Alissa 3 år!

Idag är det 3 år sedan våran stora tjej föddes. Det var varmt och soligt, en dag jag aldrig glömmer. Men idag är det alltså 3 år sedan, tiden springer iväg och likaså våran dotter. Tiden går för fort!
 
För några veckor sedan inhandlade vi hennes födelsedagspresent som sent igår äntligen fick monteras. Medans jag bakade cupcakes, monterade Jimmy. Vid 02.00 inatt var vi klara och ställde in det nya köket i hennes rum. Kunde inte bärga mig förren hon skulle vakna på morgonen och se vad som stod där.
Mycket riktigt hade vi världens gladaste tjej på morgonen, hon ÄLSKAR verkligen sin nya möbel.
Under dagen har vi haft besök av dom flesta i släkt och bekantskap. Även bästa kompisen Emilia var över en sväng.
 
Dagen har varit toppen på alla sätt och vis. Alissa har fått sina älskade tårtor (Hello Kitty & Cars) som hon önskade plus en mängd fina presenter (för många för att fota). Vi vill tacka alla som dök upp och för jättefina och uppskattade födelsedagspresenter. Alissa är sååå nöjd!
 
 
Lindex Shop Online - Klänning
 
För alla barn är kanske inte mjuka paket (dvs kläder) det roligaste att få, men Alissa tycker det är minst lika roligt som hårda paket (även om det inte ser så ut när hon öppnar dom). Idag har hon säkert gjort 4-5 klädbyten. Ovanför har vi 2st klänningar som hon fick, redan favoriter och den gröna ville hon inte änns ta av sig vid läggdags. Utöver kläder så fick hon en resväska, hårspännen, pennor, bubbelsvärd, paraply, "hoppboll", pippi-skor, flera småleksaker och pengar.
 
TACK ännu en gång för idag och att ni gjorde Alissas dag så fin! ♥
 
Klänningarna kommer från Polarn o Pyret & Lindex.

Fuskat

Jag har fuskat ganska mycket det senaste, speciellt på helgerna. På bilden ovan har vi fredagens middag, och det är så det ska se. Kött och sallad!

Pippi pippi

 
Pippi pippi, Alissa ÄLSKAR verkligen sin pippi hörna, Böckerna läser vi vid läggdags och huset kan hon spendera timmar framför på dagarna. OM vädret tillåter ska vi ut på en utflykt på söndag som den här tjejen sent kommer glömma. Självklart har det med pippi och göra ;-) Men bara OM vädret tillåter som sagt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Elsas Ego

Det var inte bara till Jimmy jag klickade hem saker. 2 st nya böcker fick flytta in på hyllan inne i datarummet.
Elsas värld och Egoboost.
 
Nu ska jag bara hitta tid till att läsa...

Gubben är hemma!

Nu är äntligen Jimmy hemma igen. Underbart! Var uppe på Landvetter sent igår och hämtade honom. Med sig hem hade han köpt en godispåse till Alissa och en ETON skorta till sig själv. Tydligen är det ett exklusivt märke och det är roligt att han har intresserat sig för kläder nu när han måste vara finklädd på jobbet. Prislappen låg på...nja MYCKET och att Jimmy köper så dyra kläder idag trodde man inte för några år sedan. För ca 1½ vecka sedan var vi på Frölunda Torg och där köpte han 4 par byxor för...host host jävligt mycket! Lite ombytta roller här nu, förr var det jag som köpte klädesplagg för fyrasiffrigt och nu är det Jimmy istället.
Hur som helst var det jag som blev lottlös den här gången. Trotts sin ETON skorta fick han ännu mer när han kom hem. Jag hade klickat hem ett par RESTERÖDS långkalsonger och ett par Happy socks.
 
 

Tips!

Även om vi har diskmaskin blir det en del diskande för hand. Har alltid använt YES men så kände jag för att prova något nytt och då slog jag till på Grumme HAV. Det var ett bra val, guuud vad den luktar gott...och fräsht! Finns även i dofterna "sol" och "äng" vad jag vet.
 
Det här fick bli dagens TIPS. Nu väntar en go dusch, sedan mysa med min dotter (som lånar sin pappas sovplats medans han inte är hemma).

Swedish House Mafia!

Trion ska splittras och gör sin sista spelning i november. Igår när biljetterna släpptes kändes det helt hopplöst att änns försöka få tag på 2 st. Eftersom det är i Stockholm dagen innan Adrians 1 års dag känns det inte heller helt rätt att inte vara hemma då eftersom det tyvärr får bli en övernattning däruppe. Men så kom beskedet att dom gör en extraspelning den 23 nov, alltså på fredagen. Det tyckte jag passade bättre och loggade in på Ticknets hemsida kl 08.58 imorse. Hamnade i kö och efter att sidan slocknade några ggr lyckades jag efter 45 min raffa åt mig 2 st biljetter. Betalade dom fort som satan och skrev ut en bekräftelse, yeeees STOCKHOLM & SWEDISH HOUSE MAFIA here we come!!!
 
Jag som så gärna ville gå på Summerburst förra året, men då var jag gravid och den kombon lockade inte. Detta året blev det bara inte av, men fick lyckligtvis följa konserten LIVE på svt istället. Men nu ÄNTLIGEN. Pricken över i:et är väl om Adrian LUX är "förband" ;-)
 
Ses snart snyggingar ;-)

Ensam hemma!

Måndag idag vilket innebär ensammedtvåbarninågradagar.
 
Strax efter att Jimmy kom hem från jobbet hoppade vi in i bilen och åkte mot Landvetter. Där fick vi pussa hej då på våran älskade Jimmy som ska på kurs i huvudstaden i några dagar. Det var inte längesedan jag var hemma själv med barnen (när Jimmy var i Skottland) men då var vi mestadels av tiden hemma hos mamma. Den här gången ska vi vara hemma. Det kommer bli ensamt, men tre dagar går fort och snart är han hemma igen. Haha, känner mig som ett litet barn, men det är faktiskt lite läskigt när man inte är van.
 
Annars så har lilltösen varit på dagis idag medans jag och Adis har shoppat lite på B-plan. Det blev en New era (NY) keps till Jimpa som han har önskat sig, en Puma tröja/jacka till Adrian och lite grejer till Alissas tårta på lördag. Hon har beställt en "Cars" och en "Hello Kitty" tårta. På fredag kväll blir det till att leka konditor här hemma och få till något fint, hehe.
 
Förra året beställde Annette (Alissas farmor) tårtan och såhär såg den ut. Den finns även att beskåda HÄR!

Jofama by Kenza

Jag får nya saker för mig varje dag känns det som. I går morse var jag NÖJD med min fejk skinnjacka från H&M för 399:- men så provar jag mammas vita skinnjacka från Jofama by Kenza och bara dööör av avundsjuka. Den sitter som ett smäck, fina detaljer och med en kvalitet som är oslagbar. Förstår ni att min MAMMA springer runt med en sån jacka...gaah! Jaja, ute på nätet hittade jag några, men dom är ju ganska slutsålda överallt. 2495:- kostar den och är värd varenda krona, jag lovar! Jag använder min "skinn"jacka ganska mycket och det är väl bara en tidsfråga innan den går sönder. Det är så värt att lägga till dom extra kronorna och få en riktig jacka som håller. Kom ihåg att det är ett plagg som aldrig går ur tiden. En skinnjacka med sitt slitage blir bara finare med åren.
 
En sån här svart skönhet ska jag nog önska mig i födelsedagspresent av min man ;-)

Midsommar 2012

Tråkigt att midsommar-vädret var lika dåligt som förra året, men det blir vad man gör det till...eller hur?! ;-)
Våran dag var iaf helt ok. Den hederliga maten, gräddtårta och små grodorna (dock ingen dans runt stången). En ynka cider slank ner, men tack gode gud för att man inte är 18 längre och "super skallen av sig". Vi är nyktra och pigga idag och det är så det ska vara när man har valt att skaffa barn. Hoppas ni oxå mår bra?!
 

22 juni 2012

Tittar in och hälsar alla en riktigt fin och trevlig midsommar!
 

Starbucks

Ni har väl inte missat att Starbucks har öppnat i Göteborg? Dock har jag inte lyckats ta mig dit än men nöjer mig med den färdiga islatten från coop så länge, smakar mums!
 

Slänga, skänka eller sälja?


Ang rensandet så rensar jag HELA TIDEN här hemma. Under varje städning är det alltid ett gäng prylar/kläder som åker ut i garaget. Kläder som har blivit för små såklart. Sedan är det en del som har fått bestående fläckar eller slitage, dom hamnar på dagis. Men barnens första kläder av oss, släkt och vänner sparas och ligger i varsin kartong uppe på loftet i garaget. Där finns bl.a Alissas första overall, skor och filt. Adrian har inte hunnit spara ihop så mycket än men hans kartong lär fyllas så småningom också.
Sedan har vi mamman i det här huset som inte kan få nog av att handla, kläder som jag har köpt har hamnat i en speciell låda, det är kläder som ska säljas. Dessa två klänningar ovan är i stl 74 & 80. Inget som Adrian kan ärva därför ska det ut till försäljning.
 
Vad gör ni med era gamla kläder?

120619

Tänkte först skriva "Hej måndag och ny vecka" men insåg ganska snabbt att det faktiskt är tisdag. Så HEJ TISDAG! 

25 års kalaset för Niklas i fredags var hur trevligt som helst. Smarrig tårta, grillat och grymt sällskap, dock tråkigt att Sverige åkte ur EM. Men men, så är det ibland. Helgen förövrigt har bestått av lite shopping (som vanligt) och ett projekt här hemma som har påbörjats. Japp, nu är vi (läs Jimmy) äntligen igång. Deadline är i höst så vi hoppas på att fixa det. Har ju även en studio som snart ska börja byggas på. Rensningen är i full gång och jag skulle behöva en loppis-dag till innan vi kan börja. Även om vi bor i ett nytt hus så har vi alltså saker att göra, det känns kul.

Niklas 25


Den här dagen startade med moln och en trött mamma, ingen bra kombo. Men nu är jag pigg och dessutom har solen vågat sig fram, lovely. Nu väntar vi bara på en vinst ikväll så är ju allt i sin ordning ;-)

Snart ska vi ge oss iväg på kalas, Niklas fyller nämligen 25 idag och det vankas kalas. Den grabben har verkligen hamnat i rätt familj, en Italy lover och bara för honom har jag gjort ett specialkort.

Hörs imorgon! Nu är det HELG ♥

Vill ha!

Ge mig ge mig ge mig! En plånbok (jag behöver en ny) och en två väskor i ett. Helt sjukt snygg!

Det jag gör allra bäst!

Usch vad dagarna, veckorna, månaderna går. Vi är redan inne i mitten av juni (vilket dock inte syns). Adrian blir snart 7 mån och Alissa 3 år. HJÄLP!!! 
Jag älskar verkligen det här livet som mammaledig, det är en tid i livet som aldrig kommer tillbaka. Att ta dagen som den kommer och göra det man själv vill. Men tiden går fort och det gäller att ta vara på varje stund vi får tillsammans.

Idag likt många andra gånger har jag varit i farten igen. En tripp till Frölunda Torg blev det och ett gäng nya pyjamasar fick följa med hem till lilleman. Han växer verkligen så det knakar och stl 68 är nu ett minne blott. Det blev även ett kakfat i tre våningar som kommer passa Alissas 3 års present perfekt. Gissa vad hon ska få!? ;-) Fler galgar till hennes garderob, en jacka på rean från POP (till mig) och en Yankee Candle wunderbaum till Jimpas bil blev det oxå. 

Adrian Hammond kallingarna ovanför klickades hem för någon dag sedan och damp ner i brevlådan idag. Det kanske blir en ny favorit. HÄR finns dom!

Right now

Det gick ju inget vidare för Sverige, men vi kommer igen på fredag mot England.

Förövrigt så är Alissa (i skrivande stund) med mormor nere på torget medans jag plockar undan här hemma. Adrian är dunderförkyld men kom nyss till ro och sover. 
Ikväll blir det mys med mina kära på stan, det vankas ett härligt restaurangbesök. Grekiskt! 


Ett stopp på lekplatsen efter att vi hämtat Alissa på dagis igår.

EM

Det är väl ingen som har missat att Fotbolls EM har dragit igång?! Ikväll är det äntligen dags för Sveriges premiär-match och självklart kommer vi sitta bänkade med Sverige-tröjorna på.


Vad tycker ni om årets tröjor förresten? Själv kan jag inte säga att jag tycker dom är så värst fina, tycker det är lite 80 tal över dom plus att kragen ser konstig ut. Jaja, vi får väl hoppas på att det inte hänger på tröjorna ;-)

HEJA SVERIGE!

Delmål

Jippi! Mitt första delmål är snart avklarat. Jag som aldrig trodde att det var möjligt, skulle JAG kunna gå ner i vikt?! Efter mina två graviditeter har det verkligen känts som en omöjlighet. Men nu har jag faktiskt bevisat det för mig själv, jag kan om jag bara vill.


Jag har 2½ kg kvar innan mitt delmål är nått och då tänkte jag unna mig nya skor. Jag har mina vita converse som jag fullkomligt ÄLSKAR, men hade gärna lagt till ett par Palladium i samlingen. Vill ha ett par i svart men hade absolut inte tackat nej till ett par ljusrosa såhär i sommartider.

Minns ni Palladium förresten? Jag gick nog i låg/mellan-stadiet när dessa var poppis. Fast då skulle man ha den låga modellen. Jag ägde 2 par men minns ej färg.
När jag var på Frölunda Torg senast såg jag att dom även fanns i barnmodell och man kanske skulle satts på ett par till Alissa oxå, för att matcha ;-)

Frissan -check


Det kanske inte syns så bra på bilderna ovan men nu har jag äntligen fixat min hemska utväxt. Om man ska följa trenden i Hollywood eller Molly i Lets Dance så borde jag ha varit ganska inne ;-) Nää, usch, att jag inte tog tag i det där tidigare?! Nu är jag iaf blond igen och slitna toppar fattigare.
U N D E R B A R T!

Neonrosa sandaler


När Jimpa kom hem igår åkte jag iväg för att handla lite inför middagen. Tog dock en omväg förbi H&M, haha. Lagom omväg sådär. Jag har mina behov, och det är att shoppa. Jag mår verkligen bra av att strosa runt i min ensamhet. Den här gången fick en hel del följa med hem, bland annat dessa supersöta sandaler till Alissa.
Och det är väl inget snack om hon tyckte om dom eller inte, hon har i stort sett bott i dom sedan igår.

Alissa 2år o 11mån



Adrian 6½ mån



Adrian 

Lite nytt i vardagsrummet


Ny lampa, nya kuddar och ny Yankee Candle doft i vardagsrummet. Vi har dessutom slängt ut våra vita mattor och köpt en antracit-grå ryamatta. Hela rummet fick sig ett lyft och bilder på helheten ska jag försöka lägga upp snart.
Tänka sig vad lite ny inredning gör mig glad!

Minus


Nu har det gått några dagar sedan sisst, men jag kämpar på här hemma (syftar på vikten). Tyvärr blev det lite fusk på nationaldagen då vi firade med en morotskaka som Jimmy och Alissa bakade. Den dagen låg både jag och Adrian hemma med feber så det var inte mer än rätt. Man måste få synda ibland...

Sakta med säkert går det iaf neråt! :-)