Stor barnvagn

En tanke...
 
Jag lade märke till att alla barnvagnar var så enormt stora när vi var i Danmark förra året. Verkligen bamse stora! Är det bara en "inne" grej eller är barnen större i Danmark tänkte jag. Liggdelen hade ju passat en 5 åring, och där satt barnen lösa och kröp runt. Mycket konstigt. Men så när vi var på ALV i lördags såg jag dessa enorma vagnar igen, och självklart ägda av danskar. Varför så stora?! Går dom änns in i bilen? Isf måste vagnen vara det enda som får plats. Men varför väljer man en så stor vagn? Bebisen vill ändå inte ligga ner efter 6 mån, det är ju då man byter till sittdel. Men tittade man ner i liggdelen på vagnarna i lördags var barnen i size med Alissa. Som sagt, mycket konstigt.
Vad jag har hört så ligger Danmark ett steg framför oss när det gäller trender. Men att trenden med STOR barnvagn skulle komma hit tvivlar jag på. I Svergie ska vagnen vara så liten och smidig som möjligt. För oss är en "Brio Happy" en stor vagn, men i Danmark är den väldigt liten.
Googlade lite på nätet och tydligen så väljer man stor vagn i Danmark för att barnen där sover ute i vagnen på dagis till 2-3 års ålder. Och för att dom då ska kunna sova så bekvämt som möjligt krävs det stora och väl rymliga vagnar. Liggdelen ligger vanligtvis på 97 cm...ungefär så att Alissa skulle kunna ligga raklång i den.
 
Är det någon mer som har lagt märke till danskarnas vagnar?

Gissa vart?!

Igår var vi iväg på en efterlängtat utflykt, gissa vart?! Av korten att döma är det väl inte så svårt. Har en hel del kort att gå igenom så ett längre inlägg om dagen kommer nog i dagarna.
 

Spontantripp

För två dagar sedan, (på Adrians 8 månaders dag) fick jag ett otroligt sug efter att besöka Ullared. Så det var bara att kirra barnvakt och åka dit efter att Jimpa sluta jobbet. Jimmy var positivt inställd och sa inte emot, perfekt. Tanken var väl att köpa två stycken resväskor inför resan, och det var precis vad vi fick med oss hem oxå. Våra gamla slängde vi tidigare i år, dom var helt färdiga och har nog varit i alla världens små hörn sedan 2007 då vi köpte dom. Syftar inte på att vi har rest så värst mycket utan att vi flitigt har lånat ut dom. Nu är både pass till lilleman och resväskor fixat, och det känns skönt att inte göra sånt i sista minut (som det så lätt blir i våran familj)
 
Men det var ju inte bara resväskor som vi köpte...
Lite gott och blandat som trillade ner i vagnen. Mest nöjd över iPhone fodralet att ha på armen när man tränar, muffinsformar, och telefon väskan.

Härlig start på dagen!

I morse åkte vi och hämtade upp pappa Jimmy på jobbet och sedan vidare mot Mölndal och pass-polisen. Den här gången var det Adrians tur. Det gick hur bra som helst och nu längtar vi extra mycket till semestern i september. På vägen hem sa Alissa att hon ville åka till havet, och det tyckte jag lät som en bra idé då vädret var tipptopp. Så hem och packa ner lite fika och sedan vidare till Björlanda Kile. Där fick lisfis både leka/springa av sig. Allt eftersom åkte kläderna av och tillslut var hon i vattnet. Härlig start på dagen!

Bilbarnstol

När man byter från ligg till sittdel på vagnen känns det som att bebistiden är förbi, men nu när man även byter upp sig från babyskydd till en riktig bakåtvänd bilbarnstol är det bara att inse, våran lilla bebis är inte så liten längre.
Men nu var det alltså dax, en riktig stol är precis inköpt och vi kör på samma märke som Alissas, Maxi Cosi. Igår fick han premiär åka i den och vilken lycka i dom små ögonen, han kan se ut och sitter inte lika trångt längre. Bästa av allt på hela stolen är att man kan justera den i 3 olika lägen, precis som på Alissas bältesstol. Tummen upp för MC.
 
Vi köpte våran stol HÄR, trogna Jollyroomare som vi är.
Adrian 

Sushikväll

Nu har jag hamnat lite efter här...men bättre sent än aldrig?! ;-)
 
Helgen (fredag) startade med en sushikväll här hemma. Magnus, Anna, Totte och Emelie kom förbi och så rullade vi maki rullar tillsammans och drack vin. Avslutade med lite sällskapsspel, very nice!
Lördag och söndag var det jobb för min del, men fick dock åka hem efter en timmes jobb på lördagen då jag var väldigt illamående, kan det ha varit sushin?! Jag var iaf inte bakis eller gravid som några har påstått, haha. På söndagen kändes det mycket bättre och då jobbade jag som vanligt igen.
 
Hemmagjord sushi är mums, men var försiktig med wasabin...bara ett tips! ;-)

I mitt smyckeskrin

En liten titt i mitt smyckeskrin. Resten ligger i facket under och på väggen i garderoben. Här syns min nya Jet Set klocka som jag köpte för att matcha det nya armbandet J O L I E från Engla (som ligger nere i det högra hörnet). För alla döskalle lovers är detta verkligen ett armband för er, så läckert och värt varenda krona. Snabb leverans var det oxå ;-)

Pick & pack

Dagens tips måste bli dessa ryggsäckar som jag köpte för ett tag sedan till barnen. Märket är Pick & Pack och dom går att köpa lite överallt, 249:-/st är priset. Funktion, kvalitet och passformen på väskan är super!
Alissa hade innan en rosa fjällräven ryggsäck, men den satt inte bra och drog åt sig all smuts som fanns. Nää, den gjorde vi oss av med och istället bär hon nu en rosa väska med gröna grodor på. Adrian fick den lite pojkigare varianten, svart med gröna grodor. Dessa finns även i en mängd andra färger och mönster.
 
Perfekt till utflykten, dagis eller varför inte en övernattning.

Får jag öva på dig?

Ytterligare ett kort på Thérese.
 
Eftersom jag nu försöker lära mig att använda mitt fasta objektiv (utan zoom) så bra som möjligt blir det mycket av den här sortens kort. MEN jag behöver öva, mycket! Det tar tid för mig att fota, inställningarna ska vara rätt, fokuseringen i ögonen (och inte på näsan som det så lätt blir), m.m.
 
Därför undrar jag om det finns någon i närheten som är intresserad av att stå "modell"?
 
Krav;
Du är vuxen, fotar alltså inga barn.
Fotograferingen sker utomhus (vid fint väder) hos mig.
Som tack behandlar och framkallar jag 1-2 kort, 10*15 cm.
 
Kontakta mig på;
FOTO 

120717

God dag!
Här blev det en seg start och dagens planer ligger på is. Adrian sover och Alissa tittar på bumbibjörnarna i min telefon (det rosa skalet fick förresten inviga telefonen). Jag själv ska nog göra mig en kaffe, så man vaknar till liv, gäääsp!
 
Och nej nej nej, korten är inte tagna idag, i detta nu står håret åt alla håll och rosa mjukisar sitter på.
Dom togs i lördags :-)

Följa John!

Det är inte bara jag som tokshoppar på nätet just nu, utan även Jimmy. Har man inte tid att ÅKA iväg kan man KLICKA istället ;-)
För Jimpas del blev det en parfym, den kom idag och luktar verkligen MAN, mums. Så ska en riktig herrparfym dofta! Men det är inte bara det, han har även köpt sig en leksak, något han ska ha på jobbet. Vi får väl se om han vågar ta hem den, jag gjorde nämligen i sönder hans förra och får nog inte röra den nya, haha. Ska visa er så småningom! ;-)
 

EE klänning!

Vit underklänning från Ester Elenora klickades hem i förra veckan och i fredags låg den i brevlådan. Fin men hade lite högre förväntningar. Jaja, den var väl inte värd sitt pris men kommer passa perfekt till vissa outfits.
 

Loppis, fest och ny hårfön!

Igår gick vi upp tidigt, lämnade av barnen hos mina föräldrar redan vid 8 tiden på morgonen, sedan drog vi iväg på loppis med en fullpackad bil. Garaget här hemma är nu rensat på allt och igår blev vi alltså av med det sista. Vi sålde i 2 timmar (under rushen), sedan tröttnade vi och åkte till tippen med det vi hade kvar. Så GÖTT att bli av med allt.
På vägen hem svängde vi in på Media Markt. Min hårfön har nämligen sagt upp sig, den blåser bara kall-luft nu och jag kände att en ny hade passat fint. Speciellt eftersom jag ville platta håret till grillfesten vi skulle på senare. Men tyvärr var det ingen som föll mig i smaken och jag tänker beställa den HÄR istället. Jag torkade håret med min trasiga fön ändå, det gick bra men tog bara liiite längre tid. Festen som by the way var hur grym som helst var det Anna & Magnus som hade, fina grannar en gata bort. Det var mycket rosé, skratt och dans. Nästa fredag ska vi på`t igen ;-)
 
Innan avfärd...ähh avgång rättare sagt. Några meter bort och festen var igång. TACK för en trevlig kväll kära värdpar. Det var precis vad dessa småbarnsföräldrarna behövde! :-)

FT shopping!

Igår fick Alissa sova över hos sin farmor till idag, det har även kusin Wincent gjort och dom har säkert haft hur kul som helst. Men eftersom vi då såg oss som "barnfria" (Adrian är så snäll och märks knappt) så passade vi på att åka till Frölunda torg för lite shopping. Alissa fick lite nya trosor och jag köpte mig ett rosa döskalle-armabnd samt ett par fjäder örhängen på Raglady. Just det, en JET SET klocka fick jag med mig oxå. Kan tipsa om att dom just nu säljs för 200 kr på Ur & Penn. Jag slog till på en vit med guldring, kommer passa perfekt till det nya armbandet jag planerar köpa av ENGLA framöver. Avslutade vårat besök med sushi!
 

Yesterday

Gårdagen såg ut såhär; Vi gjorde lite ärenden på torget, hämta ut en bok på biblioteket och när vi ändå var där stannade vi till i barnrummet och läste några sagor, Alissa klädde ut sig till lite allt möjligt och samtidigt låg Adrian i vagnen och drack välling. Köpte lite mellanmål och begav oss sedan mot den stora lekplatsen nere i Kärra. Där fick Alissa leka av sig rejält och när vi åkte hem någon timme senare somnade hon på soffan så fort hon kom innanför dörren. Inte så lyckat eftersom det inte gick att få henne i säng på kvällen.
Vid 17 tiden kom bästaste Elin förbi, det var mycket trevligt och så kul att se henne. Barnen fick varsin present, jättefina kläder. TACK! ♥
Inte långt efter att Elin gick knackade det på dörren igen och där stod Magnus och Anna, våra fina grannar här i Gerrebacka. Dom stannade på en kvällsfika och så tjöta vi lite om lördagen ;-)
 
Dessa två fräcka plagg fick våran Adis. Alissa fick en byxdräkt i jeanstyg med söta små hjärtan på (som jag ej hittar något kort på).
 
(Bilder lånade från Lindex)

I min ägo!

Jag som inte kunde bestämma mig, haha. Samtidigt som jag klickade hem min CN klänning kunde jag inte låta bli att även skicka med det vita skalet i beställningen. Sedan var jag med i en tävling och VANN det rosa. Nu har jag båda i min ägo, jippi. Frågan är bara vilket som ska få inviga telefonen?!

MQ

Här har vi det senaste jag har nätshoppat, paketet hämtade jag ut idag. Svarta UBERSKÖNA byxor samt peach färjade strumpor från MQ.

Familjeekvation

Det är lite tomt på väggarna hemma hos oss (fortfarande efter 2 år). Men det där med inredning tar tid, allt finns inte på ikea. Jag har oftast en bild i hjärnan och sedan gäller det att leta, leta och leta tills man hittar det man är ute efter. Och det tar TID!
Den här väggdekoren ville jag ha redan innan Adrian flyttade in i min mage. Men eftersom vi visste att det någon gång i framtiden skulle bli ett syskon väntade jag med att beställa. Sen dess har jag väntat. Dom är inte jättebilliga, men hittade den här till ett riktigt bra pris på tradera och slog till med en gång. Nackdelen var att det tog 12 arbetsdagar innan den kom fram plus att den var fruktansvärt pillig att få dit.
Men nu är den alltså på plats, fullständig och helt perfekt. Jag är nöjd!

Naomi doll dress

Jag vet inte varför, men jag har verkligen fastnat för Chillnorways collektion. Så enkla, klassiska men med det där lilla extra. Älskar`t!
Nu har jag äntligen köpt mig mitt första plagg. Inte helt oväntat blev det en Naomi Doll klänning i färgen sand. Så JAG!
 
CH klänningen klickades hem HÄR, där den dessutom är på rea just nu.

Tess

FOTO 

Dagens plan!

God morgon! Här försov sig mannen idag och vi andra fick oss en rejäl sovmorgon. Dagens schema är tomt, men har en del jobb inne på kontoret (datarummet). Har en hög med papper som ska sorteras och in i pärmar, mappar som ska rensas på datorn och allmänt bara städa därinne. Skulle vilja visa er kaoset, men vägrar lägga upp så hemska bilder här, haha. Det är iaf något jag kanske borde fixa med idag. Vädret ser ju inte så spännande ut, så hemmamys är det nog som gäller.
 
Nu ska jag ta hand om mina barn. För jag har väl nämnt att Adrian kryper runt hela huset, ställer sig upp och river ner allt han kommer åt? Han har även lärt sig att sätta sig upp från liggande/krypande ställning. Nu går det verkligen undan och det gäller att ha ögonen med sig.
 
Ska se vad jag hinner med, men ska försöka lägga in lite fler bilder på Tessan, mitt nya köp och en ny väggdekor i vardagsrummet lite senare. Kika in då vettja ;-)
 
KRAM!

Photoshoot

Igår hade vi Therese och Niklas på middagsbesök. Solen gassa och jag tvingade med Tessan ut för att fota lite när hon ändå var här. Har varit så sugen på att testa mitt nya poträtt objektiv. Men som sagt, solen låg på och den hamnade ganska fel på många kort, hade behövt en reflexskärm för att dämpa alla skuggor som blir vid fotografering direkt i solljus. Jaja, kul att testa objektivet iaf och till nästa gång ska jag nog ha fixat en skärm.
FOTO 

Doktorväskan

Eftersom Alissa fick pengar i födelsedagspresent gick vi in på Lekmer.se och spanade efter något att köpa. Det är lika bra att låta henne bestämma själv, hon har nämligen en stark vilja den lilla damen. Hon fick syn på den här Doktor-väskan och den skulle hon bara ha. Så den klickades hem, med Wrapp rabatt såklart ;-)
I onsdags kom paketet och ända sedan dess har både jag och Jimmy fått leka sjuka föräldrar här hemma. Med andra ord, lyckat köp!

Peace

Regnet ÖSER ner, om jag inte minns helt fel skulle vi på västkusten få SOL och 26 grader idag. Det var vad dom sa på nyheterna igår iaf.
Vi hade planerat en bad-dag idag, men istället blev det hemmamys istället, iof inte helt fel det heller. Det är ju ganska mysigt att höra regnet smattra mot rutan. Helt onödigt att jag tvättade fönster igår med andra ord!
Barnen har lekt, bråkat och lekt. Konstigt att dom (läs Alissa) ALLTID ska leka med samma leksaker?! Jag själv har vikt tvätt (det som torkade ute i solen igår) samt nätshoppat! :-)
 
Vad tycks om Peace kudden? Den har jag precis klickat hem från Carlssons Interiör. Har fastnat för lite svarta inslag i våran till vanliga vita inredning. Och vem vill inte föregå med gott exempel, mera PEACE åt folket! ;-)

Chill chill

Jag behöver hjälp! Har så länge velat ha ett Chillnorway skal till min iPhone. Dom är ju bara så läckra. Men vilken ska man beställa? Jag är helt såld på båda...

Avensis X2

Vi har köpt en ny bil! Är så förtjust i våran vita så vi gick och beställde en i silver oxå. Hehe, näää såklart stämmer inte det.
Den svarta Aygon är inne för reparation och sålänge har vi en lånebil.
Men visst hade en tvilling till den vita passat på våran parkering. Fast det ser ju iof ganska löjligt ut med två kombi-bilar. Aja, vi njuter så länge det varar. Snart är leksaksbilen hemma igen...

Fårskinn

I julklapp 2011 fick Adrian en ullmatta i julklapp, en äkta. Den hade farmor fixat från en bekant på Gotland. Den är verkligen hur fin som helt.
Vi har vita fejk mattor i vårat sovrum (nedanför sängen) som verkligen drar till sig all skit. Dom är jättesvåra att få/hålla rena. Har tröttnat och tänkte på en fårmatta där istället. Det fixade såklart Annette och nu har vi världens finaste, gosigaste matta att sätta fötterna på när man stiger upp på morgonen. Dock är dom ganska dyra och eftersom jag vill ha en på varje sida får min sida vänta ett tag.
 

Adrians presenter!

Det var inte bara Alissa som fick presenter i lördags. Dessa tre plagg fick lillebror.
Adrian 

Leopard

Jag har fått lite dille på maxiklänningar. Köpte 2 st förra året och än så länge 4 st det här året. Det är bara ett så himla enkelt och bekvämt plagg. Funkar till allt gör det oxå.
 
Dessa två har nyligen fått flytta in i min garderob, varav EN av dom just är en långklänning, me like!

Lager 157

Så var det måndag igen. Ny vecka och friska tag!
 
Igår skulle vi ut på äventyr, men så blev det inte riktigt. Astrid Lindgrens värld var tanken att besöka men tyvärr visade väderprognosen regn i Vimmerby hela dagen. Eftersom det trotts allt kostar en del att åka dit planerar vi om och åker dit då vädret är bättre.
Men inte skulle vi vara hemma och ha tråkigt hela dagen för det. Jimmy kom med idén att åka till Lager 157 istället. Japp, det var Jimmys idé, och vem tackar nej till shopping?! Inte jag iaf ;-)
 
Vi kom inte hem helt tomhänta. Jag hittade Topeco strumpor och en svart maxiklänning, hade velat ha en i rött oxå men tyvärr var min storlek slut. Har precis klickat hem den på hemsidan istället. Jimmy fick sig en Bondelid T-shirt, Alissa hittade ett par lila/rosa adidas skor, Svea byxor samt svarta leggins (går alltid åt). Adrian fick ett set från Svea.