av 280 dagar)
Vecka 38
Kalendermånad 9
Trimester 3
18
dagar kvar till BF

Ny friss


I fredags satt jag fastklistrad hos frissan i 3½ timme. Inget att rekomendera som gravid kan jag säga. Men blond och nöjd blev jag.

Meningslös dag!

Vilken fruktansvärt meningslös dag vi har haft. Inte ett skit har blivit gjort och vi har sovit bort större delen, haha. Jaja, sådana dagar behövs dom med. Men imorgon måste vi få ordning på lite saker och jag hoppas verkligen lusten och orken finns.


2 filmer som jag köpte till Alissa tidigare i veckan har gått varma idag.

Färdig smet



När jag var på coop häromdagen kunde jag inte motstå den färdiga smeten till pannkakor. Måste ju testa! ;)
Det gick fort och det var gott, perfekt start på dagen.

Dubbelbokat

När vi har så här härligt höstväder känns det rent ut sagt SKIT att inte kunna gå ut. Jag längtar som en tok till den dagen jag är lättare och orkar röra på mig. Nu får lilla bebben rappa på därinne, jag vill ju sniffa, gosa och bara njuta.
Har senaste dagarna haft ett väldigt tryck neråt och jag hoppas det beror på att h*n nu har lagt sig tillrätta. Annars har jag ett BM- besök inbokat imorgon (samtidigt som jag ska till frissan). Smarta jag har dubbelbokat. Men ringde precis ner till MVC och när dom snart ringer tillbaka ska jag höra om jag inte kan komma in en snabbis idag så hon bara får känna. Då slipper jag boka om imorgon. Jepp, får se hur det blir...

Uppdatering!
Fick en tid 15.30 och är precis hemkommen därifrån. Den här gången fick bebben godkänt och är på G ner i kanalen. Men ligger fortfarande ganska högt och är rörligt, ganska vanligt för omföderskor. Jag är sååå lättad över att slippa böka med vändningsförsök. Nu hoppas jag allt går som det ska och att plutten kommer ut den normala vägen.

Proffs på baby

Har äntligen hämtat ut min babybox och blöjhink från Babyproffsen. Tycker dock att innehållet var något bättre när jag väntade Alissa. Spanade även på en ståbräda till våran vagn när jag ändå var där, och det slutade med att jag fick med mig en hem. Vi har testat inomhus och lisfis verkar tycka om den.



Jag ljuger för min BM

Idag är det 1 månad till BF, dvs 30 dagar kvar! Helt sjukt, 30 dagar liksom!? Eftersom jag är ganska inställd på en väldigt annorlunda förlossning gentemot min första så kommer jag (i min fantasi) inte gå över tiden den här gången, möjligtvis bara någon dag. Det kommer gå fort och jag kommer vara väldigt positivt inställd till att föda barn igen (även om vi inte ska ha fler barn). Jag måste verkligen förstå att ingen förlossning går i repris!

I torsdags var jag hos BM och i vanlig ordning skulle hon känna och klämma för att ta reda på hur bebben ligger. Men tyvärr fick hon ingen uppfattning alls utan skrev "sneläge" i min journal. Jag har haft väldigt ont på just höger sida och det är tydligen där h*n ligger, vänster sida är helt mjuk. Väldigt konstigt! Fick en ny tid i slutet av nästa vecka och är den inte fixerad då så bokar hon in oss på ett UL för att exakt se hur bebisen ligger och isf eventuellt vända. Men vad jag har fått höra kan det göra väldigt ont med ett vändningsförsök och dessutom får man faktsikt tacka nej till det. Bebben kan ju fixa det själv när det väl är dax. Usch, tycker det här är lite läskigt, eftersom jag absolut INTE vill att det ska sluta med snitt. Det är nog min värsta mardröm! Det må göra ont att föda barn, jo JAG VET. Men att bli uppsprättad och få se sitt barn för första gången i en operationssal känns inte ok. Sedan dessutom få leva med ett ärr på magen. Nej nej nej, jag ska föda normalt och lillen därinne får rappa på och lägga sig tillrätta nu.

Kan även avslöja en liten hemlis. Jag ljuger för min BM...! Hon tror att jag äter järntabletter, men det gör jag inte. Har försökt förklara att det inte hjälper och tom visat upp ett papper där det står "med Talassemia kan man inte förbättra blodvärdet med järntabletter". Jag har förfasiken halva släkten med samma sjukdom och jag lyssnar såklart på vad dom säger än vad min BM "tror" sig veta. 
Jag har med den här sjukdomen alltid lågt blodvärde och får leva med det, nu som gravid och HB:t sjunker ännu mer så är det bara att acceptera läget. Men både min BM och läkare är väldigt oroliga över detta och jag börjar inse att det beror på okunskap från deras sida. Visst är jag trött, orkeslös och helt matt, men vad fan ska jag göra?! Kan dom inte bara få in i skallen att tabletter inte hjälper!! För att hon ska sluta tjata om det här har jag alltså sagt att jag nu äter järntabletter, gör jag rätt eller fel?
 

Nu tar vi helg

Nu är det äntligen fredag eftermiddag och mannen i huset är påväg hem. Känns helt underbart att få ha honom hemma nu i helgen efter den tuffa första veckan på jobbet. Min älskade älskling som jag är så stolt över! ♥

Ikväll har vi inga planer förutom en mysig middag ihop och mys i soffan framför första fredagsfinalen i IDOL. Ska du titta? Efter att Linda skrev till mig att "Du ska betala räkningar en gång till, nästa gång du gör det är du två-barnsförälder" så har jag börjat tänka på det sättet hela tiden. Innan den här säsongen av idol är slut så har jag TVÅ barn. Konstig med väldigt härlig tanke...


Tänk att du snart ska bli storasyster! ♥

Med liggdelen på

Igår blev jag lite nyfiken på hur vagnen ser ut med liggdelen på. Alissa går hellre, och de gånger vi åker iväg tar vi sulkyn så våran Urban har fått stå och damma i garaget ett tag nu.

WOW säger jag bara, vilken lyx-kärra våran lilla bebbe ska få åka i. Den är verkligen så mycket bättre än Brio Sing som vi hade till Alissa i början. Är mycket nöjd med valet av vagn måste jag säga!



Nu fattas det bara en skötväska av något slag. Skulle kunna tänka mig en röd för att få in en liten färgklick. Då matchar den även "hjulbromsen" ;)

Vackra HÖST!

Så var det åter måndag...
Den här helgen blåste förbi fort. Vi har tagit det lugnt och njutit av sen-sommar-värmen.
I lördags hade Jimpa lite grillfest för sina arbetskamrater från Toyota, jag och Alissa fick hålla oss borta och spenderade eftermiddagen/kvällen hos morfar.
Söndagen bjöd på en låååång sovmorgon (för mig), sedan drog vi ut i naturen på en liten prommis. Kameran fick följa med och lite höstiga kort på våran fina dotter blev det.






Flexibath

Ni har säkert hört talas om den nya ihopfällbara baljan Flexibath från Rätt Start. Nu när skötbordet flyttade in i vårat badrummet såg det nästan bara stökigt ut med en stor balja som inte gick att gömma. Den blåa baljan är nu utslängd och den nya vita baljan (som är otroligt smidig) har flyttat in.



Detta är ett alternativ för oss som inte har något badkar (men vem har inte det nuförtiden), annars tycker jag att en balja är otroligt överskattat!

Billigaste paret på köpet

Precis som skopunkten så har Stadium ett erbjudande där man vid köp av 3 par skor fick billigaste paret på köpet. Perfekt nu när vi vill rusta upp oss inför vintern. Vi hittade rejäla "snö" skor till hela familjen och äntligen har varken jag eller Jimmy någon bortförklaring när vintern och leka-i-snön dagarna är framme.