Ledig...

Mitt förra inlägg var ganska meningslöst, ni som skrev vet jag redan läser :-)

Idag är en ny dag, en solig sådan. Jag skulle egentligen jobba men tyvärr så var Jimmy tvungen att hoppa in eftersom det är "däck-lördag". Då fick jag snällt vara hemma med barnen, men inte är jag bitter för det. Älskar att få umgås med mina små älsklingar!
Just nu sover den minsta, men när han har vaknat blir det nog utgång (inte på det festliga viset) ;-) Skulle behöva lite kvistar, så Alissa ska nog få hjälpa mig med det.

Ha en FAB dag! ♥

Vem är du?

Min statistik ökar och ökar och jag är sååå nyfiken på vilka som kikar in här. Jag vet vilka ni är som redan har berättat att ni följer min blogg...men alla andra? Jag kan slå vad om att det finns någon som inte vill erkänna, som kanske vet allt om mig men inte visar det. Säkert gamla kompisar via fejjan eller nåt?

Greppa nu tangenterna och skriv några rader om vem du är, jag vill ju veta!

Faddrar!

Adrian ska såklart ha lika bra faddrar som sin storasyster. Och den här gången föll lotten på världens bästa Paul & Jenny. Dom känns bara så rätt!


Här har vi presenten Adrian fick av sina faddrar och även det smycke som Jenny trädde kring hans hals under ceremonin.

Adrians namnceremoni

Igår var det äntligen dags för Adrians namngivning. Vi hyrde Öppna förskolan här i Kärra, som vi även gjorde för Alissa. Tycker lokalen passar temat helt utmärkt.
Att vi fixade detta med två småbarn är helt otroligt, i fredags trodde jag verkligen inte att vi skulle hinna klart med allt. Men men, allt löser sig och lösningen är att GÖRA EN SAK I TAGET! Allt går om man bara vill ;)
Själva kalaset gick inte helt enligt planerna dock. Två av gästerna hade tagit fel på tiden och därför drog själva ceremonin ut på tiden. Sedan fick Jimmy för sig att fika som alla andra när vi egentligen skulle öppna presenter. Jag fick inte ett enda kort under dagen, utan endast en snutt på film (för privat för att lägga ut här). Allt blir inte alltid som man har tänkt sig men vad gör det om 100 år, hihi. 

Trotts att det var många som fick förhinder så är vi jätteglada för alla som kunde komma och dela den här dagen med oss.


ALLA presenter var helt klockrena och Adrian (läs jag) är sååå nöjd!
Tack så hemskt mycket!

Turkar...here we come!

Nu är det klart, resan är bokad och den 9 september åker vi till Side i Turkiet. Totalt blir vi sex vuxna och två barn. Längtar redan!!!


Bilden är från Side, Turkiet 2010

Bio-kväll!

Här på hemmafronten ser inte läget bättre ut ang sjukdomar. Adrian är superförkyld och har hemsk ögoninflamation. Alissa mår som tur bättre och har spenderat natten hemma hos mormor och morfar. Jag har åkt på något fuffens nu och mår inte alls bra, halsen är tjock och näsan rinner. Igår var jag sängliggande och Jimmy fick komma hem tidigare för att hjälpa till med barnen. Även idag är han hemma och hjälper mig. TACK min älskade man!

Men jag hoppas verkligen att det släpper SNART för ikväll väntar ett restaurang & bio-besök samt jobb i helgen. Och det är inget jag vill missa!

Kvällens bio har jag sett fram emot hela veckan och om jag så är döende ska jag dit och se den filmen. Gissa vilken?! Dadada...TITANIC 3D såklart!
När den hade premiär -97 var jag 12 år gammal och gick och såg den på bio med hela tjejligan i klassen, vi var säkert 10 tjejer. ALLA gick ut ur salongen gråtandes efter filmen (mest för att Leo "Jack" dog). Det var den bästa film jag sett och jag såg den ytterligare en gång på bio någon vecka senare. Långt innan den kom ut VHS hade jag den hemma då min morfar lyckades få med sig den hem från Italien. Det var poppis kan jag säga och filmen gick varm hemma. Jag skulle nog tro att jag har sett den filmen ett 50 tal ggr. Och jag älskar den fortfarande!

Av så många skepp/fartyg som förliste under den tiden så har Titanic blivit så uppmärksammat, varför?! Det är något speciellt med den historian och jag kan inte sluta att fasciners. Så sent som i söndags låg jag uppe och tittade på en dokumentär, den var ca 2 timmar lång men kändes som 30 min. Allt som rör Titanic fångar mitt intresse och jag känner mig ganska påläst om vad som hände under den jungfruresan.

Nu var det några år sedan senast jag såg Titanic och att få njuta av den ikväll PÅ BIO och dessutom i 3D ska bli riktigt härligt. Jag kommer garanterat göra en repris av biobesöket -97, alltså gå ut ur biosalongen med många tårar. Att så många människor fick sätta livet till på ett så hemskt sätt berör mig.

Natten mellan lördag och söndag (14-15/4) är det 100 år sedan Titanic gick under.

Ny utrustning

Som dom flesta redan vet ska vi bygga en studio i garaget, (men det är inte där vi kommer förvara utrustningen, så skippa planerna att göra inbrott) ;-) Vi har börjat rensa eftersom det mesta av "skiten" därinne måste bort. En hel del har jag under två månader sålt av. Har lyckats få ihop en bra startpeng, och idag kunde jag bara inte hålla mig längre. Jag skickade iväg Jimmy till Scandinavian Photo efter jobbet och där köpte han det jag hade spanat in på nätet. 

Canon blixt Speedlite 430EX 
Blixtbouncer 

Canon objektiv EF 50/1,8
Motljusskydd

Canon Multimaskin PIXMA MG6250

                       
                                    

FOTO 

Sjuka barn!

Vilken dag! Mina barn har verkligen inte velat samarbeta idag, har det inte varit den ena så har det varit den andra...! Min ork är helt slut.
Alissa har varit på riktigt bushumör och tillslut slog bägaren över för min del. Båda barnen har ögoninflamation och har därför fått hålla sig inne. Men ser ögonen bättre ut för lissen imorgon blir det dagis, hon behöver verkligen leka av sig efter två dagar inomhus.  

Kan någon skicka över lite tålamod tack!!!

Vad önskar sig Adrian?

"Vad önskar sig Adrian på sin namnceremoni?"

Nu är det en hel del som har ställt den frågan och jag vill inte verka kräsen och komma med en önskelista. Man är absolut inte tvungen att köpa något över huvud taget, det är inte det som är grejen med en namngivning. Detta är vårat sätt att välkomna våran son till livet istället för dop. Detta vill vi såklart göra med dom vi har bjudit...med eller utan presenter. Och kom ihåg att man får köpa PRECIS VAD MAN VILL!

Kan däremot säga vad som inte önskas; Gosedjur och kläder i storlek under 74. (Gärna inte kläder med t.ex nallar, seriefigurer, bilar m.m.)
Inredning är inte heller poppis då jag har en klar bild över hur jag vill ha det i hans rum.


Bilder lånade från Jollyroom, skojostoj och Tant Grön

Adrian 

Påsk och *****

Då var påsken över för den här gången. Hoppas ni alla har haft en fin helg! Min spenderades på jobbet eftersom vi inte firar den högtiden. Alissa har fått två påskägg och det räcker. Men nu är vi alltså tillbaka i vardagen igen och för Jimmys del startade den med ett dödsbesked på jobbet. Även jag fick ett sådant besked i helgen. Från påsk till döden på ett nafs. Usch!!! Men det är vid sådana tillfällen man verkligen uppskattar det man har och tar vara på all tid man får med nära och kära!

♥♥♥

Gå höger! (Då går hon vänster)

Min dotter, min kära kära dotter! Vad ska man säga?! Hon är inne i en fruktansvärd period just nu. Och vi som föräldrar blir lite smått förvirrade av hennes testade hela tiden. Vad ska man gå med på?! Ska en (snart) tre åring få bestämma allt? -NEJ! Men var går gränsen???

Trottset började strax innan Alissa fyllde två men blev aningen värre när lillebror föddes. Det är nog inte så lätt att vara van vid att få all uppmärksamhet av mamma och pappa till att helt plötsligt dela den med någon annan. Hon gör ALLT för att synas/höras och inte minst få som hon vill. 
Hon vill gärna spela "bebis" och få lika mycket hjälp som Adrian, t ex bli matad, buren m.m. Jobbigt! Trotts det har hela biten med att bli blöjfri på natten gått jättebra. Nu var det flera veckor sedan hon använde blöja sist. Även att sluta med napp har fungerat, dock har det varit snäppet svårare. Det var i slutet av januari som hon samlade ihop alla sina nappar och la i en skål ute på altanen. Efter en stund hade fågelbebisarna varit framme och tagit dom. Det var spännande i början men inte fullt lika kul när hon sedan insåg att hon inte skulle få tillbaka dom. Det har varit en kamp sedan dess eftersom lillebror använder napp.

Det värsta just nu är hennes envishet. Det kan väl vara bra på ett sätt men i det här fallet så ger hon sig inte förren hon får som hon vill. Tyvärr blir det ibland så att man ger med sig för att slippa skrik.

Jag vet att många med barn i samma ålder läser min blogg så ni får gärna dela med er av råd och tips. För visst är väl inte mitt barn den enda som beter sig såhär?! (Även om jag faktiskt ibland tror det)
Vad gör ni när era barn trottsar?


Här var hon liten och lugn...

Vuxenpoäng!

Då var jobbhelgen förbi och vardagen här igen. Men det är en kort vecka och Jimmy får roa sig själv med barnen ytterligare en helg eftersom jag ska in och jobba hela påsken. Inte kul att vara ifrån mina älsklingar tre helger irad, men dom där extra slantarna sitter fint nu när vi har ett projekt i garaget som snart ska påbörjas och även en resa till Scottland i maj för Jimmys del. Sedan får vi inte glömma familjens härliga resa i sommar! 

I förra veckan blev det inte så mycket bloggande, men kan sammanfatta den med att vi började pensionspara, 200kr var varje månad. Att få se vad man får ut netto med ett sparande varje månad från och med NU är en helt otrolig skillnad mot om man inte sparar privat. Så vem vet, vi kanske höjer upp den summan när kidzen blir äldre. Så värt! Vi har även gjort ett aktivt val. Vuxenpoäng!!!
Men det bästa på hela förra veckan var nog att Jimmy och Alissa åkte iväg och beställde en sprillans ny bil.

Märke? Toyota såklart!
Modell? Avensis kombi
Motor? 2,0 D
Färg? Super white
Leverans? Mitten av maj