Tillfällig studio!

Vad säger ni om min tillfälliga "studio"? Inför varje fotografering av barnen har jag fått ta bort Alissas kök för att få en vit bakgrund, och även dragit upp mattan en bit på väggen för att golvet och listen inte ska synas.
Eftersom vi nu är inne i det mörka vinterhalvåret är det även svårt att få ett fint naturligt ljus (eftersom jag inte äger några softboxar). Kortet ovan är taget utan blixt och med en väldigt hög ISO, vilket gör bilden "brusig". Korten som tex är tagna till årets julkort fick bli med blixt och då fick vi hemskt fula skuggor istället.
 
Mitt mål var att stå klar med den riktiga studion detta året, men är glad att vi har väntat. Har haft kontakt med en mycket bra fotograf och fått en hel del tips (som jag aldrig hade tänkt på annars) inför bygget.
 
Till våren hoppas jag kunna jämnföra dagens "hemmastudio kort" med en förhoppningsvis lite proffsigare variant...

Kommentarer
Grannen Gransson

Finfint. Det tar sig. Du kan testat att a) rikta blixten rakt upp i taket (med ttl ljusmätningen på ) eller använda diffusor (har du ingen "köpt" så går det bra med en plastbit, tex halvgenomskinligt lock till en lunchlåda eller liknande. Det gör att man får mindre problem med skuggor som du beskriver med blixten på kameran och "rakt på". För blixt måste man nog ha om man ska fota något i sverige idag då det är beckmörkt 23timmar av dygnet :)

Svar: Yes, har riktat blixten upp i taket med diffusor på, men det hjälper inte speciellt mycket. Alla kort är likvärdiga tyvärr. Vet inte om det beror på att barnen är placerade för nära väggen kanske?!
Jessica

2012-12-19   19:03:15  

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback