Namn?

Är såklart nyfiken på vad som händer i magen nu i vecka 35 och googlar. Läser då även... "har ni inte hittat några alternativ till namn än så är det hög tid att diskutera detta nu".
Ja just det, namn?! Vad ska våran bebis (som inte änns har fått något smeknamn i magen) heta? Den här gången får vi kolla på alternativ till båda könen, och det där med namn är fasiken inte lätt alltså. Det är klart vi har pratat om det men är oftast inte alls eniga. Vill absolut inte "döpa" vårat barn redan nu till något, utan ha med oss alternativ till förlossningen och känna lite på det när bebben är ute. Först då vet vi vad som passar, precis som vi gjorde med Alissa.
Än så länge har vi ett namn som vi båda gillar, ett killnamn som har rötter från Italien vilket vi gärna vill. Det är absolut ett namn vi tar med oss. Men tjejnamn?! Såååå svårt!!! Nää, där får vi fortsätta att söka...

När och hur valde ni namn till era barn? 

Trist...

Då var plutten lämnad på dagis och här sitter jag med en stor kopp blåbärs-te. Om två timmar är det hemgång för Jimpa och då ska vi antagligen iväg till nya Stadiumplus på B-plan för att spana på lite vinterkläder. Vi har nämligen bestämt oss för att äntligen skaffa rejäla uteochlekaisnönkläder. Regnkläder och gummistövlar står oxå högt på listan, förstår verkligen inte att vi har prioriterat bort sånt?!

Annars ser den här trista höstdagen ganska lugn ut för oss. Har dåligt med aktiviteter inbokat och det känns trist när alla andra gravida inte direkt bor i närheten...what to do?!

Vecka 35

Min gravid-app på telefonen gick nyss in i vecka 35 och plötsligt fick jag en klump i halsen, det är verkligen nära nu. Snart får vi gosa bebis! Den här graviditeten har verkligen rusat fram och det beror främst på att man inte har varit så "besatt". Vi har haft Alissa att tänka på och det gör såklart att tiden går så mycket fortare. Känns som att det inte alls var längesedan jag jobbade kväll den 15 mars och fick mitt plus på jobbet.

 

Tjockisen ;)

85% avklarat
(238 av 280 dagar)
Kalendermånad 8
Trimester 3
42 dagar kvar till BF

Weekend

Så var det måndag och ny vecka...igen. Vi har haft en bra helg med massa gott, trevligt besök och shopping. Gårdagen var dock ingen hit för min del, jag var allmänt seg och sov bort dagen i omgångar. Jag kan få energi till att göra något men bara efter en kort stund tränger sig tröttheten på och jag måste lägga mig och vila. Känner mig fysiskt som en 80 åring :/

Alissa är på dagis i nuläget och jag har nyss haft besök av syster som har pratat av sig ang jobbet, alltid kul att få höra om vad som händer där borta. Nu blir det en tupplur innan vildingen ska hämtas och det är full rulle igen...


Från Newbie (favorit-märket) på Kappahl fick det bli en mysig pyjamas.


Jimpa kostade på sig nya byxor från BLÄCK på MQ.

Ost och färska hallon



OSTBRICKA måste nog vara det godaste tilltugget EVER! Dock är utbudet ganska begränsat nu när man är gravid. Jag och mamma åkte till ostbutiken i Angereds centrum i fredags och handlade ost, kex, cederpepparkakor och marmelad för 650 kr!!! Dyrt men lyxigt fredagsmys, och oj så gott det var!

Barndomsvänner

I fredags fick jag lunch-besök av två gamla barndomsvänner. Vi träffas inte allt för ofta därför är det så kul när vi väl ses. Och lilla Ebba växer såklart så det knakar, hon är bara så underbart söt!  



Tack för besöket tjejer och självklart för blomman och den goda chokladen! *mums* :)

Det lönar sig att fylla år

Som medlem på diverse kedjor så får man ofta erbjudanden, rabatt och i detta fall en födelsedagspresent.



Hemtex

Bolle-besök

Då var dagens vila avklarad, jag STENSOV mellan 10.30-13.30, haha. En blandning av väder och graviditet gör mig tydligen väldigt trött.

Igår fick jag däremot ingen vila, jag och syster åkte nämligen på äventyr ända till Bollebygd. Hälsade på Johanna och lilla KID. På Johanna kan man knappast tro att hon nyss har fött barn, hon ser alltid strålande ut och lilla sötnosen var bara så bedårande. Det blev lite fika och sedan såklart lite shopping på blomsterhuset.




Skylten med texten "Behind every successfull man stands a surprised wife" är bara så fin och den fick jag av Johanna. Det roliga är att när hon packade in den trodde jag att hon skulle ha den själv såklart och sa till Tessan att "åhhh jag vill också ha en sådan, jag kanske ska köpa en iaf" HAHA! Tack finaste Johanna!

Det jag köpte på underbara Blomsterhuset var brickan på byrån i hallen, växten med pärlor och krukan till orkidén.

Baby to be

Som gravid finns det en hel del GRATIS-paket att hämta ut lite här och där. Igår var jag nere på apoteket och hämtade min Baby to be-box. Är du oxå gravid tycker jag att du ska gå in HÄR och anmäla dig för att oxå få ta del av lite bebis-prylar.



En nybadad Alissa kollar nyfiket igenom vad som fanns i paketet med mamma.

My day!

Vilken härlig dag jag fick igår, shopping på förmiddagen och kalas med nära framåt kvällen. Super-födelsedag på alla vis!


Åkpåse från 7 A.M. Den fick jag bebisen av mormor. Jag som trodde att det var min födelsedag...haha! ;)

Av mig själv till bebben blev det söta små I ♥ DAD/MUM strumpor från H&M och en vit LINDBERG mössa från babyproffsen.
Till mig själv (för en gång skull) blev det leo-boxer från GT, grr!

Under kalaset fick jag fina blommor, choklad, triss lotter (som jag vann på) och pengar. Jimmy gav mig som sagt presenter redan i söndags och det var en sjal från Ester Elenora och örhängen från Mark Jacobs.

TACK för alla fina gratulationer och presenter! ♥ 

FAB helg!

Lägger en härlig helg bakom mig. Det är mestadels då vi får gjort som mest här hemma och att vara tillsammans med dom bästa är inte helt fel. Allt känns bara så bra och jag är ofta väldigt nöjd med vad vi åstakommit! :)

Vi har fått sålt våran vita bil (med en tår i ögat), storstädat hemmet och besökt Mykonos för ett mysigt restaurangbesök. Jag har fått 2...eller snarare 3 fina presenter och ALL tid med familjen som jag kan önska. Gud vad jag älskar mina fina!


26

Det är måndag, ny vecka och MIN födelsedag! Jepp, i 26 år har jag nu lyckats hänga med och måste säga att allt blir så mycket bättre med åren! ♥

Den här dagen startade med mys i sängen, både Jimpa och lifisen fick jag gosa med innan det var dags för kaffe, välling och lite förberedelser innan dagis och jobb. Nu har dom båda precis lämnat hemmet och tårtorna står klara och redo i kylen. Känner på mig att jag kommer få en TOPPENDAG!


Visste ni förresten att Jimmy egentligen skulle passa bra som konditor?!

Sexy and i know it

Ojoj, vilken partydänga!

Ullared

I tisdags efter Alissa lämnats på dagis drog jag och mamma vidare till Ullared. Kände att det krävdes ett sista besök (medans jag orkar) för lite shopping. Hade en del inför bebis som behövde inhandlas. Har lovat Fia att uppdatera om vad som fick följa med hem så jag får ta hjälp av kvittot för att komma ihåg vad jag köpte, haha.

Till bebis...
-Tvättlappar
-Bomullspinnar
-Libero baby wash
-Frottésocka
-Dra på lakan
-Plastad frotté
-Natursvamp
-Madrass
-Madrass överdrag
-2st ramar till UL bilderna

Till Alissa...
-Lila förkläde i lantlig stil
-2st toppar
-Bad ankor
-Kinder ägg
-2st MAM nappflaskor
-Barnängen shampoo/balsam & bubbelbad
-Hårspännen
-Tattoo Hello Kitty
-Lammfiltspläd
-Reflex
-Plåster
-Regnstövlar "Viking" från Scorett outlet

Till mig...
-Lila förkläde i lantlig stil
-Boxer
-Bok, "Inred lantligt"
-Amningskupor
-Bröstpump AVENT
-Bröstvårtskräm AVENT
-Chokladkaka

Till Jimmy...
-CAT sportsockor
-Bilsvamp

Till oss/hemmet...
-Lux tvål
-Ldb tvål
-Disktrasor
-Litermått
-Annas pepparkakor
-Tårtpapper



Inte så intressant läsning men jag hoppas du blev nöjd nu Fia ;)

Depp depp

Sitter och undrar hur meningslös den här dagen kommer bli. Gårdagen var inte allt för rolig då jag sov bort 3 timmar under tiden Alissa var på dagis. Förstår inte hur man kan vara såhär konstant trött?!

Sedan finns det saker som tynger mig just nu, sånt som Jimmy anser vara en "världslig sak", men jag mår piss av att vi tex pyntar 1300:-/månaden för något vi inte har, dessutom kan vi inte göra ett skit åt det. Bilmarknaden är just nu helt DÖD!
Något annat är hur enormt stor jag känner mig just nu, jag har verkligen inga problem med att gå upp i vikt om man säger så...!!! Har snart inga kläder kvar som passar och vill bara SPY på allt svart. Svarta mamma-leggins och svart linne/tunika är det enda jag går runt i. Vill att dessa sista veckor går undan så att jag sedan kan börja träna och bli FIT inför sommaren 2012, det är mitt stora mål just nu.

Usch, vilket deppigt inlägg det blev. Men man kan inte alltid vara på topp serrö...

Måste även gratta Linda och Daniel som igår vid lunch klämde ut en jättesöt liten Hugo! :)

Avensis VS Avensis!

Kom och köp den HÄR eller den HÄR!

Det där med bilar är ett rörigt ämne hos oss just nu. Vi har tre, men måste bli av med en! Antingen den ena...eller den andra, den som ryker först låter den andra få stanna helt enkelt.

Limit

GOD MORGON/FÖRMIDDAG!
Idag vaknade jag av mig själv och hur ofta händer det?! När jag gick in till Alissa låg hon halv vaken och gosa med sin snutte. När hon väl vakna till liv var hon ledsen för att hon hade kissat på sig eftersom hon bara hade trosor och inte blöja. Då hade Jimpa bara lagt henne igår utan att ta på blöja, hur tänkte han där?! Jaja, det var såklart ingen fara men lite roligt att hon hade "dåligt samvete" pga av detta.

Nu är hon lämnad på dagis och jag har EGENTID, väntar samtidigt med spänning på att Linda som imorse åkte in till förlossningen ska få bebis snart, spännande!



På sin 2 årsdag fick Alissa ett presentkort på LIMIT. Vi valde att vänta lite med att handla eftersom det inte var långt kvar till höst kollektionen kom in. I måndags åkte jag och Jimpa dit och plockade ut massa fint bland hyllorna. Det blev det lila setet hon har på sig ovan och tröjorna nedan från märket Name it.
Våran tjej är såklart supernöjd med sina nya kläder och vi tackar hennes farfar och Marina för presenten!

Romantiskt by Lindex

Lindex Shop Online - Cardigan
Den här skönheten är på ingång hos Lindex. Jag ska paxa en för OJOJ vad den ropar mitt namn just nu, me like!

En helg i bebis tecken!

Helgen som varit har handlat om BEBIS I MAGEN. Vi har köpt både skötbord och babyskydd samt monterat ihop spjälsängen. Nu är det bara småfix kvar och det har vi (förhoppningsvis) två långa månader på oss att förbereda.



Ett exakt likadant skötbord som vi hade till Alissa, men nu med lite nya finesser samt ett högre pris, suck! Men var så himla nöjd med lådorna och förvaringen så vi tvekade inte på att köpa ett likadant. (Tyvärr så sålde vi det gamla då vi slutade använda det, hade ingen aning om att det så snart skulle bli ett syskon)

Har även rensat bland Lissens gamla bebb-kläder i neutrala färger och tvättat upp det som är aktuellet, nu ligger dom i lådan som ni ser men behöver fyllas på med pyjamas innan nerkomst. Annars har vi det nödvändigaste och det får såklart bli en shoppingrunda sedan när vi vet kön ;)


Även babyskyddet blev i samma märke och modell som senast, på den fronten var vi väldigt nöjda så varför inte?! Bäst i test skadar juh inte heller!



Säng på plats, den hade vi som tur var sparat, haha. Det som nu behövs är en ny madrass, kudde och sängkläder.

Imorgon blir det ett besök på Gekås och då får vi se vad vi hittar där till bebban! :)

BM

Nyss hemkommen från BM och idag blev det ett lååångt besök. Vi gick igenom min förra förlossning och vad som kan förbättras den här gången. Jag är nämligen väldigt rädd och känner lite smått panik över att jag måste gå igenom det där igen. Det finns väl ingen som föder barn helt perfekt och utan att ha ont, men för mig var det lite i tuffaste laget. 73 timmar från första värk till att Alissa föds, känn på den döh! Jag var helt färdig när jag fick upp våran dotter på bröstet och kunde inte glädjas ordentligt som jag hade önskat, hade liksom velat vara "där" och inte på en annan planet.

Efter vårat samtal idag känns det lite bättre och förlossningen kommer garanterat gå fortare den här gången. Dessutom blir det förhoppningsvis inte något strul ang EDA som jag bad om förra gången men inte fick. Narkosläkaren skulle först kolla upp om jag fick ta den iom min sjukdom, när det väl stod klart (efter ca 50 min!!!) att jag fick ta den var det redan försent. Sedan ska det även stå i min journal att jag vill ha mer pepp från BM under krystarbetet så att jag inte "trycker in" bebis istället för ut den här gången, haha.

Jag är fortfarande livrädd och främst för smärtan, att jag ska tappa kontrollen och få panik. Finns det någon mer som har erfarenhet av det här, eller känner på samma sätt?

(Hade förresten ett HB på 86!!!) Inte så konstigt att jag sover bort dagarna...

"Att göra lista" i väntan!

-Tvätta fönster utvändigt
-Skura balkongen
-Rensa i våran walk in closet
-Lägga ut grejer på Tradera
-Plantera nya blommor i Alissas och gäst-rummet
-Rensa bland alla kort i datorn
-Rensa i alla pärmar
-Frosta av frysen
-Läsa en bok
-Klippa mig
-SPA kväll
-Massage av Jimmy
-Ullared-resa
-Baka med Fia
-Rensa i min mejl


Jahopp, det blev en del, och mer ploppar upp för var dag. Sedan är det naturligtvis en hel del inför bebis som ska förberedas och inhandlas. I helgen ska vi åka och kika på babyskydd och skötbord. Jag har mina favoriter men så får vi se vad Jimpa tycker...

En trött vecka...

Usch vilken hemsk vecka! Det är verkligen en REPRIS på förra graviditetens 2 sista månader, konstant trött. Alissa har kommit in i någon ny rutin där hon vaknar vid 05.30, sover ingen middag på dagis utan är jättetrött vid 16 tiden och somnar då istället, sover ca 1½ timme och somnar senare på kvällen vid 21. Så här har det hållt på ett tag och det är ganska omöjligt att ändra på det, har ni några tips? Hennes humör svänger pga av detta och JAG ORKAR INTE!

Efter att jag lämnar henne på dagis vid 10 så är jag så trött att jag måste sova...minst 2 timmar! Som tur ska jag till MVC på måndag och får kolla mitt järn igen, misstänker att det sjunkt ganska rejält. Just nu känns det absolut inte roligt att vara ledig, jag får ändå inget vettigt gjort eftersom jag inte orkar utan bara vill sova hela tiden....som sagt, REPRIS! :(

Nu är klockan strax 2 och idag körde vi på en hemma-dag, jag orkade inte gå bort till dagis idag. Mår inte alls bra! Men efter några timmars vila nu så ska jag försöka ta mig ner till ICA och handla det som behövs till middagen. Min älskade Jimmy förtjänar riktig mat nu när han jobbar tidiga skiftet på Toyota och sedan åker direkt till Mechanum på kurs. Igår fick han stekt fläsk med löksås och kokt potatis. Idag blir det tacopaj med smarrig feta-sallad, mums! Mormor kommer hit och passar Alissa under tiden :)

Dagens skörd

Ännu en grå och trist dag, det märks verkligen att hösten är på ingång. Men när det blåser, är lite smykyligt och regnar så finns det väl ingen bättre sysselsättning än shopping?! Efter att Alissa lämnats på dagis åkte jag och Jimpa till B-plan för att spana på en ny klocka. Det fanns en hel del snyggingar men det var en FOSSIL som Jimmy fastnade för. Och jag kan hålla med om att den var riktigt snygg. Vi får se när han (eller jag) får tummen ur att slå till bara! ;)
När det var dags för gubben att dra sig till jobbet fick jag sällskap av Tessan istället. Vi körde ett race och avslutade med en lunch på Paprika *mums*


Till Lisfis blev det svarta jeans-leggins från Kappahl och ett klänning/leggins-set från FIX, Lindex.


Overall från kappahl till mini i maggen.


Och Jimpa fick nya kalle-pippisar från MQ. Jag själv gick som vanligt hem tomhänt...jaja, next time! :)

Inför hösten

Tyvärr blev det inga nya skor till Jimpa, han är helt enkelt för kräsen. Men kläder från GANT och skortor från TIGER hittade han, haha. Dock fick han inte köpa något, det var juh SKOR vi var ute efter! Den enda som gick hem med en shoppingpåse var Alissa, 2 st vita basic linnen och en dundersöt grå kofta med vit spets.

Idag körde vi på en hemma-dag, vi gick ut vid 10 tiden och började fixa inför hösten. Utemöbler, grill och diverse lekprylar åkte in i garaget. Plattorna blev rensade på ogräs och rabatten ifylld med täckbark. Jag och Alissa tog en sväng till Plantagen och köpte på oss lite ljung till krukan utanför ytterdörren och vita rosor till köksbordet. Nja, trotts att Jimpa fick stå för det mesta av arbetet är jag väldigt nöjd med vad som blev gjort, fint blev det också. Under eftermiddagen åkte vi hem till mina päron och käkade 3 rätters. Det blev recept plockade från "halv åtta hos mig", mycket gott!


Jepp, det var våran helg det. Imorgon väntar vardagen för vissa, och "semester" för mig. Jag har börjat skissa på min lista som ska betas av, hihi.

Nu blir det soffan!

Nya kängor till Jimmy?

God morgon kära lördag och HELG!

Jag hade lite problem med att komma på saker som man kan göra nu när jag är ledig, men helt plötsligt finns det hur mycket som helst. Nu vet jag knappt var jag ska börja, haha. Ska skriva ner allt och lägga upp min lilla lista här framöver tänkte jag! ;)

Idag blir det iaf mys för hela slanten med lilla familjen. Ska försöka dra med Jimmy på en shoppingrunda då han behöver nya skor, hellst kängor (som han inte vill ha). Men man kan inte springa runt i gympadojjer hela vintern, och speciellt inte om man har en post som chef. Jag har spanat in mina favoriter på Scorett som jag tror hade passat Jimmy och hans enkla stil, men man vet juh aldrig...han kanske tycker dom här modellerna är råfula.

Sista dagen...

Faktureringen är klar och nu ska jag strax skicka iväg mejlet till Sthlm och sedan ta mina steg mot bilen och lämna flygplatsen för ett tag. Det är nämligen min sista arbetsdag då jag fick semester nästa vecka. Förstår inte hur jag skulle klara av att jobba en hel vecka till faktiskt, börjar få riktigt ont nu i olika ställningar, ajaj. Usch, vad det kommer kännas tomt att inte jobba, men blir jag allt för rastlös så åker jag hit och våldgästar dom, haha. Och när man ändå har vägarna förbi kanske det blir lite besök hos Johanna som igår natt fick en liten son, en underbart söt KID. Åhh, när man få se färska bebisar så blir man juh bara så sugen på sin egen, jag vill juh träffa min skrutt därinne. Och den här gången känns det ännu mer spännande eftersom vi inte vet kön.

Nää, nu kör vi ett rejjs, sedan drar jag hem till min fina familj! ♥
Hej så länge...