Picanha

Idag började Jimmy jobba...tråkigt! Så nu är det bara jag och Alissa som får roa oss resterande 4 veckor som vi är hemma. Men vi har haft 2 härliga veckor ihop vilket betyder enormt mycket! ♥

Första dagen utan pappa hemma åkte vi iaf till slottskogen och titta på djuren, det var kuligt. Efter att få träffat grisar, kaniner, hönor m.m. tog vi en fika i solen, underbart! Men dröjde inte länge innan det kom en fågel som fick för sig att baja i Alissas vagn, det skvätte så att jag fick på klänningen, urk! Jaja, det är väl sånt man får räkna med ibland, haha.

Ikväll blir det grill på fölis, PICANHA står på menyn. Det grillade moster Emma på landet första gången vi smakade och OJ VAD GOTT! Har du inte testat?! Gör det!

"Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Styckningen ger oss en mör och fantastiskt smakrik bit kött. För att få en picanha görs ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.

Picanhan är relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en självklarhet och en storfavorit.

Picanha (uttalas: pick-ahn-ja) är ett portugisiskt ord. Ett försök till översättning till svenska är rostbifflock med kappa. Med kappa avses den fettrand som lämnas kvar, i syfte att få en bättre produkt vid tillagningen. Köttbiten blir saftigare och smakar bättre.

Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak.

Picanhan är lätt att hantera, smakar utmärk med bara lite salt, direkt från grillen."


Kommentarer
Elin

Nästa vecka börjar min semester, då hoppas jag att vi kan ses någon dag! :) kram kram

2011-07-11   21:58:00    http://ellielack.blogg.se/
✫Familjen Bus✫

Såg att lillknodden beräknas anlända den 8 november :) Då föddes maja för snart (några månader kvar) ett år sen! :) Kram

2011-07-16   05:36:41    http://familjen-bus.com
josephine

sugen på att testa köttet. vart kan man köpa det och vad kostar det. mvh josephine

2011-12-14   19:03:01  

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback