Inför julen

Funderar på att ta bort bilden från inlägget innan, det blev verkligen inte bra. Eller se det som ett bevis på hur dåligt det kan bli utan bra ljussättning.
  
Idag är det alltså torsdag och bara några få dagar fram till jul. Alla julklappar/gåvor är inköpta, inslagna och står färdiga sedan en vecka tillbaka, det känns otroligt skönt att slippa stressen in i det sista. Är ni klara?
 
På söndag ska vi göra årets andra julskinka (tjuvstartade i början av dec), fixa lite inför den stora dagen och även spela bingo (tradition). Mina föräldrar och Jonny kommer över på lite mys och barnen ska få öppna sina första klappar. Har en bra känsla inför den här julen!
 
Här har vi Tess och Niklas som tyvärr inte får fira jul med i år, dom åker nämligen till det stora äpplet (New York) imorgon, gottegrisarna!
 
(Bilden är tagen i Turkiet tidigare i år)

Tillfällig studio!

Vad säger ni om min tillfälliga "studio"? Inför varje fotografering av barnen har jag fått ta bort Alissas kök för att få en vit bakgrund, och även dragit upp mattan en bit på väggen för att golvet och listen inte ska synas.
Eftersom vi nu är inne i det mörka vinterhalvåret är det även svårt att få ett fint naturligt ljus (eftersom jag inte äger några softboxar). Kortet ovan är taget utan blixt och med en väldigt hög ISO, vilket gör bilden "brusig". Korten som tex är tagna till årets julkort fick bli med blixt och då fick vi hemskt fula skuggor istället.
 
Mitt mål var att stå klar med den riktiga studion detta året, men är glad att vi har väntat. Har haft kontakt med en mycket bra fotograf och fått en hel del tips (som jag aldrig hade tänkt på annars) inför bygget.
 
Till våren hoppas jag kunna jämnföra dagens "hemmastudio kort" med en förhoppningsvis lite proffsigare variant...

Julmånad

Någon som följer julkalendern i år? Det gör jag! Mysteriet på Greveholm är en klassiker och vi har tittat på kalendern från 1996 flera ggr här hemma (köpte den på DVD under mina tonår). Alissa kan man väl säga är mer eller mindre uppväxt med Staffan & Jean (undrar vad dagens moderna morsor skulle tycka om det, att man låter så små barn följa en serie om spöken?!) Alissa ÄLSKAR den!
 
Både pynt och julkalender är på plats, juklapparna är mer eller mindre klara och det känns riktigt bra inför julen 2012. Alissa är helspänd på att tomten ska komma och Adrian...fattar ingenting, haha.
 
När det gäller julklappar ställer man sig frågan VARJE år, vad ska vi köpa?! Min klapp till Jimmy är klar sedan länge och det känns jättebra. Tror att han kommer bli jätteglad och nöjd faktiskt ;-)
Men för Jimmy har jag märkt att det har varit lite svårare. Så Jimmy, här kommer lite hjälp på traven...
 
Jag önskar mig: Den HÄR, den HÄR, den HÄR och den HÄR.

Premiär i pulkan

Idag var dagen då Adrian fick en premiär tur i pulkan. Han fick vaccin-spruta tidigare i veckan och har blivit dragandes med både feber och en hemsk förkylning, urk! Men idag var det alltså dags, och det blev såklart succé.
 
(Förövrigt så är internet tillbaka sedan en tid och ska försöka slänga in lite inlägg då och då igen)
 
Välkommen tillbaka! ;-)
Adrian