Valborg...

För bara några år sedan var valborg en dag att se fram emot, partyyyyyyy! Planerade i flera veckor vad man skulle ha på sig, vad man skulle dricka, osv. Helt sjukt ju, och det var samma sak med midsommar. Men måste ju erkänna att man många ggr hade himlans kul oxå. Kan sakna den gamla goda tiden ibland...


 

En utekväll med tjejerna för ca 5 år sen.



Halloweenfest hos Zatu för 1½ år sen.
(Senast jag hade riktigt kul)



Före grav...



Några månader senare...
V 33+2
(Har på min nyinköpta amningsbh från Change, riktigt skön!)


Tiderna förändras!

Från att för ca 4 år sedan vara singel, bo hemma, arbetslös och festa varje helg till att idag vara förlovad med den underbaraste killen på hela jorden, tillsammans äga ett jättefint parhus, fast jobb som jag verkligen trivs med och dessutom snart få en ny familjemedlem.
Det trodde jag aldrig!

 

Uppdatering tack!

Fan vad jag är kass...haha! Men jag har inte riktigt haft lust, tid eller ork. Det är ganska jobbigt att vara på tjocken i denna värmen. Jag orkar ingenting!



En helt vanlig dag kan se ut så här;
* Går upp vid 10 och äter frukost eftersom jag nuförtiden är vrålhungrig på morgonen.
* Försöker komma på vad jag ska hitta på under dagen men blir så trött på tanken av att bara behöva klä på mig så jag går och lägger mig igen.
* Sover mellan ca 12.00-14.30
* Tittar på tv eller går upp och fikar hos mamma tills Jimpa kommer hem från jobbet vid 17 tiden.
* Kommer hem och ligger framför tv:n tills det är dags för sängen igen.

Varför är jag så trött? Mycket beror ju på att mitt HB i snitt ligger på 100 men inte änns när jag låg på 93 var jag så här trött. Det skrämmer mig lite om man skulle fortsätta vara så här trött när lilltjejen kommit ut, hur skulle det gå?!



Kom hem nu baby så vi kan åka till havet och äta glass!


Vårstädning!

Visst är det härligt väder?! Helt underbart för en dag ute i trädgården. Det ser ut som faaaaaan på både våran fram och baksida! Här ska rensas, sopas och trimmas.
Senare ikväll blir det grillning uppe hos mamma och pappa. Blir nog en kanon lördag!




Finbesök...


Sitter i morbrors knä!


Igår fick vi besök av Jenny, Paul och lilla Wincent.
Visst är han söt?


 

090418

Gomorrron änna!
Man är ju inte jättepigg men jag ligger iaf inte i sängen. Förra helgen när Jimmy snickra på altanen kunde jag hålla honom sällskap en stund och sedan gå in och lägga mig en timme, så höll det på så. Jag var så jäkla trött hela tiden. Men i onsdags vände det och har inte sovit "dagtid" sen dess =) Undrar varför?! Det är ett mysterium att vara gravid helt enkelt, allt kan hända!

Gårdagen var nog helt klart lyckad för min lilla älskling. Han behöver verkligen träffa lite kompisar och bara umgås...älskar att se dig så glad IBBY! ♥
Jag skulle nog också behöva det men skuter upp sånt hela tiden, orkar inte riktigt eller så är jag bara lat och fet just nu! Men mest av allt vill jag åka in till stan med min feta plånbok och shoppa kläder!!! Men drömma kan man alltid, plånboken är långt ifrån fet just nu, varför ska det kosta så mycke och skaffa bebbe??

Jaja...

Nu ska jag städa upp här efter pojkarna igår...det blev en hel del öl :-/ Jimmy och pappa har precis hyrt ett släp och rensar i garaget, man samlar lätt på sig massa skit och speciellt efter ett altanbygge.

Ajajaj...

Jag börjar bli ganska nervös nu! Det är ju som sagt några veckor kvar, men så säger det bara POFF och så är det dags! Jag vågar inte föda! Så fort jag ser en förlossning på "sjukhuset" på tv3 så börjar jag gråta. Kommer jag verkligen fixa det här?! Jag vill inte riktigt "läsa på" heller utan helst bara ta det som det kommer...!! Hur förbereder man sig egentligen?! HUR ont gör det???? Det är nog smärtan som skrämmer mest...

Nu tar vi nya tag!

Nu kommar mamma snart ner med lite plastmöbler, vi har ju inga utemöbler på våran NYA FINA altan. Ikväll kommer nämligen Jimpas jobbarkompisar över för att inviga den med lite birra och grillning och det är ju dumt om man inte har något att sitta på...haha!
Men ska försöka köpa någon snygg grupp när skattepengarna trillar in =)

Dags att bädda sängen!

Tjing så länge!


Gottigt!

Spanade igenom lite gamla kort och hittade dessa.
Faaan va gott det ser ut!



Vecka 32

Och det betyder att det nu återstår 8 veckor för Monken i magen.


Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Påskhelgen...

Så var påsken över för denna gången. Vi har fått gjort ganska mycket under ledigheten, eller Jimpa rättare sagt...jag har inte tillfört något direkt.  Altanen hade varit klar om inte trallen tagit slut *GAAH* så J får åka och hämta upp några till efter jobbet i morgon så vi får ihop det sista. Har även rensat och grävt upp våra fula buskar i den lilla rabatten.

Grunden blev klar under fredagen!



Duktig min Jimpa är!



På påskafton kopplades spottarna in!



På annandagen tog trallen slut =(


Låååångfredag!

Så var det fredag och strålande väder på utsidan. Jimpa vaknade redan strax efter sju, ivrig som ett litet barn på att få börja jobba med altanen. Vi sattsar nämligen på att bli klara i helgen. Hoppas vi inte stör alla grannar med allt sågande och oljud bara :-/

Läste precis vad Zatu skulle göra idag och kan väl säga att man är något avis!   www.Zatu.blogg.se


Min skylt som jag köpte på ELMIA -07



Här ska byggas!

Veckorna rusar fram och snart har vi våran lilla tjej hos oss. Det är nog det enda jag går och tänker på just nu...och det känns oerhört nervöst men ack så spännande =) Visst är det mysigt med magen men jag börjar bli lite less på att vara gravid nu. Det är tungt och man kan inte riktigt göra allt man hade velat. Hjärnan vill en sak men kroppen en annan...


Imorgon är Jimmy ledig och det ska börja snickras på altanen och då får väl antagligen jag lite energi till att hjälpa till på ett hörn...för så här kan det inte se ut!




Inte bara gravid...

Det mesta av mina kläder (som passar nu) ligger i tvätten så jag kikade runt lite i garderoben och hittade längst in mina icke gravid favvo pös/träningsbyxor. Wohooo, dom provar jag...! Eftersom dom inte sitter tajt i vanliga fall borde jag väl få på dom nu tänkte jag. TÄNKA och låtsas vara smart ska jag aldrig mer göra eller vara. Strax ovanför knäna tog det stopp! Jag är verkligen FET nu. Visst kan jag gå med på att magen växer under en graviditet, det är väl ganska uppenbart eftersom en liten bebis växer och gror där inne, men varför måste resten av alla kroppsdelar växa MED magen?!?! Jag mår riktigt dåligt över det här nu. Kommer jag någonsin att kunna gå ner alla extrakilon? HUR?!
Igår var jag och Jimpa en sväng på Allum, skulle kolla in utbudet av amnings-BH, hamnade en snabbis på Gina Tricot...en affär där det absolut är förbjudet för mig att gå in i. Jag hittade världens sötaste tunika som jag bara var tvungen att prova. Av vana raffa jag åt mig min vanliga storlek. Räkna själv ut hur det gick!! Jag VILL HA trotts att den höll på att spricka när den väl satt på. Har ingen lust att köpa massa kläder jag kan ha nu men inte sedan.
Puhh, var ska det här sluta...jag har 9v kvar och VÄXA på...

Kära grannar på gatan, räkna med att jag drar med er på LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG prommisar från den dagen vi kommer hem från BB!



Nu ska jag tröst-äta! Seee ya!



 

April april...

din dumma sill!

Underbart väder och jag ska genast bege mig ut i solen!

By the way, igår trilla jag in i v30...
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

♥75 dagar kvar till beräknad förlossning♥