Me?


HARREGUD! Är detta verkligen jag?! HAHAHA!

Det kanske märks att jag har hittat dessa i arkivet :-)
Vill ni se mer?

Today

Åter tillbaka till mammaledigheten efter en helg på Landvetter. Tiden går verkligen fort och tänka sig att det redan är två månader sedan idag (kl 00.00) som jag fick min första värk...

Jag var en sväng på Plantagen tidigare idag, skulle ha nya blommor i barnens rum och även ett nytt Yanke Candle. Men hittade jag något?! NEJ! Så istället fick en söt liten griffeltavla följa med hem som jag tänkte ha veckans meny på i köket. Måste bara ha kritor, var finns det att köpa?
Annars så har den här dagen mest bestått av att sova för mig och lille A. Men nu ska jag rycka upp mig och handskas med berget av disk, lite senare är det handboll som gäller.

Hoppas ni får en trevlig kväll! ♥

Andranamn

Efter 2 månader har vi nu äntligen bestämt vilket andranamn våran lille kille ska få.

♥ Adrian Enzo Andersson ♥

Adrian 

Bokat

I slutet av februari har vi skaffat barnvakt åt våra småttingar. Då ska jag och Jimmy relaxa, käka 4 -rätters, bada bubbel, dricka Cava och bara ha det gött på Nääs fabriker. Igår kväll bokade vi VIP-paketet med hotell övernattning och jag LÄNGTAR. Senast vi var iväg ensamna på något var under min graviditet, så nu är det verkligen på tiden.


Vi bokade med rund säng, haha. Kul att testa något nytt :-)

Debatt

Samtidigt som Adrian fick mat och Alissa tittade på Pippi i iPhonen fastnade jag för partiledardebatten som direktsändes på SVT. Inget jag vanligtvis tittar på då politik aldrig riktigt har intresserat mig men det var faktiskt ganska intressant.

Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson berättade iaf om deras politik och efter hans tal var det dags att debattera med de övriga partiledarna. Tro det eller ej, men han är inte så dum den där Jimmy och jag höll med om det han sa. Det gjorde även de övriga i salen eftersom han fick applåder.
Jag har alltid sett Sverigedemokraterna som "rasister" som vill stoppa invandringen. Men så är det inte riktigt. Dom är FÖR invandring men vill inte göra (som resten av våra partier) nämligen ta in utlänningar, placera dom i någon taskig förort tillsammans med deras landsmän där dom kan fortsätta leva som innan (utanför "Sverige") och prata deras hemspråk, dessutom välja att inte jobba och leva på våra skattepengar.
Jimmy; Ska vi ta in invandrare så måste vi kunna ta hand om dom och det gör vi inte genom att släppa in ALLA som vill hit runt om i världen. Vi måste begränsa invandringen för att kunna hjälpa dom som verkligen behöver den.

Och visst håller jag med. Det betyder inte att jag är rasist! Men vi har det så jävla bra här i Sverige och det tror jag MÅNGA utnyttjar. "Åk till Sverige, där får du utbildning, boende och bidrag utan att behöva göra ett skit"! Detta gör att Sverige sakta men säkert gräver sin egen grav...

Detta betyder inte att jag kommer rösta på SD i nästa val. Tycker alla partier har något bra och skulle gärna plocka godbitarna till ett eget parti, då hade det varit enklare för mig att rösta. Men som det är idag finns det för och nack-delar överallt. Jag fortsätter vara neutral i den frågan.

Sovrutiner och matsedel

Idag är Alissa ledig från dagis och då är det oftast full rulle här hemma. Jag får absolut inget gjort för är det inte Alissa så är det Adrian. Inte en lugn stund. Men som tur är jag numer utvilad och orkar mer. Alissa sover som hon brukar och i samma fotspår har även Adrian gått. Han somnar vid 21 tiden och vaknar vid 06.30, då är det en flaska i sängen som gäller innan han snarkar vidare till 08.30 då storasyster vaknar. Mina barn tänker verkligen på sina föräldrar som får sova på nätterna. Underbart!



Smarrig frukost i morse.

Igår skrev vi vecko-matsedel, sedan åkte Jimmy ner till coop och handlade. Vilken lättnad det kommer bli att inte behöva ställa sig frågan "vad ska vi ha till midddag idag?" varje eftermiddag. Nu vet vi vad vi ska laga plus att sakerna vi behöver FINNS hemma efter veckohandlingen. Då slipper vi allt småhandlande, sparar tid och bensin.

Ett riktigt klipp

Vad var det jag sa?! Tar jag fram saxen så blir det bara katastrof. Jag kunde inte hålla mig i lördags och klippte liiite lugg, liiite på topparna och vipps så såg det ännu värre ut än innan. Varför kunde jag inte bara låta bli! Alla ni frisörer där ute, vilket fantastiskt svårt yrke ni har. Det är verkligen en talang att kunna frisera!

Fick tips om att ta Alissa till en riktig barnfrisör, där man kan sitta i en bil och bli klippt. Tanken var att hitta en sådan nu i veckan, men Jimpa hann före. Igår när dom var iväg på Lek&Bus -landet så lyckades Jimmy få henne och klippa sig hos frisören dom har där. Så nu var det problemet löst, dock ser hon ut som en pojke i sin nya frisyr, haha.

H&M

Efter floppen hos frissan så åkte vi och köpte födelsedagspresent till Emilia som fyllde 3 år tidigare i veckan. Imorgon är det nämligen dags för kalas hos bästa grannen och det har Alissa sett fram emot. Presenten fick Alissa själv välja och självklart blev det något hon själv gärna vill ha. Får nog säga att lissen gjorde ett bra val ;)

På H&M snokade jag runt bland REA varorna och hittade en tröja som Sarina tidigare har bloggat om, tyckte den var skitsnygg när hon visade upp den och nu när jag hittade den för 100:- fick den följa med hem. FYND!


Den ser nog lite bättre ut på när jag har gått ner i vikt, haha.

Trottsar frisören

Idag var dagen då Alissa skulle till frisören för första gången i sitt liv. Tidigare har vi klippt hennes lugg, men annars så har det vuxit vilt på huvudet. Även om hon inte har så mycket hår så ser det verkligen fördjävligt ut. Jaja, mot frissan med mormor som barnvakt för Adrian. Mor och dotter tajm på hög nivå. Men väl på plats totalvägrade Alissa och skrek "jag villl intääääää". Hur lätt är det då?! Försökte få henne att sitta i mitt knä och t.o.m stå upp och bli klippt, men ingenting funkade och vi fick snopet gå därifrån. Så kan det gå! 

Hon måste verkligen klippa sig, det är på tiden. Men hur får man henne att inte trottsa emot? Jag hade gärna klippt henne själv men jag kan inte och hon skulle nog se ännu värre ut än innan om jag plockar fram saxen.

Har ni kanske tips på hur man kan gå till väga?

Stjärnklart


Vad heter butiken mitt emot Gina Tricot på B-plan? Där har dom iaf 50% på allt i butiken och den här dunderfina bodyn från Name it blev min väldigt fort. Åhh just love it!

Nytt i garderoben

Igår lämnade jag av barnen hos sin mormor och åkte till Allum. På jakt efter en present (i sista minut) till min älskling som fyller 27 år idag. Ja, hur lätt är det då?! Han har ju allt och det han vill ha/behöver åker han och köper. Därför hade jag stora problem med att hitta något fint igår. Istället kom jag hem med en klänning/tunika och örhängen till mig och vind-byxor/jacka till Alissa.
Jimmy får väl en kram när han kommer hem...eller så funderar jag lite till och så får han en present i efterhand.



McKinley täck-byxor och jacka i storlek 110, så där har hon att växa i. Hennes röd/svarta liknande dräkt från Everest fick hon i 1 års present och är nu för liten. Den har hon använt flitigt och har passat perfekt för utelek vår och höst.
Den marinblå (vårens färg) klänningen är från Vila och Miss Dee örhängen från Pondus (där dom nu har halva priset på allt i butiken tor-sön).

Vickans hemlighet

Ända sedan Therése var i New York och hade med sig både parfym och hot pants till mig från Victoria´s Secret så är jag helt FAST. 

Nu har jag lite mer i min samling, och jag bara älskar älskar älskar det!


Midnight Kiss! Flirty Cranberry And Vanilla. Body mist, lotion och lip gloss.


Lost In Fantasy! Passionsfruit, Brazilian Orchid and Musk. Body mist och lotion.

TACK SIS!

Besök från andra sidan stan

Igår hade vi finbesök av en herrans massa barn och bästa mammorna. Totalt 9 barn slogs om leksakerna, haha. Jag skulle naturligtvis ha bakat till mina gäster, men eftersom jag jobbade i helgen så blev det ingen fika alls...fy skäms på mig!









Kul att ni kom alla mammor och barn. Och tusen tack Johanna för dom fina presenterna! :-)

Myskillen


Jag vill bara äta upp honom!

Adrian 

Jobb efter 6 veckor

Helgen är över och hela 16 timmar av den har jag spenderat på jobbet. Yes, efter 4 månaders ledighet är jag nu tillbaka i arbetslivet. Det gick fort! ;)

Ni är väl en del som rynkar på näsan och tänker REDAN JOBBA?! Och även om det bara var 6 veckor sedan jag låg och pressa ut en bebis så känner jag mig nu återställd och redo för jobb. Anledningen till att jag har valt att "hoppa in" är för att få en extra slant utöver mammapengen (som ni vet inte är den bästa). Samtidigt är det skönt att få komma iväg lite ensam. Att bara få vara jag en stund, och inte mamma.  

Amning sker mycket sällan nu, och pga det har mjölken börjat sina. Jag ammade förrut endast på natten och ibland på kvällstid. Men sedan 1½ vecka tillbaka sover Adrian hela nätterna (precis som sin syster vid den åldern), från 21-22 till 06.30 och eftersom amningen upphörde gjorde mjölken det oxå.
Mycket pga att Adrian inte äter av mig gör att jag inte är bunden. Jimmy är ledig på helgerna och det är skönt för honom att få lite ensamtid med barnen, och även testa på hur jag har det på dagarna. 

Den här helgen har allt fungerat jättebra och antagligen gör vi så att jag jobbar varannan helg, alltså 4 arbetsdagar i månaden. Jag trodde saknaden efter Adrian skulle slå sönder mig, han är ju fortfarande så liten och jag har aldrig varit ifrån honom så länge. Men tiden har gått fort och jag har inte hunnit känna saknad. 
Att jag "borde strunta i pengarna och vara med mitt barn (tid som aldrig kommer tillbaka)" har man väl hört. Men det är liksom 8 timmar på ett helt dygn, 2 ggr varannan vecka vi snackar om. Jag har massor av tid för att njuta av min lilla bebis, jag missar inget. Då är det väl minst lika fel att Jimmy går till jobbet varje dag, han är ju lika mycket förälder som jag.

Hur tänker ni kring detta?
Jobb 

Biggest loser nästa?

Yes, då var det JANUARI och nystart. Jag har ett mål det här året, och det är att nå min "drömvikt" som förr var min normalvikt. Jag ska alltså gå ner ca 20 kg! Nja, jag kanske inte kommer lyckas helt, men en bra bit på vägen hoppas jag på.
Efter att jag fick Alissa vägde jag 10kg mer än innan jag blev gravid. Kilon som jag aldrig lyckades gå ner innan jag blev gravid med Adrian. Nu (5 veckor) efter den här förlossningen ligger jag på ytterligare 10kg plus. Alltså 20 stadiga kilon att tappa!
Jag vet att min kropp aldrig kommer bli densamma som innan. Jag har bristningar, bredare höfter och gäddhäng lite här och där. Det får man helt enkelt acceptera efter två graviditeter, i utbyte fick jag världens finaste barn. Men min övervikt ska bort bort bort.


Amning ska göra att man rasar i vikt...har jag hört. Men eftersom jag inte ammar på heltid kanske det inte funkar på mig, haha. Ja, ni ser juh att jag har gått upp MYCKET i vikt. Usch, jag har en tuff uppgift framför mig!

Välkommen kusin!

När klockan slog 00.00 var Alissa fortfarande vaken och vi pussades in till 2012. Eftersom vårat hus ligger på ett berg har vi fin utsikt över Kärra (och Göteborg typ) från Alissas rum. Där stod vi och tittade på fyverkerierna och lilla lisfis var helt salig. Det är hennes tredje nyår men första som hon är vaken vid tolv-slaget, det tyckte hon var coolt.

Strax därefter gick vi och la oss, somnade alla tre på studs. När klockan närmade sig 04.00 vaknade jag av att Adrian gnällde till, gav han nappen och tog upp (av en ren tillfällighet) jimmys telefon (som var närmast) för att kolla klockan. Han hade 2 st missade samtal. Eftersom vi visste att Jenny hade värkar när vi gick och la oss så VISSTE JAG att nu har dom fått bebis. Skakade liv i Jimmy och sa att han skulle ringa upp. Och mycket riktigt hade lilla bebisen bara 40 min tidigare tittat ut. En liten flicka!!! ♥
Vi är så otroligt glada för deras skull och att dom nu oxå har en av varje. Även skönt att alla mår bra och att förlossningen gick fort. (Jag själv har räknat ut att båda mina förlossningar ihop har tagit ca 110 timmar, helt sjukt). STORT grattis till familjen Oskarsson och lilla Wincent som nu har blivit storebror! 




När folk i våran närhet får barn väcker det starka känslor i mig, speciellt eftersom vi själva precis har gått igenom samma sak. Det må vara tufft men fy fan vad mäktigt det är att få bebis. Jag ryser i hela kroppen! Man tänker automatiskt på sin egna erfarenhet och hur man upplever den här resan i livet. Det är så otroligt vackert att bilda familj.
Jag har ovan slängt in lite bilder på våra fina barn och hur syskonkärleken börjar växa fram. Vi älskar dessa små liven så mycket! ♥♥♥

Gott nytt år!

Sammanfattar hur vi firade in det nya året i bilder...










Nu är det 2012
Nytt år, nya möjligheter!