Hobby!

Mina föräldrar är lite knasiga när dom får för sig saker. Som jag skrev i inlägget innan så har husvagn ALDRIG varit aktuellt, det har liksom inte funnits på kartan. Men så spenderade dom TVÅ dagar på en camping och fastnade totalt för det livet. Ca en månad senare så har dom nu beställt en helt ny husvagn, det blev en Hobby 610. När jag var över hos mamma tidigare idag så hade hon skaffat sig en låda där hon skulle samla på sig saker till vagnen (hon har redan varit på IKEA och köpt nya täcken och kuddar) haha.
 
Aja, kan man så varför inte?! Jag tycker iaf det här är jättekul och ser redan fram emot nästa sommar. På söndag ska vi åka upp till campingen i Kungshamn och boka en plats för nästa säsong, ska bli kul och se hur det ser ut.
 
Såhär ser den ut. Stort monster som kräver E kort, något ingen av oss har. Med dom nya reglerna skulle det räcka med en uppkörning för att skaffa det. Behöver dock en bil som kan dra den oxå...det kirrar Jonnyboy! :-)

Man ska ha husvagn!

Under min uppväxt har husvagn aldrig kommit på fråga. Det är tråkiga Svensson som har husvagn och reser runt i Sverige. Det är väl ingen semester?! Bara en massa jobb! Nää, har man semester ska man åka dit solen och VÄRMEN är, där man kan bada i blått vatten och dricka paraplydrinkar på stranden...det är semester det. Och att åka utomlands är jag uppvuxen med, var det inte Italien så var det charter.
Men trotts detta så campade vi en del i yngre dagar ändå, farmor och farfar hade husvagn och vad jag vet har jag följt med dom till både Öland och Varberg.
 
Under mina föräldrars semester nu i sommar så besökte dom mammas arbetskamrat som har en husvagn uppställd uppe i Kungshamn (vid Smögen). Dom spenderade några dagar där och nu på äldre dagar så verkar det som att dom faktiskt tyckte om det.
Härom veckan följde jag och barnen med till Tagene och tittade på några vagnar, bla Polar. Efter det har mina föräldrar på egen hand varit och kollat på en Hobby (som är mest intressant). Mamma har fastnat för en variant med barnkammare, barnbarnen måste ju ha någonstans att sova ;-)
Hur som helst kanske min föräldrar blev så sugna efter dagarna i Kungshamn att det blir en husvagn. Känns jättekul, och vi kommer såklart hjälpa till med det praktiska så mycket vi kan eftersom vi oxå kommer nyttja vagnen.
 
Känner jag mina föräldrar rätt (speciellt mamma) så blir det ingen vagn som är äldre än 2010. Det är ju enligt henne nästan som att köpa en begagnad säng, urk!
Blir det en vagn (är fortfarande inte säkert) så lutar det alltså mot en Hobby 560, 610, 720 med barnkammare. Den kommer isf stå uppställd på en fast plats uppåt landet under hela säsongen. Nästan som en sommarstuga :-)
 
Åhh vad spännande!!!

Om 4 veckor!

Under frånvaron på drygt en vecka har vi; Lekt, badat, solat, grillat, myst, shoppat och grejat. Ja, massor av skoj händer just nu känner jag och jag ser ljust på livet. Idag om 4 veckor vaknar vi upp efter första natten i Turkiet, och jag längtar så det gör ont just nu. Värmen, sol & bad samt URFA kebab ska bli otroligt härligt. Men bäst av allt är nog att Jimmy är ledig (han har inte haft någon semester i sommar) och att vi får vara tillsammans hela familjen, det ser jag mest framemot!
 
En 1 årig lisfis i Turkiet 2010.

Vårat besök på ALV

Förra lördagen bar det alltså av till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Packade in oss i bilen ganska tidigt, köpte lite resegott och lämnade Göteborg strax efter 09.00. Väl på plats ca 3 timmar senare var Alissa som en helt annan tjej. Har nog alrig varit med om att hon har varit så glad en hel dag, det var inte EN enda sur min och hon lyssnade på oss hela tiden. Vi träffade hennes favorit Pippi och vilken LYCKA när hon fick gå in i villa villerkulla. En mängd andra "figurer" och shower fick vi skåda och utan tvekan hade vi en toppendag. Vädret var med oss och ja, allt var bara så bra. Detta får bli en tradition varje år tror jag!
 

Jolly shopping

Igår slank jag in på Jollyroom.se och klickade hem lite nödvändigheter. När Jimpa kom hem åkte vi till Mölndal och hämtade ut allt.
Den HÄR sulkyn. Ett måste för Alissa i Turkiet. Adrian ska få hennes gamla med suflett och liggläge. Lissen är såpass stor att hon knappt sitter i vagn, hon går själv men i Side är det låååånga promenadstråk och för säkerhets skull har hon en sittplats om benen inte orkar. Vi har testat den här hemma och nog är den värd sina 299:- Perfa!!!
Skötbädden från IKEA har rykt och istället ska Adrian få byta blöjor kungligt på den HÄR supermjuka bädden från Sebra.
Och så har vi den HÄR goingen, en supergullig kanin-lampa från Heico som ger ett mysigt ljus och fungerar utmärkt som nattlmpa. Barnen fick varsinn.

God morgon/förmiddag

Kl 07.36 stod Adrian i sin säng gapandes; "mamamama". Så det var bara för den här trötta mamman att kliva upp. Gjorde en välling till lilleman och smet sedan in och lade mig bredvid Alissa, myyys!
Än så länge har vi hunnit med frukost, sommarlovs-morgon på tv och vikt en korg med tvätt. Lille Adis har som vanligt utforskat vårat hem, kryper runt, ställer sig upp överallt, vandrar runt vardagsrums-bordet och har även börjat klättra i trappen (hittade honom på tredje trappsteget häromdagen). Så även om morgonen har varit lugn får man vara på sin vakt, konstant. Det som hörs mest här hemma ur min mun är, "nääääj adijan" ;-)
 
Nu sover han så sött och lisfis gör egna armband i köket (köpte ett set till henne på Ullared). Jag ska ta mig en till kopp kaffe och sedan försöka planera in något kul den här dagen.
 
Morsning!