Min nästan första mors dag!

Vilken underbar helg!
Lördagen bjöd på massa sol och shopping. Beslöt oss för att köpa en riktig gräsklippare, handjagaren är sååå jobbig. Blev även en 50m vattenslang + fäste, gräsfrön, blåkorn, lerkulor, hönsgödsel och planteringsjord. Här ska bli fint serrö, ska försöka iaf. Varför föddes man inte med gröna fingrar?! Våra grannars trädgård är rena rama botaniska, såååå fint. Pinsamt när man ser våran...haha! Framåt kvällen gled vi hem till Jimpas jobbarkompis Stefan, hans tjej Elvina och deras lilla charmtroll Devin 1½ år i Frölunda på grillparty. Riktigt trevligt.
Blev ganska sent så man var ju inte allt för pigg när man vakna imorse. Åkte ner till Ica och köpte med varor till världens brakfrukost. Mumms va gott! Sen var det bara att sätta igång med allt som denna söndagen skulle innehålla;

-Köpa utemöbler, parasoll och dynor.
-Städa och rensa i garaget.

Nja, inte så mycke punkter med fasiken vilken tid det tog. Skulle kanske tagit kort på hur fint det blev i garaget, har nog aldrig varit så rent. Jisses va nöjd jag blev =)




Jag fick en ros på Bäckebol idag. Tjejen som delade ut dom tyckte jag oxå skulle firas trotts att lillfisen fortfarande ligger i magen. Gulligt ♥



Uppdatering

10/6 Marina och Leif
11/6 Sten
12/6
13/6
Svärmor
14/6
15/6
Jonny
16/6 Martina kl 18.06
17/6 Mamma & morfar
18/6 Tessan
19/6 Emma kl 16.00
20/6 Henke & pappa
21/6 Jimpa
22/6 Jenny
23/6
24/6
25/6
Moster Emma
26/6
27/6
28/6
29/6
Timo


090528

Skulle det inte bli regn idag? Det kom en skur inatt iaf, men nu ser det juh riktigt fint ut förutom att det är halv storm typ *suck*
Vad ska man hitta på då?! Hmm, skulle kunna åka och tanka upp bilen lite, sen vill jag nog kolla på lite blommor...plantagen eller blomsterlandet får det bli. Jaja, får se var denna dagen tar vägen...har förbannat ont i magen efter all glass igår *morr*

Igår var jag runt halva stan, Allum, rusta och Willys...okej, kanske inte så mycke men för mig i dessa tider var det väldigt ansträngande. Skulle behöva en rullstol, orkar inte änns gå i affärer...är jag sjuk?! Nää, bara ganska gravid *gaaah*




Storhandla är nog det tråkigaste jag vet och hur kul är det att lägga massa pengar på mat när man kan köpa kläder...haha! Men nu är det gjort =) Sköööönt!


EMMA!

Speciellt inlägg för bara dig! ;)
Nu är städningen klar här, känns så skönt å fått bort allt slipdamm som alltid lyckas tränga sig in överallt. Så det är bara att titta förbi =)

Kramis!


Vecka 38

1 2 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 39 40

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 26 maj 2009.
Din graviditet startade Tis 9 sep 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 23 sep 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 15 jun 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.





Löning betyder shopping!

Vad är det för dag idag? Måndagen den 25/5-09! Och vad innebär det? LÖN såklart! Jag har inte kunnat hålla mig, och kortet har dragits flitigt :-/ Förlåt IBBY!

Vaknade av att det ringde på dörren, och där står mamma och vill att jag följer med till b-plan...klart jag kan det. Men det blev en snabbis. Nu är jag ruskigt hög-gravid och orkar inte springa som man brukar, men lite påsar fick jag allt med mig hem...



-Mini-kudde till vagnen men som jag hade tänkt å ha i babysittern så tösa inte får ett platt hövve.
-Påslakanset till vagnen.
-Regnskydd.
-Myggnät, men kanske mer getingnät.


-2st tunikor från Gina Tricot.
-Små söta "strumpor" eller vad man nu ska kalla det, från Lindex.


Såhär blev det förresten med nya skåpet i tvättstugan!


Före!                               Efter!


När tittar monken ut?

15/6 Jonny
16/6
17/6 Mamma
18/6 Tessan
19/6
20/6 Henke
21/6 Jimpa

När tror du?

Dagens "att göra lista"

Även om jag är ledig 7 dagar i veckan så är jag ändå som tröttast och segast på söndagarna, hur kommer det sig egentligen?! Men det är bara att ignorera (försöka iaf) tröttheten och sätta igång. Har en del och stå i juh...

Så här går det med grundstädningen;
Inte riktigt klara än, men snart så...

Övervåningen
Hall- Inte klart
Kök- Klart
Vardagsrum- Nästan klart
Toalett- Inte klart
Datarum- Inte klart

Undervåningen
Monkens rum- Klart
Vårat sovrum- Klart
Jimmys garderob (lilla förrådet)- Klart
Min walk in closet- Klart
Tvättstuga- Klart
Toalett- Klart

Men innan vi fortsätter här blir det en sväng ner till Ikea, behöver ett skåp inne i tvättstugan som man kan slänga in all skit som ligger i 2 kartonger under trappen (och har gjort sen vi flytta in :S)


Ska bara dricka upp min latte :P

Snaaaaart är det klart!

Vi har städat å städat å städat. Men det är fortfarande en hel del kvar. Mamma var så snäll att hon kom ner efter jobbet idag och hjälpte till. Så det börjar ta sig =) Och det finns juh inget tråkigare än att behöva ställa sig och laga mat när det är så rent...vad gör man då, jo beställer thai-mat. Attans vad gott det är *mmmm*
Imorgon tar vi det sista och guuud va skönt det kommer kännas när allt är klart. Tror inte ni förstår hur sketet det blev efter bara lite målande och borrande i taket. ALDRIG MER!
Mamma och pappa ska till ullared imon men jag orkar inte följa med, är tok för stor nu för att springa runt där så jag och Jimpa drar en sväng till babyhörnan istället och hämtar ut våran Pampers Baby Basics Box.



Så här flummig, trött och knasig känner jag mig just nu efter denna lååånga dag!


Efter regn kommer solsken!

Efter mitt senaste inlägg hände något, allt bara vände. Jag deppade ett tag hos mamma innan jag strax före 16 tiden gick hem. Satte mig i köket, läste lite post och blev lite smått arg när jag tänkte på vad försäkringskassan hade sagt i luren igår. Det ska inte gå 2 månader innan jag får min utbetalning, fan heller! Jag har väl räkningar eller?! Så jag ringde upp dom igen och idag var tydligen allt löst, på måndag sitter pengarna på kontot. ÄNTLIGEN! Jag blev så glad att jag var tvungen att ringa Jimmy och berätta. Så jag får alltså en dubbel inkomst denna månaden, för på onsdag får jag h-penning. Sen trillar nog skattepengarna in veckan innan midsommar oxå =) Jag är helt plötsligt RIK. Någon som ska med och shoppa nästa vecka eller? ;)
Sören (målaren) knackade på dörren någon minut efter jag la på oxå. HAN KOM IDAG, helt otroligt. Så nu är hallen klar. Pappa kom förbi med en spot (ett ex) som passade perfekt. Dom har tråkigt nog stängt tills på måndag på Malmbergs men vi har juh levt utan belysning i vardagsrummet sen vi flytta in så 4 dagar till gör nog ingen skillnad...hehe. 
Framåt kvällen ville Tessan ha skjutts in till stan, partypinglan. NEJ NEJ, skaffa körkort gumman blev mitt svar! Men när hon erbjuder 500kr, så kom jag ganska snabbt på andra tankar. Klart jag kör dig syrran. Kom ihåg att denna tjejen jobbar heltid, natt dessutom, bor hemma (betalar inte hemma) och har inga räkningar förutom mobilen. Skulle jag be om det dubbla hade hon nog inte bangat...bara hon blev körd. Tråkigt egentligen med follk som inte uppskattar värdet på pengar...

Ska jag köpa dom där byxorna förresten, dom kanske inte passar på ett tag bara. Dilemma det där! JAG VILL VILL VILL HA DOM! Vad hade ni gjort?

Åsså ett G R A T T I S till fammo som fyller 70 idag!

Imorgon är Jimpa ledig så vi ska STÄDA, ska bli askul faktiskt. Det ska glänsa! Och senare är vi hembjudna på middag hos Jenny, Paul och lilleman. Ska bli kul och se hur långt dom har kommit på övervåningen =)

Nu ska jag nana!


Motvind

Jag försöker hålla tillbaka tårarna, men det är svårt. Jag vill bara att allt ska vara som vanligt, då känner jag mig bekväm. Vill inte att det ska se ut som ett bombnedslag hemma. Det första jag gör på morgonen när jag vaknar är att springa upp till mamma. Jag vill inte se skiten mer. Och det som gör mig ännu mer irriterad är all städning jag och Jimmy har framför oss. Jag som i vanliga fall tycker det är kul har absolut ingen lust eller energi till det just nu.
Jag trodde att allt skulle vara klart så att jag iaf skulle kunna börja lite idag men blir det nånsin som man tänkt sig?! Målaren har lite småfix i hallen kvar som han ska göra klart idag, men kan man lita på att han kommer?? Han säger en sak, gör en annan. Får hoppas på att han dyker upp. I måndags borrades hålen i taket för spottarna och igår kopplades lite el. När det sedan var dags för dom att sättas på plats, var hålen i taket för stora. Vad hände där liksom?! Jag blir så trött. Så nu har vi 12 feta hål upp till vinden, schnyggt!

Idag har jag, mamma och Tess varit på Frölunda Torg. Fattar egentligen inte varför jag följer med när jag är pankare än pankast. Jag fick ut 1900kr i april (havandeskap, 5 dagar) Innan var jag sjukskriven och skulle ha ersättning från försäkringskassan, men kom det några pengar...näääää! Jag ringde igår och kolla hur det går men dom har ju sååå jävla mycket att göra så det blir kanske ingen sjukpenning denna månaden heller. Anställ mer personal då era puckon! Så det har väl inte varit någon rolig månad. Fick ut ca 23000 ihop och räkningar på 21...wohooo!
IALLAFALL! Så hittar jag alltid massa kläder, skor...ja you name it när jag inte har råd eller kan köpa. Jag vill inte vara fet längre! Hittade världens finaste byxor, alltså VÄRLDENS FINASTE! Men köper jag dom i st S nu så kommer jag väl kunna ta på mig dom lagom till jul. För det tar väl inte några veckor efter att man fött barn som man återfår sin normala storlek?! Att vara gravid var inget för mig! Kom ut nu monken så mamma blir glad igen!

Over and out!

 

Vecka 37, MVC och bristningar!

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 15 jun 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helt sjukt vad tiden går fort. Det var ju inte så länge sen jag fick mitt lilla söta +
Var har tiden tagit vägen?
Poff så är hon ute och poff så är hon en trotsig tonårig...HJÄLP! Är jag verkligen redo för det här?!

Idag var jag hos Christina. Hon har verkligen ingen koll på någonting. Jag åt postafen (mot illamående) under en kort period i vintras som förövrigt inte hjälpte. Hon har i flera månaders tid varje gång vi träffats frågat om jag fortfarande äter dom tabletterna. Men för i h*lvete, NEJ! Är det så svårt att bara skriva in det i min journal att jag har slutat med dom?! Fick även lyssna på monkens hjärta som låg på 150, alltid lika mysigt att få lyssna på henne =) Min baby!
Mitt HB hade dock trillat ner på 97, låg på 109 förra gången. Men jaja...smällar man får ta.

Hej och välkomna...
...till er 3 små äckliga bristningar som har bosatt er på min högra OCH vänstra sida om magen. Trodde först ett tag att jag kanske skulle få slippa er men nu sitter ni där och förökar. FÖRSVINN!

090517

Vill så mycke, kan så lite...det är en korrekt beskrivning på mig just nu. Det ser verkligen ut som f*n här hemma, ligger prylar överallt. Jag vill städa nuuuu! På onsdag är det nog klart och först då kan jag börja, men i min takt så lär det ta några dagar. Men sen får det vara nog med små projekt här hemma, orka bo på en byggarbetsplats.



Så här såg det ut i hallen förra sommaren, och NEJ...det blev inte alls dammigt i hela huset efter man hade hackat bort dom gamla klinker-platterna. GRR!


Söndag!
Idag har vi mest gått hemma och lullat på i`m in lööööve with a fairytale...
Japp, det är vad vi har haft för oss!



Internetlös

Jag har varit utan internet sen i söndags kväll. Då drog vi ut allt vad sladdar och kablar heter i vardagsrummet, rensade ut allt. Vi fick nämligen för oss att renovera lite, får passa på nu när vi kan. Vi målade om vardagsrummet när vi flyttade in för lite mer än ett år sen men av någon konstig anledning blev det ett billagare märke på färgen än i resten av rummen. Man går ju vanligtvis inte runt och tar på väggarna men råkade man göra det lämnade man en fet fläck efter sig. Ingen vacker syn när solen låg på. USCH! Jag får panik på sånt. Har samma färg (latte) i sovrummet men där har vi inga problem, men det beror nog kanske på att vi målade med Beckers där.

Målaren var här idag och la på det sista lagret, skönt att det är klart. Nu har vi den jobbiga biten kvar. Ska sätta upp lite spottar och elektrikern (pappsen) gör detta först nästa vecka så nu får vi inte "flytta in" på ca en vecka...buhu! Det står möbler och prylar från vardagsrummet lite överallt i huset nu och det är la inte så kul. Men i en vecka kan man nog stå ut.
Så Emma, du får nog komma på hembesök när det är klart. Hade juh även en promenix inbokad men eftersom målaren har dykt upp lite när som helst och Jimpa jobbar så har jag fått hålla mig hemma.

Jaja, sånt är livet. Nu är det snart delfinal 2 i eurovision som man inte får missa. Jag tycker egentligen inte sånt är kul men jag kan bara inte låta bli att titta. Och visst är det skönt att Marlena gick till final?! På lördag ska vi hejja =)

Psss! Nu har jag 32 dagar kvar till beräknad förlossning! 

Nya skor?

Funderar på att köpa nya high heels! Vad tycks om dom här??



En dag på Fölvägen

Härliga helg! Älskar när Jimmy är ledig så man kan umgås. Idag var det städ-dag här i föreningen. JAG VAR DEN MEST AKTIVA, folk är så lata! *tsss* Jag ska erkänna att jag inte gjorde ett skvatt utan mest tittade på eller satt och fikade på mammas altan...hehe! Man får la passa på, för till hösten har jag ingen ursäkt =)

Lite skvaller: 31:an ska ha bebis i september!


Sitter med en kaffe och håller koll på läget :P



Det var iaf en från hushållet som jobbade!

Efter städandet åkte Jimmy och pappa iväg och tippa, jag och mamma åkte istället till Backaplan. Men vi kom tyvärr inte hem med några inköp. Men det är alltid lika kul att gå i affärer.

Nu under kvällen fick jag för mig att baka...


Svalnar på balkongen!
*Yammi*


Städa-tajm

Oj, klockan springer verkligen iväg, snart 13.00 juh :-/ Jag gick precis upp, har legat i sängen och kollat på tv men mestadels halvsovit hela morgonen. Kände att jag var värd det efter en sån hemsk natt. Har haft ont i hela kroppen och sovit jättedåligt pga det. Sen att man springer på toaletten typ 5ggr varje natt gör ingenting bättre. Gud vad jag hade velat sova en hel natt och kunna röra mig som jag vill utan massa avbrott! 

Lite tråkigt väder va?!
Det betyder att jag ska låsa in mig, sätta på lite Veronica Maggio och städa här hemma idag!






Fullt upp!

Shit, jag är helt slut! Har varit en händelserik dag. Skulle ju egentligen bara vara hemma och ta det lungt men så blev det icke. Efter att vi målade om lilltjejens rum blev det genast mycke roligare att fixa mera. Så igår fick vi upp 2 hyllor och idag åkte jag iväg och köpte ett spjälskydd så att jag äntligen kunde bädda sängen. Har tvättat upp det mesta...kläder, filtar och sängkläder. Nu börjar det likna ett barnrum =) Saknas dock en matta...
Har även följt med Jimpa till frissan, ätit på paprika (det var gött det), STORstädat V70:n och tvättat den på Volvo Bil. Framåt kvällen blev det fika hos mam & pap med glasstårta.
Wooo, nu vill jag sova!


Bäddad och klar!





Vecka 35

Det närmar sig och jag har fortfarande ganska svårt för att förstå att det är sant. Ligger det verkligen en liten bebis i min mage som snart ska komma ut?! 41 dagar, det är ju ingenting. Jag känner mig lite smått stressad över saker jag inte har gjort än. Jag har varit hemma i ca 7 veckor, men var har tiden tagit vägen...
Kan någon snälla stanna klockan så jag hinner andas tack!


Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 15 jun 2009
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.


Bra start på veckan

Måndag IGEN. Det känns som att det alltid är måndag. Låååååångt kvar till helgen. Men jag har en del att pyssla med under veckan så det kanske går ganska fort.

Idag har det varit ganska slappt. Följde med mamma och besikta pappas bil, tidigt tidigt. Blev sedan lite shopping och även en sväng till Ikea med Emma och sötnosen Oliwer. Har haft en mysig dag med fint väder =)

Nu sitter man här framför tv:n och zappar, såg nyss en liten intervju på svt2 med min gamla chef Zoran Lukic som numera tränar Djurgården.




Kan sakna den här lilla gubben ibland...



Sähär ROSA blev det i monkens rum :P


Rosa är livet

Sådär ja, inte lika svart och trist längre. Men så mycke mer avancerat än så här klarar jag inte av, då får jag nog ta hjälp av någon.

Idag har väl vädret inte varit på topp, men när vi var ute och klippte gräset på framsidan förrut så var det faktiskt ganska behagligt för uteaktiviteter. Hade bara varit jobbigt om solen hade legat på. Vi fick även bort allt grus som vi hade på gräset sen altanbygget. Men även om gräset är klippt och gruset är borta ser det fortfarande blääää ut. Mossa och ogräs överallt, skulle behöva en mossrivare och lite gödsel...det hade nog gjort susen. Men det får bli en annan gång...
Önskar man kunde vara lika duktig i trädgården som Emma med familj har varit idag ;)

Framåt eftermiddagen fick vi för oss att måla om i monkens rum. Så ner mot Bauhaus vi for och fick med oss en spann med färg hem. Självklart ROSA! Jimpa är i fullgång med att måla så bilder på resultatet kommer i morgon =)
 



Nu är det söndagsparty-tajm!


090502

Ännu en dag med värme och massa sol. Underbart!
För mig blev det ännu ett försök uppe på Landvetter, och idag kom jag in, wohooo! Hade ca 12 dagar,  vilket motsvarar ca 300 flygplan som manuellt skulle läggas in. Trodde jag skulle fixa det på ca 2tim, men tjock som man är och ont överallt tog det istället dubbelt så lång tid...haha. Var hemma strax efter 17 tiden och min fina IBBYMETINI hade lagat middag, teriyaki-lax med ris, yammi! Efter maten kände jag tröttheten smyga sig på och det blev en liten nana-stund under kvällen, sköööönt!
Nu sitter jag som fastklistrad framför datan, pular med en bloggdesign. Jag är verkligen helt värdelös på det här och fattar ingenting. Härom kvällen/natten satt jag i 6 timmar och försökte förstå mig på hur man kodar men det går la sådär. Har man aldrig gjort det här innan och inte är ett datasnille så är det faktiskt ganska svårt. Men men, det får se lite knasigt ut till den dagen jag får till det på nåt sätt...



"Besökare" på jobbet...



Emma och Martina!
Va gulliga ni är. Jag kommer gärna och fikar med er någondag. Men vågar nog inte tränga mig på utan förvarning utan då får vi bestämma något i förväg.


Psss! 44 dagar kvar till beräknad förlossning...

Jobb 

Strul...

Redan kl 08.30 ringde klockan imorse. Dags för Jessi och gå upp, men så blev det inte. Lyckades trycka på någon knapp så telefonen blev tyst, vände mig om och kurade ihop mig så mysigt bredvid Jimmy och somnade om. En halvtimme senare ringde B (Chefen) och det var väl tur det annars hade väl jag fortfarande legat i sängen.
Jag skulle nämligen in till jobbet idag och hjälpa till med faktureringen, som jag tror skulle vara skickad upp till Stockholm redan igår :-/
Vid 10 snaret lyckades jag iaf palla mig ut till bilen och åka upp. Eftersom jag inte längre jobbar har jag inte längre något p-tillstånd på Landvetter och fick ställa mig i p-huset och hade väl sisådär EN MIL och gå (kändes det som iaf). Kommer fram till centralgrinden (säkerhetskontrollen) och möter upp Henke som jag skulle gå in med eftersom jag även saknar badge (ID-bricka), den gick ut i lördags...SUCK!  Har man ingen badge eller om den har gått ut så kan man få komma in som "besökare" med tillfällig badge, men då måste man gå in med någon som har en giltlig badge, HALLÅ...det hade jag juh! Men NEJ, jag kom inte in. Så jag ringde B som i sin tur ringde nån högre ÖVC-chef som oxå sa NEJ! Jaja, jag får väl vända hem igen då. Lyckligt lottade alla är med jobb som inte kräver massa id-handlingar och kontroller. Råkar jag ha en sax i väskan så tar dom mig för terrorist i kontrollen. Men som jag många ggr sagt förrut så åker jag gärna 12 mil tur&retur och genomgår allt det här för att jag verkligen älskar mitt jobb! ♥
Jag och B kom iaf överens om att vi ska ses däruppe imorgon istället och göra ett nytt försök. Kommer Jimmy in så kommer väl förfan JAG in som jobbar där?!





Jobb